Onsdag 30 juni

På grund av smärta hela tiden i och runt lungsäcken har jag varit vaken varannan timme i natt. Har fått påfyllning av morfin hela tiden. men blir inte smärtfri ändå. Det är dränet som ligger och triggar igång det hela. Det rinner inte så mycket i påsen nu, totalt 1.1 liter, lite skillnad mot förra gången, men det ska  vara kvar till fredag, så även jag. Min syster har varit hit  med bullar idag, så eftersom maten som vanligt är under all kritik så blev det till att äta bullar till middag.  Tog mej en lååååång tupplur tidigare i kväll så vi får se hur natten blir .
Vi hade planer på att åka till Arvidsjaur med Dagny till helgen . Jag hoppas verkligen att det blir av. Men först vill jag veta om det blir sommar eller om dunjackan och täckbyxorna ska med. Vi tar en dag i sänder.

När man ligger här är man ingen överstinna, men god natt i alla fall från Viveka

Tisdag 29 juni

Precis den här dagen i fjol låg jag inne på Sunderby sjukhus och nu gör jag det igen. Den här gången är det för en återkommande tömning av lungsäcken.
Allt är så tragikomiskt, på avd 49 ligger min dotter som blev opererad igår. Hela alltet bortopererat, livmoder mm. Vi hade kunnat ha familjeträff här för Maria och Ante var på av 54, cytostatiska, Åsa på gyn och jag på röntgen.......
Inte klokt!
Jag kom hem igår kväll för det fanns bara jouren som kunde göra tömningen och det ville jag absolut inte. Men andningen blev sämre för mej i natt så det var bara att packa ihop och åka in hit. Landade här halv 6 i morse. Efter inläggning på avd 51 och en hel dags väntan så fick jag göra den skräckinjagande tömningen kl 3. Det gick bra, snudd på helt utan smärta men det är synd att dom ställde till det så föörsta gången. Den här gången var det personal från lungkliniken som utförde ingreppet. Det ser ut som att jag får vara kvar här till fredag. Ací es que!
Har haft besök av VinsaLisa och Gunilla och själv har jag gått i sakta mak och hälsat på Åsa. Hon är trött och har väldigt ont. Nu rinner det klegg i påsen, dock inte så mycket som sist men tillräckligt för att skapa problem.
Nu har jag fått påfyllning av morfin, ska försöka skynda mej att sova.
På återhörande, då ska jag berätta om maten.........och tv:n.
Puss & hej!
Viveka

Måndag 28 juni

Nu har snart hela sommaren gått och jag har fortfarande täckbyxorna och dunjackan på mej när jag ska  sitta ute. Är det klokt? VAR ÄR SOMMAREN???????
Minns inte när jag skrev sist men det har varit verkligen blandat i helgen. Jag har haft(och har fortfarande) så in i norden ont i högra lungan, dvs säcken med dess omnejd. Förmodligen är den full igen. Man är trött och anfådd, tungt att gå i trapporna.
Har pratat med urologen och nu väntar jag svar från dom när jag ska läggas in. Det blir rena familjetillställningen. Ante och Maria är på cytostatika avd, Maria får sitt cellgift, Åsa ligger på operation just nu och jag ska in till Urologen i dag för inläggning.
Midsommar afton tillbringade vi här ute i trädgården, Marlene och Ulf kom från Ammarnäs och så nästan hela familjen Nilsson. Vi hade trevligt trots att jag fick tillbringa halva tiden i husbilen. Vädret var ju strålande......ett tag!
Nu hoppas jag att jag får komma in och göra ort det här smärtsamma eländet så man får ta sej från denna kalla nord! Ska boka mej en resa till utlandet fortast möjligt innan man frusit ihjäl!
Hade sett fram emot att min vän Gunilla skulle komma till mej imorgonkväll. Vi hade tänkt bada bastu och dricka vin men som det nu ser ut så befinner jag mej på Sunderbyn vid den tidpunkten.
Bara skit!
Ha en bra dag alla mina vänner och tröstare!
Viveka

Onsdag 23 juni. Grattis svärfar 80 år!!

Igår morse ringde telefonen  halv 7, genast tänker man att nått har hänt för det är ju en okristlig tid, speciellt när man är ledig. Det går aldrig att sova ut en morgon för då väcks man av  telefonen. Nu var det mattläggaren som vill börja lägga ny matta i kök och hall. Jag trodde att det skulle ta flera dagar men det tog ca 8 timmar. Dom är verkligen skickliga. Och snyggt blev det! Kökssoffan åkte ut så nu har jag två loppisfåtöljer där i stället. Det blev verkligen fint.
Hämtade Robin, Rolfs son, på Kallax i går eftermiddag. Han ska vara hos oss en vecka. Idag har han följt med Rolf i lastbilen hela dagen, jag avundas inte honom, det är ju så trist när det gungar och gungar. Men dom hade haft kul, och nu badar dom bastu. Jag har jobbat och det var kul.
Jag har fortfarande så mycket blåsor i munnen, kan inte äta vad som helst och inte dricka varmt. Fick påringning från Umeå imorse, proverna var väl hyfsade, trombocyterna för låga men godtagbara. Ska ta  nya prover på måndag. Det är skönt med Sutentuppehåll nu för jag är ganska sliten. Fingertopparna inflammerade, näsan full i sår, ögonen rinner hela tiden, och  massor med mjölksyra i benen, vidrigt att gå i mina trappor, men annars är det bra.
Bara vi får nån sommarvärme, jag fryser så mycket varje morgon så det är värme på i bilen, även på sätet! Det är inte klokt och det är snart juli. Har kollat en resa till Skopalos, ön i Grekland som Mamma Mia spelades i på.
Jag ska se över mina tillgångar, ev drar jag iväg dit.....ensam!
Men nu ska jag hacka näbben i väggen= gå på bäddan!
Kram & Hej! Viveka

