Fredag 30 sept

Vi skulle ha landat i Köpenhamn 1630 men precis när vi springandes kom in i planet meddelade dom att det var fel på en motor så det var bara att kliva av och vänta på besked..och vänta det fick vi. Vi kom iväg kl 19 och kom in på hotellet 2030. Så det gick bra i allafall. Hotellet Clarion Hotel Neptun är ett gammalt jättevackert hotell, rummet fantastiskt :-D Vi åt av buffén som ingår (gratis är gott!) och sen bar det iväg ut till Nyhavn som ligger alldeles bredvid. Vilken stämning. Tog en Irish Coffee. Har inte varit här sen 1991 med annat sällskap, men jag saknar dej Gunilla!
Här råder rena sommarvärmen, så idag släpar man inte med sej några jackor eller tröjor. Nu ska vi ta en guidad tur så vi får se så mycket som möjligt, det finns en som heter Hop On - Hop Off, ska bli intressant.
Sen kan det väl bli nån enstaka (!) öl.....kanske. Synd bara att mina fötter är som klot, dom spänner och gör ont.
Nu är det dags!
Viveka o maken

Onsdag 28 sept

Oops, det känns som nån fyller år idag och jag har glömt...vem kan det vara?? Eller var det igå? Får väl grunna på det.
Det var ju nätt och jämt man tog sej ut igår. Jag trodde att domedagen var kommen, men det blev ju fint på eftermiddan. Men vad gjorde jag igår? "Minne, jag har tappat mitt minne, är jag svensk eller finne, kommer inte ihåg...."
Jo, syster och jag packade ihop det vi haft på Veckans Allehanda och det blev vi inte rika på och många saker blev det att forsla till annat ställe. Återvinningen har fått glädjas åt alla fula prydnadssaker som blev över. Alltid är det väl nån annan som vill ha det man ratat. Tänk att folk har det så gott ställt att man kan kasta bort prylar. Bara det går till välgörenhet så är det ok.
Nog om detta. Fick det bästa samtalet igårkväll. R O G E R  ringde, han var i Gällivare  och opererade och han tog sej tid att prata med mej, säkert i 45 min,och jag fick ett positivt besked, underbare Roger! Han ger inte upp mej, det gjorde ju Umeå. Min medicin fortsätter att verka och dessutom har han konsulterat andra läkare för att få bukt med mina svullna fötter och ben..... GLAD GLAD GLAD är jag.
Idag packar jag, vi ska på weekend till  Köpenhamn i morgon, det ska verkligen bli kul, jag fårju äntligen  flyga!
Har shoppat lite till maken, han hinner ju aldrig ut på nån affär, hoppas bara att det passar. Det blev lite djärva färger så jag håller tummarna....
Jag tar min Vita Blixten med mej så jag kan uppdatera bloggen!
Ha det bra alla ni som läser mina rader!
Kram/Viv

Måndag 26 sept

Äntligen måndag.....nä jag bara skojar. Det har varit en trevlig helg, har fått mycket uträttat. Eller "möcke" som en utav dom knäppa Hollywood- tanterna säjer.
Var ju på DT i fredags och jag har inte hört nåt från Roger än....jag blir ledsen om han gjort slut med mej och jag accepterar ju  ingen annan!
Igår kokade jag 3½ liter aroniasylt, normalt sett äter jag inte sylt  men denna blev himla god. Idag har jag förberett likör på samma lika bär.
Idag var vi 5 tjejer på lunch på Oregano, sen gick vi på bio. Jag hade sett filmen förut men somnat, så det var trevligt att se den igen...Änglagård 3.
Mina fötter och anklar är så uppsvällda så det blir högläge inatt igen och stödstrumpor på i morgon.
Sov gott alla nära och kära!
Viveka

Lördag 24 sept

Hej!
Du som skrivit om Din mamma som spelade piano ini det sista.......vem är Du? Du har inte skrivit det i början...
skulle vara kul om jag fick veta det.
Idag är det lördag och lite trädgårdsarbete står på agendan. Skulle vila igårkväll när maken var på bowlingen men då kokade jag marmelad, äppelmos, ratatuoille och stekte revbensspjäll. Det var den slö-fredagen dé!
Idag har Marg och jag varit på marknaden, köpte en rökt fisk, en korg och en limpa. Sen "fikade" vi vårrullar, te, ost och bröd hos henne.
Nu har vi beställt var sin elevationssäng från Jysk. Ska bli skönt att få upp mina svällande fötter.
Ha en trevlig lördagkväll!
Viveka

