Söndagkväll 27 febr

Godafton gott folk!
Tråkigt, men det har kommit till min kännedom att några ur min vänkrets har synpunkter vad det gäller min sjukdomsrehabilitering. Vad menar jag nu? Jo, påpekanden  som att allt går i 150 för mej, att jag flänger runt mm mm  att jag borde lägga mej ner och vila mer än vad jag gör så skulle jag hålla mej frisk längre. I detta läge har det absolut ingen betydelse om jag sitter eller går, tumörerna finns där i all fall.
Men det ska jag säja, om jag inte får  "låtsas" att jag är frisk och göra saker och ting i min egen takt då är det lika bra att lägga in sej på Sunderbyn. Jag är så glad och lycklig varje dag jag är någorlunda pigg, att jag kan ta en promenad eller gå på varmvattengympa på torsdagkvällen, att jag själv kan åka tll ICA och handla mm. När jag är trött och sliten lägger jag mej i soffan och vilar/sover ett par timmar.
Det skingrar faktiskt tankarna  på eländet om man får göra nåt annat än ligga ner och grubbla.
Tids nog kommer jag att befinna  mej på palliativa avd  men till dess så får ni se mej på stan eller på en bio kanske?
Hur man än gör så har man ändan bak!
Men TACK alla ni andra som uppmuntrar mej i eländet.
Godnatt
Viveka

Onsdag 23 febr

Snart är då denna månad slut och det känns som man har hamnat i istiden. En sådan svinkyla vore omöjlig att genomlida om inte det vore för dom vackra dagarna som ändå är. Och det blir ju lite lite varmare av solen i allafall.
Synd bara att man (jag) kan inte vara ute nu för mina lungor pallar inte med sån kall luft.
Biverkningarna fortsätter  att frodas, har nu så mycket sår och blåsor i munnen så det gör ont att prata. Men å andra sidan kan jag ju vara tyst för en gångs skull!! Man kan nicka jakande och skaka på huvet nekande.
Maken är hemma nuförtiden, det är dåligt med jobb när det är så kallt. Men det finns ingen köldgräns  för dammsugaren......
Nu ska vi ut och åka bil, ska köpa ett nytt bälte, det gamla är för stort.....
Kram & hej
Viveka

Fredag 18 febr

Godafton!
Herre gud vad jag är dålig på att skriva i min blogg! Ni kommer troligen att tröttna på den, eller??
I veckan har det ju varit så himla kallt så man kan ju knappt andas. Kan inte vara ute, mina lungor pallar inte med sån här kyla. Maken har varit hemma ett par dagar och det har varit riktigt trevlligt att mysa i soffan ......på dagen....mitt i veckan....!
I tisdags var jag på  Björknäs VC för provtagning och spolning av venporten, det ska man göra en gång/mån så nu är det gjort.
Onsdag var det tandhygienisten, kunde inte göra det för jag måste äta penicillin, en särskild sort, när dom ska ta bort tandsten o dy. Jag äter ju en annan penicillinkur för urinvägsinfektion, men det var som sagt  "fel" sort. Tänk vad många piller jag tar varje dag. Men på söndag är det sista Sutent för denna gång. Åtminstone två veckors uppehåll, ska bli skönt för jag har så ont i munnen och skinnet lossnar runt alla naglar.
Roger B ringde i går och meddelade att mina prover var toppenbra, det var ju bra.
Fick kallelse till ny DT den 8 mars. vem ska man be till för att tumörerna ska minska?? Men man ska inte klaga, det finns dom som har det värre....min kära sonhustru, som ligger på avd 43, palliativa i S-byn.....om man bara kunde göra nånting. Det är så sorgligt alltihop.
Maria, om jag lutar mej mot Dej och Du lutar Dej mot mej så klarar vi oss......

Kram och godnatt
Viveka

Söndag 13 feb

Fredagkväll "dog" jag i soffan efter Skavlan. Hade sovit så dåligt natten innan. Tog en skön promenad till Kårbacken måste ju fylla på..........
Helgens höjdpunkt i lördags: Sonja Aldén i en fullspäckad domkyrka, helt fantastiskt. Tre körer stod bakom, Maria-, mans-, och gospelkören. Vilken styrka.
Tittade på tv  vi kom hem och sen var det bara att beträda sängen.
Gick upp tidigt i  morse pysslade med lite pappersarbete och blev sen bjuden på middag hos syster och svåger i Gammelstan. Nu är vi hemma och vi ska få rå om våran grannflicka Klara denna vecka.
Sov gott alla mina nära och kära
Viveka

Torsdag 10 febr

Klockan är mycket, en ny dag randas snart. Jag håller på skriva ut kallelser till  Hgf:s årsmöte så det är en lång väntan. Skrivaren går i ultrarapid.
Har varit på vattengympan i eftermiddag och nu börjar jag känna av högra lungan igen, det är ont så jag förstår att det är dom där som jag inte vill nämna ens som gör så ont. Kanske blev det lite häftigt med  gympan, vi får se. Bara man får sova så går det an.
Haft trevligt besök! Gunilla och Sune från Sävar har varit här och vi åt ärtsoppa med lite punsch.
Nu hoppas jag på lite varmare så jag kan gå ut på en promenad, det är verkligen uppiggande.
Maken jobbar natt och sängen väntar.
Godnatt alla mina nära och kära.
Viveka

Onsdag 9 febr sent......

