Torsdag 30 dec

Ja det har inte varit så trevliga dagar på sistone. Sitter fast med dropp igen, uttorkad, tom mungiporna blöder.
Mitt på dagen var det rätt hyfsat, tur det för jag var på synkontroll i Luleå. Varför inte i Boden?? Nej jag hade en inköpsorder från jobbet som gav mej rabatt så det var bara att gå till rätt optiker.
Det var ju ett tag sen sist och naturligtvis hade synen försämrats, har sett grumligt på sistone. Men allt detta följer ju mallen för denna sjukdom.
På väg hem blev jag bjuden på middag hos syster o svåger i Gammelstad, orkade lite i alla fall.
På söndag är det uppehåll av Sutent och jag hoppas på 3 veckor istf 2. Behöver återhämta mej.
Önskar er alla ett gott slut på detta året och hoppas att 2011 blir bättre än 2010.
Gott Nytt År!
Viveka

Söndag 26 dec

God fortsättning på er alla! Det har varit tunga dagar. Orkade inte hela julafton, tur var att Åsa och Klara kom tidigt och fixade det mesta. Tusen tack kära dotter och dotterdotter. Dessutom kunde jag inte äta. Måste nog återgå till dropp på måndag. Men tack alla för julklapparna!
Maria var jättedålig så dom fick åka hem tidigare än tänkt.
Jag sov mej igenom juldagen, orkade ingenting. Idag är det väl lite bättre, ska försöka ta mej ut jag ser ut som ett lik i ansiktet.
Ja det var den julen, inte mycket att yvas över.
Lev o må alla nära och kära
Viveka

Julafton 2010

Inte nog med att det är så himla kallt så man inte kan vara ute så mår man ju därefter. Illamåendet "står mej  upp i halsen". Jag har nu haft dropp till igår torsdag och det är tur för det blir inte mycket mat man får i sej. Det känns inte så kul att stå vid spisen när man ändå inte kan äta. Jag har aldrig varit så här mager i mitt vuxna liv. Nog med jämmer och elände. Idag kommer Åsa och Klara och drar igång julmiddan. Det blir bra, dom är så effektiva båda två.
Det har aldrig funnits så mycket fikabröd här som det finns nu, 15 sorter!! Tusen tack Mona, Yvonne, Toril och Gunilla i Umeå som bakat, ni är guld värda. Jag som aldrig  brukar fika förut, det är det enda som jag kan tycka är gott.
Nu är det bara att invänta kvällen, klapparna är inslagna, alla har ett rim.
Nu önskar jag er alla en riktigt God  Jul!
Viveka

Måndag 20 dec Grattis syster Yvonne och "syster" Karin

Tur att det inte blev 30 minus som dom hotat med. Bara 16 och jag måste ut och få lite luft.
Har ringt till Elon, micron vi köpte i lördags var alltså trasig. Nu har jag lärt mej en läxa, att alltid testa prylarna innan man lämnar affären.
Konstigt, båda Tv-apparaterna vi köpt gick sönder efter ett tag, det är nog "skrömta" som dom sa förr.
Ha en trevlig dag.
Viveka
Vårt köksfönster

Söndag 19 dec

Hu, jag .får panik när jag  ser hur julen närmar sej. Jag skulle helst se att den var över. Har inte vare sej ork eller lust, men det är bara att ro iland.
Har varit till min mamma på Bjärka i Vuollerim. Passade på att hälsa på brodern i Kronidan också. Sov  hela vägen hem och var vrålhungrig  när vi kom hem. Lagen om allts jävlighet så funkade inte den nya micron som inköptes i lördags. He-e. Sen kunde jag inte äta maten, det brände som eld, så det blev en futtig smörgås. Sen slog jag sönder
min Bodum tekanna...då grät jag. Å ont som...har jag dessutom. Inge bra alls. Men i morgon är en ny dag.! Tredje Sutent-veckan börjar i morgon, jag hatar dessa tabletter, vill bara spy när jag ser dom.
Godnatt alla kära
Nu väntar sängen 
Överstinnan.

Onsdag 15 dec

Första  natten på länge som jag haft näringsdropp. Tyvärr är det ett måste för jag är så dålig på att äta, ingenting smakar och jag blir bara tunnare för var dag som går. Faktiskt så kände jag mej piggare idag. Om det var av droppet eller av nåt annat det vet jag inte.
I allafall så har vi varit i kyrkan ikväll och lyssnat på Tommy Nilsson. Det var otroligt bra. Han var glad och sprallig och sjöng låtarna från sin senaste skiva. Mysigt med alla julsånger.
Nu har sköterskan varit här och kopplat droppet, ska ha det till i morgon. Hoppas att jag mår lika bra i morgon för då ska jag åka buss till jobbet och äta jullunch.
<ktam på er alla.
Viveka

Lördag 11 dec. Grattis Kärran!