Fredag 23 sept

Igår var det alltså begravningen av min lilla mamma. Vi åkte upp så bärarna kunde hjälpa till med utlastning från kapellet till bile- kyrkan.
Det rådde fin stämning  och Selma 10 år (Saras flicka) inledde med Hallelujah på svenska med absolut gehör och med klockren röst. Efter gudstjänsten sjöng Rigmor Hulth två vackra visor.
Eftersom det regnade så mycket så beslutades  det att avskedet skulle bli i kyrkan, men en del valde dock att åka till gravplatsen.
Samling på Hembygdsgården där Märta hade gjort fantastiska pajer och  tårtor. JanErik och jag bjöd på vi till maten.
Det kom massor med telegram vilka lästes upp av K-G och Irene.  Minnesstunden blev ljus och trevlig.
Sen åkte vi till Kronidan och dit kom också Stefan,Yvonnes son. Mycket trevligt, med många glada "kom-ihåg-skratt"
Hem och äta lite ost och kex och  sen hitta igen sängen.
Idag har jag varit på DT och vidarebefordrat kusin Anders till Kallax. Nu ska jag skjutsa maken och Ante till bowlinghallen, själv ska jag koka apelsinmarmelad och äppelmos. "Olika falla ödets lotter" som min mamma jämt sa.
Hej å hå låt bollen gå!
Viveka

Onsdag 21 sept- mamma 98 år..

Ja idag skulle min lilla mamma fyllt 98 år! Tänk vilken ynnest att få leva så länge, relativt smärtfri, dement men glad och förnöjsam slutade hon sina dagar  på Bjärkagården  den 3 sept. Den  här dagen ville hon dansa, hoppas att hon och pappa dansar nu..
I morse var jag inte pigg, det rosslade vid varje utandning, men efter 3 salitylsystein och kroppen i vågrätt läge så blev det bättre. Syster Ulla var här och spolade porten, fixade bandaget 0ch tog prover. Hon är lugn och sansad och vi hann med lite kaffe och bullar först.
När hon åkt iväg och jag låg bara där och slappade så ringde alla möjliga och omöjliga,,,,,bla Ali, men han är ju aldrig omöjlig...
Skalade en massa potatis till kvällens paltevenemang och enl utsago blev den god. Min kusin Anders kom från Sthlm, vi ska på mors begr. imorgon, Eva, Ante och Felicia kom också,  men det bästa av allt var iaf Johan"Fatumeh" Jansson som hade med sej sin gitarr och sjöng både egna och andras visor mm mm. Som alltid- imponerande!
Nu är allt bortdiskat och nu ska jag försöka komma till ro innan vargtimmen...
Sovgott alla nära och kära!  Bilder kommer i morgon
Viv

Måndag och tisdag 19-20 sept

Måndag: Gick upp tidigt och gjorde lite köttfärsbiffar och köttfärssås att lägga in i gullepluttfrysen. Sen åkte jag till Inger S och kollade deras fina lägenhet och dom hade så himla fint. Dit skulle "Hela Hemmet" göra ett besök!
Sen for vi till Erikslunds VC och besökte Robban(Elsy Robén) som vi jobbat ihop med i Klövern. Hon fyllde 83 år, det visste vi inte, så det var ju lyckat. Men hon var så trött, så trött. Det kändes som om hon slutat leva......
Tänkte mycket på henne sen.. " Dons fens me in...." så sjöng hon...
Robban 83
Tisdag:
Har haft en härlig dag!
Kl 9 for  Marg och jag till IKEA med husbilen. Vi ville vara väl förberedda om vi skulle handla mycket och det gjorde vi!
Det blev bord till Åsa, skåp till Ante, skåp till mej samt en MASSA välbehövliga saker till mej och en massa till Marg och pengarna räckte till ett par skoblock till maken!
Vi for även till Finland och till den vanliga butiken i Tornios utkant, heter nåt på TEX... dom har allt och lite till.
Vi var hemma halv 8 och min bävan att få upp allt uppför trapporna löste sej, Ante kom och han bar och han bar, gulle dej Ante du är en pärla, aldrig rädd för ett besvär...
Skåpet  är avsett till badrummet men jag vet inte om det ryms, det får man se senare.
I morgon kommer först personal från Björkn. VC sen blir det en välbehövlig promenad, sen ska jag koka palt. Skulle vilja bjuda hem alla men det blir ganska många ändå och jag får väl se hur många paltar jag orkar koka.
Men det har varit en fantastisk dag, har ätit gott, mått gott och skrattat gott så nu kan man lugnt krypa isäng.
Jag säger bara en sak:
"Livet är inte bara en lek, utan även en dans på rosor!"
Överstinnan
Denna ljusstake hittade jag på "IKEA"