Söndag 20 juni

Herregud ska man måsta ta semester och fly långt in i skogen för att få en liten tid över att åtminstone hinna skriva i bloggen?
Men det är roliga avbrott i tillvaron. Det är förstås inte alla dagar som är sååå roliga, den 17 juni var det  28 år sen min kära syster lämnade oss och det var ju den hemska  sjukdomen som vi är drabbade av nu i vår familj, somtog hennes liv. Nåväl livet måste gå vidare för oss som blev kvar.
Besökte en loppis på Kårbacken och fyndade  tre fåtöljer, en stannade på EriXons och två följde med hem, plus 11 fantastiskt vackra champagneglas (Behöver jag nå fler glas? Knappast, men ändå...)
Vi ska bära ut den fina soffan vi har i köket och ställa dit fåtöljer och ett bord i stället. Det blir först när vi fått in en ny matta i kök och hall, skulle  ha gjorts för  2 månader sen......!?
I fredags fick vi besök av våra goda vänner, Kina & Alf. Vi halstrade strömming enl traditionen, underbart väder precis då, så vi kunde sitta nere vid stranden, det var baara myggen som höll på att ta kål på oss.
Och igår.....ja då var vi ju på bröllop hela dagen och kvällen och halva natten, underbar underhållning.
Ska skaffa mej lite inside information av grannen inunder, han var ju där.
Idag blev det en promenad i regnet, tvättat mattor, dynor och kuddar mm mm och i slutet blev det HGF:s styrelsemöte som beslutade att vi ska (har redan gjort) inköpa Mosquito Defender, dvs myggdödare som drivs med gasol. Verkar väldigt effektivt.
Nu ska jag i säng, får gäster från Sävar i morgonkväll men först ska jag jobba. Skulle ha slutat med Sutent idag men eftersom  starten blev förskjuten så måste jag ta även i morgon, men sen ska jag återhämta mej. Är ganska trött och ont har jag, värst i munnen och i fingertopparna, känns som naglarna blivit bortryckta.

Puss & Hej!    Viveka

Onsdag 16 juni

Så här är det när man är ledig: städa husbilen, tvätta, baka bullar  och rabarberpaj, sy gardiner, nej nej jag vet, man behöver inte göra allt på en gång! Men om man är funtad som jag så går det inte att hejda sej när man känner sej full av energi. Man sover så gott när man har uträttat nåt vettigt.
Våra planer för midsommar slogs itu när svärfar lät meddela igår att han kommer inte hit, han hade många ursäkter, utan Robin kommer ensam. Vi hade ju tackat nej till en del inbjudningar m a a svärfars besök, han fyller 80 år den 23:e  och som present fick han resan hit. Först tackade han ja, men sen kom han väl på att han inte ville. Förhoppningsvis så får vi tillbaka pengarna. Det blev trist i allafall. 
Nåja det går ingen nöd på oss, det kommer andra gäster åsså kommer ju Robin själv.
Nåt lustigt eller...? Igår träffade jag  en kvinna som undrade om  och varför jag inte tagit pension och hur jag kunde jobba kvar på helikopter för DET ÄR JU SÅ STOR ÅLDERSSKILLNAD PÅ MEJ OCH POJKARNA!!!!!!!!
Men det beror väl på vad man är ute efter, eller hur? Har aldrig hört nåt liknande, man blir stum.
Idag ringde en trevlig sköterska, en kille, och berättade att proverna var bra, lite lite sämre än förra veckan, men helt ok. Så jag fortsätter med Sutent t o m måndag men sen blir det 2 veckors uppehåll. Ser ut som jag tål den här styrkan bra trots allt. Hoppas bara att den är aggresiv mot tumörerna.
Nu är det skapligt väder så jag ska ta en långpromenad med min bok, "Berättelsen om Herr Roos" av Håkan Nesser, en ganska underhållande bok.
Lev å må för det ska jag göra! Ska jobba i morgon och på fredag, det blir kul.
Överstinnan

Söndag 13 juni. Grattis Sara!

