Torsdag 30 juni

Ja idag får man hålla tummarna att jag får åka hem.......nu kommer ronden...........Yes! Det blir permis till att börja med!
Dusch och sen packa väskan, otroligt vad mycke saker man har dragit hit på  knappt två veckor.
Men nu ser jag fram mot räkbåten på fredag.....och Åke ska ju med, så klart.....
Glad sommar!
Viveka

Tisdag 28 juni

Då jag idag har inlett ett förhållande med Åke(Maggan är dumpad) så ska jag försöka vänja mej med tanken att jag numer lever med två.
Det är bara det att jag måste dumpa en...............
Jag kanske har en till.......Överläkaren på den här avdelningen köpte mina biljetter till Chicago på Pite Havsbad. Han fick dom för halva priset, men när han skulle betala dom på söndag då gällde inte halva då blev det drygt fullt pris samt en jätte fin T-shirt med Chicago-loga fram. Den fick jag.
I går måndag fastade jag hela dagen för sen blev det op kl 17. Det gick väl lite bättre den här gången, fick ändå ligga kvar på IVA till idag. Hade sett fram mot att maken skulle komma hit i kväll, men jobbet sätter stopp för det mesta!!!
N u är det dags att komma till ro. Tack syster Yvonne för besöket du är enastående!
Godnatt, godnatt, i morgon har jag för avsikt att åka hem.....
Viveka

Söndag 26 juni, Grattis Klintan, 66 år!

Huvvaligen vad många dagar det har gått sen jag skrivit sist. Att jag mått pyton (mår verklligen pytonormar dåligt????) är kanske ingen ursäkt.
Kom alltså in hit på 51:an i söndags. Skulle bara fixa till det eländiga läckaget och här blev jag kvar.
Jag upplevde det som ingen hade koll på det i allafall. Flyguppvisningen i söndags var toppen iallafall. Måndag togs "Maggan" bort. Sen har det varit både upp och  ned. Tänkte i onsdags att jag skulle åka hem, så jag ringde till Ante och han kom så klart. Men tyvärr hann vi bara till Sävast så var det kris det kom från alla tänkbara öppningar. Har aldrig mått så illa i hela mitt liv.........och jag har ett lååååååångt liv. När jag legat nån timme i soffan var det  bara att ringa ambulansen, det blev min räddning. Nu hade jag både abstinens, ont i lungorna och ett fruktansvärt illamående. Det blev sond för illamåendet och mycket annat. Fan, jag har inte mått så jävligt nån gång. Vad drar man för slutsats av det? Prova aldrig att åka hem på eget bevåg.
Fredag var då midsommarafton. Då kom Karin och Roger med midsommarbakelser, Yvonne och KG kom  med midsommartårta. Har kommit på nåt, om man vill ha massor smått och gott ska man lägga in sej på nån trevlig avd så kommer grannar och goda väner med allt man önskar sej. Smart va? Maken kom med en flaska skumpa,.....
Nu får jag dessutom två påsar blod, smärtan håller sej på behörigt avstånd. 
Mina biljetter till Chicago var lätt attt sälja.
Men nu väntar sängen med dess prinsessmadrass så nu ska jag göra en störtdykning och försöka få lite sömn. Hörde att det skulle bli 29 grader i morgon då ska jag försöka komma ut om det går.

Tisdag 21 juni

Jag har en känsla av att jag skrev lite konstigt igår, det är en väldig procedur ang min pump, hur man ska få rätt dos osv.
Igår var det totalkaos. Alltså, pumpen bort, men hur ersätter man den så man får rätt dos? Specialisten har semester, dom andra är osäkra, för att inte tala om jag själv då?
Har väl sovit rätt så bra när jag då somnade till slut. Pratade länge med denna underbara nattsköterska Jill, so far so good,
vaknade av att nån slet mej ur sängen. Skulle till tandhyg halv 9 och det fanns inte i min värld just då. Sen blev jag bara sämre och sämre, fick faktiskt ringa efter Rolf. Sen har det varit upp och ner,det bestämdes att jag skulle ha endast 100 i plåster plus två Panodil 4 ggr per dag.
Det skulle alltså ersätta både pump och plåster.Förstår inte hur dom tänkte, om dom tänkte. Men Roger har semester och då funkar inte mycket. Det blev ju abstinens på direkten!. Benen skakar man kastar sej upp och ner inget utom morfin hjälper.Dessutom hamnade jag i en form av koma, kunde inte prata sov men hörde allt, och det jävligaste av allt, jag missade Ove Thörnqvist på TV kl 20.
Men nu har Jill sett till (det rimmar) att jag fått min ordinarie dos så nu mår jag ganska bra.
Regn, regn och åter regn, hur ska det sluta. Vi har ju bokat i Pite havsbad från torsdag till söndag, samt biljetter till Chicago
den 25 juni. Man får väl ladda med paraply och regnrock.
Godnatt till er alla, nu ska jag försöka sova en stund.
Kram Viveka