Söndag 18 sept

Nu har jag varit lat igen!! Nej men det är så mycket på dagarna, allt vill man göra nu när det blev sommar igen. Marg och jag har promenerat lite och sen måste man ju kolla vad som finns på Veckans Allehanda och ReturIdé...det kan ju vara nåt man behöver...
Vi har ju två bord på V. Alleh, saker efter mamma och även härifrån, vi får se hur det går.
Jag är så glad över min lilla söta frysbox, nu ska den fyllas till bredden. Tur qatt den inte rymmer 400 liter för då skulle jag hamstra ännu mer. Maken har ju varit i Umeå denna veckan och  fick med sej 10 kilo aroniabär som vännen Gunilla plockat. Nu ska det bli både sylt och likör!
Igår gick vi på stan, maken och jag, sen hem och frosta av lilla frysen och koka äppelmos, men sen var vi bjudna till Folke Strömbäcks 60-årskalas! Vi tog husbilen dit ifall det skulle bli våt förtäring, och det blev det! Massor med trevliga männinskor, gamla bekanta, golfspelare, mfl. Vi släckte när vi gick "hem" till Dagny.
Nu är vi hemma, ska äta en sen frukost och sen invänta besök. Jouren kommer hit och byter kassett och gör en omläggning av bandaget. Får se då hur inflammerat det är nu. Har slutat med antibiotikan för det var tydligen fel sort...igen! Ska visst få en ny idag.
I morgon är det ny vecka och nya "insatser". Ska tömma borden på V Alleh tisdag, koka palt till kusin Anders som kommer på onsdag och  Lilla mor ska ju jordas på torsdag.
Nu ska jag dricka kaffe!
Ha en skön söndag!
Viveka

Tisdag 13 och onsdag 14 sept

Igår, tisdag var Marg och jag ut på en långpromenad i det FINA vädret. Man är ju lite ovan att solen bryter igenom regnmolnen.Tyvärr så ramlade Marg pladaskt och rev upp både knän och handflator. Tänk så blixtsnabbt det går när någon faller, man hinner inte göra nåt.
men efter ett tag så kunde vi fortsätta vår promenad och plötsligt var vi på GodisArenan och dom hade en stor kartong full med prylar för 1 krona st. Det blev lite fynd där.Vi hittade lite KarlJohan på vägen hem så det blev en jättegod svampomelett  till lunch. Tänk vad livet ändå kan vara härligt mellan varven!
Maken for till Umeå på jobboch Ulla kom på besök så vi satt och löste världsproblem under kvällen.
Trots att jag sen var uppe till kl 2, så var jag ganska utvilad imorse när klockan ringde halv 8. Yvonne och jag har varit och lastat upp och prismärkt alla mammas överblivna saker plus mina och Yvonnes på Veckans Allehanda. Det blev två bord för en vecka och ändå finns det mer att forsla dit. Vi var klar efter ett par timmar sen åt vi lunch på Oregano. Nog ska det bli skönt när allt detta är över, begravning, bouppteckning mm mm .
Jag har haft ont där slangen till morfinpumpen går in så idag fick en sköterska komma hit och lägga om igen och då var det till min fasa inflammerat, det som inte fick hända. Men jag är inte förvånad för det slarvas oerhört med att det ska vara supersterilt och det verkar inte vara så noga med det ibland. Så nu går jag på en 10-dagars kur som jag hade sluppit om allt hade varit ok.. men nu är det som det är.
Marg har varit här en stund, vi har alltid en massa att lösa nä jag menar prata om..men nu väntar den tomma sängen, maken är ju kvar i Umeå men kommer hem i morgon.
Sov gott alla nära aoch kära så hörs vi i morgon!
Hjärta hjärta på er!
Vivvan

Söndag 11 sept

För tio år sen planerade Hjördis och jag en resa till Turkiet och vi for den 12:e från Luleå. Ja som jag sagt tidigare tiden går, ack så fort.
I torsdags hade jag damlunch, ärtsoppa och punsch, rimmar bra, ja det var ju rim-saltad bog i soppan.
I allafall, roligt hade vi, dom for vid 18-tiden.  Fredag var Marg och jag ut på stan, kvällens middag blev inställd så istället gick vi på bio, Jägarna2, en mycket bra film tyckte vi. På lördag for jag till Mariebäck på loppis och lyckades handla, t o m på kredit för pengarna tog slut, sen tog vi husbilen och for till Kronidan. En älgstek i lergrytan den blev inte i min smak men är man hungrig så är man. Kurt, min x-man, kom också och åt, det  var riktigt trevligt.
Rolf o Jan-Erik badade bastu och sen satt vi uppe och surrade till kl 4!!! Är det klokt?
Nu är det dags att runda av denna helgen och gå på bäddan.
Godnatt alla nära och kära!
Överstinnan