Nyss vaknat. Haft lite si och så med sömnen i natt. Men nu är det ok.
Var på begravning  i Vuollerim igår. Det var barnens farbror, Roger. Det är så tragiskt han blev inte ens 60 år. Men det blev slutligen glatt och trivsamt. Konstigt att man träffar så  mycket bekanta på såna tillställningar, såna som man aldrig möter vanligtvis.
Dagen ska flyta på i lugnets tecken. Det är ju julmarknad i kyrkstugorna. får se om vi kan ta oss dit bara det inte är för kallt.
Ha en fin och trevlig 3:e advent.
Viveka

Onsdag 8 dec

Äntligen lite piggare! Har legat helt utslagen i flera dagar, men nu är jag på G. Kom hem från S-byn i måndags, skrev ut mej själv. Ja, vad ska man göra? Dom fick inte fram vad det var för fel på mej, förutom min ständige  följeslagare som jag försöker skaka av mej.  Känns ju lite konstigt, först är man så dålig så man måste åka ambulans och få en herrans massa morfin och sen när smärtan ger med sej då finns det inget fel. Jag är ju evigt tacksam att det inte är nån spridning men ändå. Det är ett mysterium. Men så var ju inte Roger där........inte på hela veckan heller och då är det bara att packa ihop och åka hem!!
Men nu känns det i allafall att livet har återvänt trots att man inte har nån ork. Synd att det är så kallt, mina lungor gillar inte luften.
Nu ska jag hoppa i säng...hoppa  å hoppa  vet jag inte men i säng ska jag.
Godnatt alla mina kära och nära...
Viveka

Söndag 5 nov

Ligger kvar på avd 51. Inte lika ont men ont. Dom vet inte vad felet är men man kan väl inte ha ont om det är felfritt, eller? Jag har fått så mycket smärtlindring men det hjälper bara en stund. Hoppas att Roger kommer i morgon, han borde veta vad allt detta är. 
Maken har varit här hele kvällen, hade med sej pizza. Men så fort man sätter sin fot här så tappar man aptiten.
Ska försöka sova lite, det är långa nätter.
Godnatt på er alla nära och kära /Viveka

Lördag 4 nov

Ja då är man tillbaka på Sunderbyn. Hade så in i nordens ont på VÄNSTRA sida runt den lungan, kunde inte ta ett steg, så det blev ambulans hit. Jag har fått massor med morfin men det tycks inte hjälpa mer än nån timme.
Datortomografi är tagen återigen (3 ggr på 1½ vecka) och dom har bara koncentrerat sej på min sjuka högra sida.Man kan inte bara smärtlindra, man måste väl ta reda på vad det är som är så ont. "Ingenting" kan väl vara så smärtsamt.
Hursomhelst, vi hade tänkt följa med vänner och hämta en julgran, men som sagt, aldrig planera....
Nu ska jag försöka sova, det är natt.
Sov gott alla nära och kära
Viveka

Fredag 3 nov

Så blev man risig igen! Har ju känt mej dålig i flera dagar och tillslut var det bara att åka in till Sunderbyn, där dom efter 6 (!) timmar konstaterade att jag har dubbelsidig lunginflammation. Så var det med det. Inte nog med det så hade vi parkeringsböter på 500 när vi äntligen var klar. Vad trött man blir!
Nåja nu fick jag penicillin och hoppas på att det hjälper...fort! Om jag haft problem med trapporna tidigare så är det inget mot nu och jag som vill vara ute i det fina vintervädret.
Det blir till att parkera sej i soffan för 5:e dagen och ömsom sova och ömsom glo på TV.
Marg, min vän var hos mej igår och vi såg en knepig film.
Och julen närmar sej.............
Lev o må väl!
Viveka

Onsdag 1 dec

Hej alla!
Idag mår jag inte nåt vidare, det rosslar lungorna och lite feber. Har pratat med urologen, det låter lite knepigt att prata  med urologen när man har  besvär med lungorna, men eftersom det är njurcancer som spritt sej så blir det så. Och förresten den bästa läkaren, Roger, finns ju där, och han ska ringa mej snart.
I lördags blev vi bjudna på middag på Far East av Åsa och Lars mycket gott och trevligt.  Sen blev det ju 1:a advent och julskyltning, vilken jag inte besökte, det var för kallt.
I måndags låg jag mest hela dagen, ibland orkar man inte och då är det bara att lyssna på kroppen. Det verkar bli en sån dag idag också.
Men alla ni andra, lev o må det har ni förtjänat!!
Överstinnan

RSS 2.0