Måndag 20 juni

Ja tänka sej, nu är den här månaden snart slut, få se nu hur många dagar är det till jul....?
Nej det är här och nu som gäller. Efter en fantastisk flygdag på F21 så hamnade jag här på......ja gissa ! Avd 51, sal 17(ganska ovanligt) Alla dessa läckage som tydligen inte gör nåt egentligen, men det ska ju läggas om varje dag.
Nä nu skojar jag, jag blev less på att diska så jag "flyttade"  hit..
Nu hoppas jag verkligen på att dom får till detta. Sen dom dragit slangen, utan bedövning, så har det varit rena syndafloden.
Får väl be för att få komma härifrån till midsommar.

Ha en riktigt god natt, för det ska jag ha...
Viveka

Söndag 12 juni

Ja vad ska man säja? Helgen är slut och den har varit intensiv. I fredags var vi bjudna till Toril  och Tomas på sallad och rosévin, trevligt var det, vi kom hem kl2 och jag cyklade!! Det gick bara bra. Tidigare på dan körde jag även bil och det gick bara bra det åxå.
Underbart väder igår, satt ute med Mona och sen grillade vi. Trevlig flicka Monas dotter Lisa, som också var med. Hon berättade om sin resa till Whistler, Canada, där hon varit i sju månader, intressant!
Trist   att jag sovit så dåligt inatt, får ta tillbaka det inatt.
Men idag har Ulla och jag varit på auktion  I Degerbäcken, ropade på en kaftan  och fick den för 120 kr.Sen blev det inget mer för det var så kallt. Frös om benen så där kom kaftanen  till användning. Sen var det dags för en dagliga omläggningen av bandaget på axeln. Jag ska säja att jag är himla less, huden är numer så skör så skinnet följer med plåstret och det gör ju så ont.
Nu är det morsning och godnatt.
Viveka

Torsdag 9 juni

Idag blev jag bjuden på lunch av Ingela. Vi for till Norrigården. God mat och supervarmt för vi satt ute.
Lite vimmel på stan, Ingela till frissan och jag var och köpte mej själv en present, en norrbottensring i silver, jättesnygg.
Nu i kväll har vi suttit nere vid stranden och grillat, i sällskap av grannen Mona H. Så vad händer härnäst, ja sängen som vanligt. Jag börjar snart hata sängen, samma lika varje kväll, samma varje morgon.
Men i morgon ska jag till Bredåker och pussa på min favvo: Isak. Är inbjuden på fika kl 15, han går ut 9:an i Harads.
Så nu ska jag hacka näbben i väggen, försöka massera min svullna fot/ben så gått det går och lyssna på min talbok.
Så nu säger jag god natt till alla nära och kära.
Fru Andersson

Tisdag 7 juni, grattis Tord,48 år.

Tänk vad konstigt livet är, det föds en liten kille,och nästan samtidigt så avlider någon. Så var det idag, Ingrid, en kär gammal vän lämnade i morse.  En epok gick ur tiden. Det blir väl mer påtagligt när man är i den här åldern och när man själv är sjuk.
Nu ligger jag inne på avd 51, där det jobbar de mest fantastska människor. Alltid lika glada, det blir många kramar innan man fått sin säng. Felet med mej är, mina ben och fötter är så svällda, får knappt in fötterna i skorna, vet inte vad som hänt. Men det är ju inte därför jag är här, dom ska kolla pumpen Maggan. Dom har nu sänkt från 0,3 till 0,2 igen, men den här gången får inte nåt strula.
Besök: Farmor Siv, syster Yvonne (hade med sej mjuk pepparkaka) och maken. Nu hoppas jag att magen ska vara ok till i morgon , har fått alla tänkbara medel som ska motverka morfinets biverkningar.