Onsdag 7 sept

Ja dagarna som gått är ägnade åt mors bortgång. Yvonne och jag åkte  upp till Kronidan på söndagkvällen för att varra lite närmare när vi skulle besöka begravningsbyrån på måndagen. Det är ju lite pyssel när en människa går bort. Men nu är då den biten avklarad.
Begravningen blir den 22 sept kl 14 i Vuollerims kyrka.
Vi åkte sen till Bjärka och började sortera foton och kläder mm. Det blev en natt till i Kronidan, bor gärna där igen, fritt logi och mat, inte illa.
Tisdagen blev det att fortsätta , städa ur skåp och lådor, min bror körde massor till  sopstationen och sen kom Lions och hämtade det dom ville ha. Vi (Yvonne  o jag) åkte hemåt och idag är allt färdigstädat av bror och svägerska. Känns väldigt skönt. En epok är ur tiden, en mamma som aldrig kommer igen.....
Tisdagen blev också en tung dag för sonen och hans barn. Marias urna gravsattes intill hennes mamma i Luleå, dessutom var det Marias födelsedag..tänk vad livet ändå är grymt, Maria skulle ha fyllt endast 45 år, mamma blev ju nästan 98. Hon ville dansa på sin födelsedag, men det får hon göra med pappa nu..
Idag onsdag har jag, skratta inte nu, kokat en ny omgång kråkbärsgelé och den blev perfekt!!! Skam den som ger sej, ni vet 11:e budet är alltid gångbart!
Sen blev det väl ca 10 liter ärtsoppa, ska ha en lunchbjudning imorgon.
Men nu är det natt så jag säger godnatt till er alla nära och kära.
Viveka

Lördag 3 september

Idag är åter en sorgens dag. Min lilla söta mamma har stilla insomnat på Bjärkagården i Vuollerim. Hon skulle fylla 98 år den 21 sept. Hon ville dansa på sin födelsedag så jag hade hört mej för om en man som spelar dragspel skulle följa med mej till Vuollerim och spela och då skulle vi ha dansat.
Hon sjöng  igår och var ganska pigg men idag orkade hon inte med.
Ska åka upp i morgon för att vara pä begravningsbyrån i Jokkmokk på måndagmorgon.
Tredje september, pappa och mammas bröllopsdag, högertrafiken infördes 1967, Klara döptes den här dagen 1987...
Nu ska jag krypa isäng.
Godnatt alla nära och kära
Viveka
Mors trötta huvud har lagt sig till ro
Flitiga händer fått vila
Nu sover hon lugnt i sitt tysta bo
Dit våra tankar ila.

Fredag 2 sept

Fest fest fest!
Nä det är inte alla dagar men igår blev det rejält. Pucken skulle avtackas hos Micke Bergdahl och jag var bjuden dit. Mycket trevligt, mat och vin och dessa gulliga killar som jag har haft förmånen att jobba med. Unga och lite mindre unga. När jag tänker på det drar jag mej till minnes en episod som utspelades på Ica för nåt år sen. En kärring som jag känner:
-"Jobbar du kvar på Hkp"?
-"Javisst" svarade jag
-"Varför det, det är ju så stor åldersskillnad på dej och pojkarna!"
-"Det beror väl vad man ska ha dom till...
Jag ångrade så att jag inte fann mej och frågade ålderskillnaden mellan henne och hennes man.....den är nog drygt 10 år...
Men efterklok är man ju alltid.
Hursomhelst, vi hade mysigt, många kramar blev det och många glada skratt. Blev hämtad vid halv ett.
Idag har jag varit på hud  i Sunderbyn, dom kunde inte göra nåt åt min tumme, ska till kirurgen senare.
Har hållit på med denna jä...a kråkbärsgelé, men jag har då iaf lärt mej att dom bären innehåller inget pektin och då måste man göra på ett annat sätt. Om det inte blir bra nu  så ska jag plocka nya bär på söndag.....å då..
Men 11:e budet passar verkligen in här!
I kväll ska jag ut på Kinarest. med Kärran, endast damer!
Ha en trevlig helg!

RSS 2.0