Lördag 28 aug

Det börjar gå åt rätt håll. Har haft två jättebra dagar. Syster Yvonne har varit med mej på dagarna och vi har promenerat i skogen. Igår for vi tom på skördedagarna nere vi kyrkan. Underbart att få se och träffa lite folk. Vi  gottade oss, tillsammans med Karin, med en våffla som slank ner väldigt fort. Senare på kvällen var vi ut på middag med goda vänner och jag kunde äta, inte mycket men ändå. Hoppfullt. I natt har jag som vanligt haft näringsdropp med alla vitaminer jag behöver.
Nu har maken och jag varit på en skogsrunda, det var ljuvligt trots att det började regna.
Ska vila mej lite nu och sen ska jag attackera strykjärnet.....
Lev & må!
Viveka

Tisdag 24 aug

Kom äntligen hem igår. Det var skönt.Aptiten är fortfarande kass men jag ska få näringsdropp på natten.
Man är ju något darrig i kroppan så det blir inte många stunder  att vara uppe. Ska till tandläkaren idag och min snälla granne ska fixa mej dit.
Mamma och Maria är kvar på S-byn och jag hoppas att snart ingen av oss är där.
Nu blir det vila.
Överstinnan

Lördag 21 aug

Vet inte om det är nån ide att skriva för det är mest bara elände. Min mamma ramlade ur sängen igår morse och bröt lårbenshals och bäcken. Så nu ligger hon också här på Sunderbyn. Jag är ju inte i den formen att gå dit så jag ska få info från syster Yvonne.
Själv mår jag inget vidare som vanligt men jag har fått en venport inopererad och det är ju positivt. Nu behöver dom inte sticka mej i armarna mer.
Jag fick ju en sån inopererad i fjol men då fick jag ju en infektion så den togs bort. Så nu hoppas jag på det bästa.
Idag spelar maken tävlingen "Otouren", ett jippo som pågått i många år.  Den som spelar sämst, den vinner! Jättekul, jag var med i fjol.(Jag vann inte!)
Nu ska jag vila lite och samla kraft för att duscha och tvätta håret. Man ser ut som monster.
Ha nu en trevlig helg!
Viveka

Onsdag 18 aug

Nu är det glest mellan inläggen.  Helgen var riktigt bra. Vi for till Avan i lördags, bara ett par timmar men det var kul att komma ut lite. Åt lite halstrad strömming och våfflor. Sen hem och på kvällen kom gulliga Anne och kopplade på droppet.Svettades som en gris, återigen men annars halvskapligt. Ut i solen ett par timmar på söndagen, besök av KG o Yvonne och den prisbelönta valpen Agita. Krafterna tog slut upp och lägga sej i soffan. Anne kom vid 19- tiden och kopplade på droppet  men mina kärl höll inte längre än 2 timmar. Det var bara att koppla bort med det påföljd att jag var snudd på orkeslös på måndagen.
Så kom Gunilla min väninna från Umeå...hon som skulle vara med mej till torsdag. Men igår tisdag var jag så dålig så det var bara att åka in hit till Avd 51......igen! Nu ska jag få blod, för det har jag nästan inget och näringsdropp sattes in igår, 2,5 liter och 1500 kcal och i morgon ska man prova att operera in en venport för att skona mina kärl.
Det börjar kännas ganska hopplöst nu, vet snart inte var man bor. Jag hann bara vara hemma 12 dagar den här gången.
Vet inte hur länge jag blir här. Men kära vänner, jag behöver vila och åter vila nu. Om någon planerar besök, snälla ring före, jag vet ju aldrig hur dagsformen är.
Kram/Viveka

Lördag 14 aug

Jag har alldeles tappat sugen för allt, t o m att skriva i min blogg. Skämmes!
I torsdags blev det bestämt att jag skulle få näringsdropp på nätterna i  till att börja med 4 nätter. Så på torsdagkväll kom distriktsköterskan hit och kopplade in och en annan kopplade ur på fredagmorgon.
Har inte kännt nån skillnad hittills, är ju lika dålig på att äta fortfarande.
Igår fredag samlade vi (jag) alla mina krafter och for med husbilen till Nolia i Piteå, bara en kort tur, kul att se nåt annat och det var ju så fint väder. Sen var jag så slut så jag låg hela vägen hem och hela kvällen.
Minns ni att jag berättade om en jättegullig sköterska som gav mej ett halsband när jag besökte jouren på Björknäs VC? Hon kom hit igårkväll och kopplade på droppet! Jag har länge undrat vart hon tog vägen och så dyker hon upp här det var verkligen jätteroligt.
Hon kommer hit igen ikväll.
 I dag ska jag försöka orka till Avan och Höslaget. Var där i fjol och det var så himla trevligt. Vi tar husbilen med så jag kan lägga mej och vila när jag inte orkar längre. Tänk hur det har blivit med sportiga Viveka, orkar nätt och jämt gå uppför trapporna här i huset. Men skam den som ger sej!!

Trevlig helg!
Viveka

Lördag 7 aug

Mår fruktansvärt dåligt nu. Orkar ingenting. Det blir mest att ligga under filten i soffan. Cape East fick vi avboka....allt måste vi avboka..jävla jävla cancer h...e.
Äter så mycket antibiotika nu kan inte äta vanlig mat. Ofrivillig bantning..
Kram i allafall./Viv

Tisdag 3 aug

Ännu en dag på sjukhuset. Ronden har precis varit och jag hade hoppaats på att få åka hem idag, men icke. Jag har ju dränet kvar och jag får väl rätta mej efter Ö-läk Larsson som har lagt in det i fredags. Förhoppningsvis tar han bort det idag och då kanske jag får åka i morgon. " I en sal på lasarettet, där det vita sängar står, låg en stackars.........." Alla minns väl den  tårdrypande  shillingtrycket....?
I dag mår jag bätre , betydligt bättre än igår. Då tog jag mej knappt ur sängen. I dag har jag pyntat mej och fått på mej lite kläder.
Nu hoppas jag på att jag blir så pass att vi kan åka till Haparanda, Cape East på söndag. Det skulle vara så roligt att få göra nånting denna sommar. Jag har ju legat här mest hela tiden.
Har ni några tummar över, håll dom för mej!
Kram/Viveka


Söndag 1 augusti

Som ni märkte så skrev jag inget igår. Det var full huggning som man brukar säja. Lungläkaren var här och sköljde lungsäcken och det var ju lite klegg som fanns där. Hade besök av Karin & Roger, Åsa, Rolf och K-G.. Senare kom Rolf med pizza men jag sov mest hela kvällen.
Nu idag har lungsäcken återigen blivit sköljd och det ser bra ut, men innan nån säger nåt ska jag på röntgen.
Magen är stopp fortfarande och det ska väl göras nåt åt på eftermiddan förhoppningsvis. Dränet sitter kvar. Skulle få åka hem med det kvar men det vill jag inte. Nu ska jag vara kvar här tills allt är ok.
I övrigt är livet trist, redan 1 aug, vart tog sommaren vägen?
Nu ska jag upp och duscha.
Lev väl/Viveka

RSS 2.0