Godnatt alla nära och kära.
Viveka
Här ligger man och vet inte vad som egentligen pågått en lång tid...



Svenska Flaggans Dag!

I morse blev det ett snabbt uppvaknande för Herr Andersson, han hade hand om flaggningen  här på gården. Det är så fint i trädgården när flaggan vajar, men idag har det blåst så den stod rätt ut (!!)
I övrigt var det snabba ryck, omläggning av bandaget kl 11 ingen frukost, hämtning fvb till Buddbyn.
Vilken fest! Det blev ingen lätt lunch utan grillade kotletter med potatisgratäng, grönsaksgratäng plus svamp o bacon.
Jag åt dubbelt av allt och till sist tre portioner av hallonparfait! Mätt? Ja något så vansinnigt, men efter fem timmar åt jag en portion Nudlar från Tokio, så nu håller det väl till i morgon. Tusen tack Eva och Ingvar och allihop förresten.
I morgon ska jag in till Avd 51 för inläggning, fast det blir nog inte så långvarigt.
Nu väntar sängen!
Godnatt och sov gott!
Viveka

Söndag 5 juni

Det  var verkligen trevligt hos Sjöholm/Westerlund igårkväll.  Att man sen fick gulla med TisselTyra gjorde kvällen komplett.
Idag har jag varit på promenad på golfbanan och jag förstod att jag inte skulle kunna  motstå att slå några slag. Det var ju lite knepigt med "Maggan" hängandes på ryggen, men det gick väl "så där" Gud vad sugen  man blev så jag hoppas av hela mitt/erat? hjärta att jag kan spela lite iallafall i sommar.
Nu är det städat överallt det är bara en massa stryktvätt kvar........
I morgon blir det lunch i Buddbyn, det ska bli kul!
Godnatt alla mina nära och kära!
Överstinnan/pensionären
Detta är Tyra
På golfbanan, Hål 4. vilken stil.....

Lördag 4 juni

En sväng på stan igår, inhandlade en Norrbottensring till Elin som fyllde 15. Tiden går och vi med den. Jessica fyllde 24 samma dag så det blev dubbelt firande.  Vi var hos Ante och fikade allehanda  smarrigt bröd. Det är inte klokt vilka presenter ungar får nu för tiden, tänker tillbaka på när mina barn var små.........fast det ätr ju länge sen.....väldigt länge sen..
Mitt hälsotillstånd kunde ha varit bättre, ont i min högra sida, vet ej vad det är, ingen bolusdos hjälper.
Idag stormar det, eller det är orkan. Det har blåst ner en massa träd överallt, känns som stormen Gudrun fast idag borde den heta Solbritt eller Solveig. Om en kvart får vi hämtning , vi ska till Kerstin och Kjell..Ska bli trevligt!
Ha en trevlig lördag allihop.
Kram/Viveka

TORSDAG 2 juni

Ja jag har sagt det tidigare dagarna bara går och går. Men mellan varven händer det  massor av roliga saker.
Igår  hade Sara planerat in en lunch, Boden eller Luleå....hur blev de? Jo Maria V hämtade (kidnappade) mej och vi for till Luleå och Bistro Norrland( Pontus äger rest). Vem var där ? Jo Åsa L och sara! jag fick champagne, mat och vin och en fantastisk dessert. Inte nog, blommor och presentkort till den fina affären intill och sen bar det iväg hemåt.
Marlene (tårtbagerskan) och Ulf kom och det grillades  och åts. Många långa diskussioner avslutade kvällen (natten) Men jag har tyvärr inte sovit inatt pga att ngn ställde till det. Ärlighet varar längst, en devis som sannerligen håller!
Läckaget  fick bytas kl 7 i morse och sen fick jag så ont så det blev höjning (sänkning igår). jag som hade trott att jag skulle få lämna tillbaka Maggan innan midsommar. Men icke det! Men nu tar vi elfte budet!!!
jag & Maria    Tusen tack tjejer för en underbar dag!!!!
med champagne
sara

RSS 2.0