Oj oj oj vad dagarna springer iväg. Jag mår ju så bra nu så det blir att röra på sej mer och mer. Måndag blev jag inbjuden som gäst med Marg till Rotary, lunch med efterföljande föredrag. Det var intressant, handlade om återvinning och det är ju ett aktuellt ämne. Tisdag blev det en sväng till Luleå med Karin och idag var Marg och jag inbjudna till ett event om sjukvården i Norrbotten.  Fördelar och nackdelar, vad som brister och vad som är bra. Många kloka förslag kom och vi fick ventilera egna erfarenheter, och det har man ju en hel del. Mycket givande!
I måndags ringde Roger, äntligen! Men det var inte så positiva besked, det fanns ett antal "objudna " i min lunga, dom fanns inte där vid förra DT, så det blev ju naturligtvis ett bakslag.
Ingen åtgärd är  iallafall planerad utan jag ska vänta 4 veckor på en ny röntgen och hålla tummarna att "dom" har försvunnit eller åtminstone inte vuxit eller spridit ut sej. Tänk att det ska alltid vara nåt elände när man mår som bäst. Men då tänker jag på 11:e budet: DU SKALL ICKE GE DEJ!!
Maken har åkt iväg på jobbet ikväll och jag ska snart lägga mej och försöka sova.
Det blir nog en långpromenad i morgon om det inte är för kyligt.
Godnatt alla nära och kära.
"För att nå ljuset måste vi fortsätta att vandra, även när mörkret faller."
Viveka

Söndag 6 februari

Igår lördag var vi på Jokkmokks marknad. Ganska skönt väder men konstigt man fryser alltid, det hör till.
Sen åkte vi till min lilla mamma. Hon satt i matsalen med en grå plyschkatt i famnen och sjöng för sej själv.
Hon är lycklig i sin värld, men hon kände igen mej den här gången. Vi fick i allafall skratta nåt vansinnigt åt henne för hennes kommentarer, kan inte återge dom här, alldeles för fräcka!!!
Kom hem vid 2-tiden och då var det trapphusträff med damerna, väldigt trevligt som  vanligt. Hoppas verkligen att den traditionen består.
Maken ska upp kl 3 i natt så det är bäst att krypa ner under täcket och vara tyst.
Jag var ju på röntgen i onsdags och jag har inte hört nåt från "min" Roger. Men nånting säger mej att om det hade varit illa så skulle han hört av sej på en gång, så jag simmar lugnt
Söta mor
Hon ser spjuveraktig ut

Fredag 4 febr Grattis broder Jan-Erik 67 år!

Vi åker till Kronidan och gratulerar honom live!
Nu är vi här och har inmundigat renköttsoppa och hemgjorda semlor.Gott! Stoppade i mej minst 15 kolor från marknaden i Jokkmokk och det var rena magrensningmedlet! Tips!
Nu ska vi sussa inför morgondagen.
Godnatt
Överstinnan i hembygden

Torsdag 3 februari

Ny månad- nya insatser!
Jag har haft en väldig energi, har promenerat 1 timme varje dag sen i lördags. Helt fantastiskt att det varit och är så fint väder och att jag har ork att gå i ganska rask takt. Inte springer jag som förut men ändå, jag är nöjd.
I alla fall for Ingela och jag till Luleå i måndags och var på bio. Vi såg Änglagård-tredje gången gillt och vi tyckte att den var bra trots kritiken. Smaken är som........
Tisdag morgon, promenad T o R med maken ner till vårdcentralen Björknäs för provtagning. Sen fick jag besök av en barndomskamrat ( Storsand 1956-58). Trevligt. Det hade runnit många liter under bron...
Onsdag morgon besök av distriktssköterskan som levererade pärmen för palliativ vård, som jag ska ha med mej vid varje läkarbesök i fortsättningen. Sen en timmes promenad innan jag  besökte  Maria som ligger i S-byn och till sist  datortomografi innan hemfärd.
Idag blev det åter en promenad till Björknäs VC. Nu var det maken som tog en massa prover. Lunchen intog vi på Opalen och sen blev det en promenad hem i snöyran.
Fick trevligt besök av två av "mina" killar från jobbet, Lasse Grönlund och Niclas Laestadius, mysigt!
Fick inbjudan av Kärran att delta i varmvattenjympan vid Garnis, så där var jag mellan 17 och 18. Helt fantastiskt skönt!
Jag får vara med varje torsdag och det ser jag fram emot, härligt för min utmärglade kropp! Hoppas att jag kan bygga upp lite muskler.
Nu ligger min man och vilar inför nattens snöröjning och jag hoppas på en lugn och skön natt.
Sov gott alla nära och kära!
Viveka

RSS 2.0