Hemkommen från Vuollerim ikväll. Har hälsat på min mamma och varit hos bror och svägerska . Dom har ju sålt sitt hus i Vuollerim och flyttat ner till Kronidan. Från ett stort till ett litet då blir det mycket saker över så dom har haft loppis i två dagar. Dom har en ny kattunge, Minus, söt och busig. Han vill väldigt gärna vara i husbilen, se bild.
Vi tog ut mamma på en tur med husbilen, hon fick vin och jordgubbar så hon var väldigt glad. Första dagen som man kunnat vara nästan utan kläder, passade på att rensa lite rosenbuskar i Kronidan. Jag har mått riktigt bra idag, det är ju varannan dag som biverkningarna kommer, väldigt underligt.
I morgon ska jag jobba och ta prover, hoppas på lika bra värden den här veckan. Sen har jag ju bara den här veckan kvar innan  jag gör ett uppehåll. Inga problem men lungsäcken, än så länge.
Nu hoppas jag på SOL och värme så man får tillbaka livsandarna!

Överstinnan

  Min lilla söta mamma i husbilen Jag och Minus


Fredag 11 juni

Jag förstår inte...jag som inte har några studenter att värna om i dessa tider, har så mycket att göra så jag inte har tid att skriva i min blogg!!?? Nej det är väl för att jag mår så pass bra att jag sysselsätter mej med tusen andra saker.
Vad har hänt iveckan då? Jag har jobbat må, ti, ons och i tisdags var jag och tog prover och dom var ju nästan helt perfekta. Har förvisso himla ont runt högra  sidan från ryggraden fram till bröstbenet, men jag tror ju att den här höga dosen Sutent "värker ihjäl" mina tumörer, så det så!!
Igår, torsdag var en helt tokrolig dag. Gick upp 0420 när Rolf for på jobbet, tvättade, bytte sänglinne, städade och strök in all tvätt, gjorde slingor på Ingela. Blev sen tillsammans med Margarete, bjuden på lunch hos Eva Iggström.
Leif hämtade oss för det blev ju rött till den goda pajen. Mycket trevligt, tusen tack Eva!
Sen måste jag ju berätta att i onsdagskväll hoppade den sista trastungen  från balkongen. Alla 6 ungarna klarade hoppet utan att slå ihjäl sej i asfalten. Hela processen från bo-byggandet till nu har tagit prick en månad. Tog bort boet  igår och det är verkligen ett mästerverk. Efter bastubadet  sent igår kväll var det bara att krypa ner och pang så sov jag.
Dagens begivenheter består av grillfest med grannarna  m a a deras sons student. Ska bli trevligt för det är ju äntligen sommar nu trots myggplågan!
Nu ska jag snart avnjuta mina nybakade hallonmuffins. Skulle egentligen ha blivit  blåbärsmuffins men tyvärr...slut blåbär!!Katastrof! Är det nån som har att sälja?

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!
Viveka

Söndag 6 juni

Man kan intre tro att det är juni månad eftersom det är så kallt så kallt. Var ner till Kvarnängen igår för att titta på studenterna som visade upp sej i sina fina klänningar och frisyrer, men herre gud vad dom fick frysa stackarna. Jag fick då vända tillbaka in och ta på långkalsonger och extra tjock tröja. Och lika kallt är det idag.
Var till Kerstin & Kjell på middag igårkväll, allt var gott och trevligt trots att jag sov mest hela tiden. Kom hemvid ½12, somnade, vaknade ett par timmar senare, magen i uppror. Tur att maken städade upp efter mej, gulle han!
Tittar på trastungarna, dom är sex stycken. Jag har bara sett fem innan. Det är så trångt i boet, fattar inte hur dom ska rymmas efter en vecka till. Är rädd att dom slår ihjäl sej när dom ska hoppa ur.
Nu  ska jag göra en rabarberpaj, blev lite sugen på det.
Räknar med att åka till jobbet imorgon, det ser inte så lovande ut med biverkningarna men det är säkert bättre i morgon. Ska försöka stå ut ett par veckor till, hoppas och tror att  37,5 gör bättre verkan än 25 mg.
Glad sommar på er alla bloggläsare!
Överstinnan.

PS. Inga problem att gå i mina 72 trappsteg nu!

Torsdag 3 juni. Grattis Elin och Jessica!!

Har jobbat hela veckan så nu är jag trött som en urlakad sill. Har varit på Prio-kurs på förmiddan och när det var slut så for jag hem. Margarete kom med en fantastiskt god laxpaj, vi åt och sen tittade vi på filmen Mamma Mia, den är så bra så den kan man se flera gånger. Ikväll ska vi till Elin och Jessica för dom fyller 14 resp 23 år.
Själv mår jag "så där" är så himla frusen, dom vita har sjunkit till 0,8, skall vara 3,5 så jag är beredd på att må dåligt. Men det är ju ett försök att klara av 37,5 i Sutent-styrka. Trist, för man vill ju må bra.
Jag är ledig i morgon och då blir det vila vila vila. Fast det känns som man inte gör nåt annat.
Stackars trastmor, hon ligger ute i regnet och värmer sina barn, dom är fem.
Mina två har egna tak över huvet, tack o lov.

På återhörande/Överstinnan


RSS 2.0