Sista oktober 2009 Halloween

Tänk att den här dagen kommer aldrig tillbaka! Måste man inte göra den så rolig och innehållsrik som det bara går? Jag tar väl fram häxan som jag har inom mej.......
Vi hade en trevlig eftermiddag på Arcus igår, men innan kvällen var över så hade det runnit många tårar....en strid ström mest hela kvällen. Ledsen, chockad över nya besked och nya behandlingar. Trodde tidigare i sommar att det är bara att bita ihop och ta dagen som den kommer, ingen ide att sörja i förskott. Men det går inte att hejda när det börjar.
Jag har tappat "hårdhuden", den som hållit mej uppe. Kanske alla tycker att jag bara är irriterad och sur när jag slåss mot dom objudna gästerna som stundvis härjar i min kropp. Jag vet att det går ut över mina närmaste men nånstans måste även jag lätta på trycket.
Vi vill ju åka utomlands över julen men det är väl tveksamt om det går. Det känns som att jag bokar och avbokar hela tiden och det drabbar ju inte bara mej, det är ju så många andra som får ändra planerna och det känns trist.
Vaknade kl 4 i morse, mer morfin och i och med det kommer klådan. Jag har lyssnat på makens snusande och en talbok, pratat med syster i USA, kollat Facebook mm
Men det finns i allfall en sak jag är innerligt tacksam över: Den jävla dåren som plågat oss hela sommaren och hösten, natt som dag med sin  vrålande motorcykel, har tydligen ställt undan sitt pinoredskap för säsongen.
Nu ska jag lägga mej igen och hoppas på en förmiddagsslummer., för "Efter en tupplur börjar dagen på nytt"
Godmorgon!

Fredag 30 okt.

Tänk en vanlig dag och vi är lediga båda två, helt otroligt. Vi har varit med Karin och Roger till Arcus på hantverksmässa. jag gjorde lätt av med 600. Nåt roligt ska man väl ha, även om det kostar.  Vi provsmakade på ALLT, t o m sylt. Jag har sån hög ämnesomsättning nu så det blir sånt sug efter allt ätbart.
På väg hem ringde Doktor Camilla från Umeå, alltså inte Erika. Hon känner kanske på sej vad jag tycker.
Camilla vill absolut att jag kommer till Umeå på tisdag så då får det väl bli så. Dom ska nog sätta in Sutent igen eftersom tumörerna växer, samt att det nog blir strålning på dom som ligger utanför lungsäcken. Ja den som lever får väl se. Gammalt slitet uttryck!! Det känns som dom har fått tid att tänka på min fortsatta behandling, detta med Torisel tar ju slut nästa vecka så det är ju bra om man får reda på nästa "drag".
Men nu skiter jag i alla sjukdomar, nu är det fredagsmys med svamprisotto, oxfilé och goda såsen (Pontus recept)
Kanske ett -tre glas rött vin.
Dagens citat: " För att nå ljuset måste vi fortsätta att vandra, även när mörkret faller."
Ha en trevlig kväll.
Puss
Viv

Torsdag 29 okt

Jag har badat inatt, i svett alltså. En gigantisk svettattack förmodligen var det cortisonet som skulle ut ur kroppen.
Himla otrevligt när det blöta blir kallt, för då blir det vansinigt kallt.
Men bara byta och tvätta kuddar och täcken.
Ringde Umeå i morse för att få prata med Erika men naturligtvis så ringde hon inte upp. Jag vill inte åka till Umeå på tisdag så därför ville jag säga det till henne. Jag ska ju ha min sista(!?) behandling  till veckan och meningen var väl att jag skulle få den i Umeå. Men jag kan lika gärna ta den i S-byn. Sen vet jag inte hur dom har tänkt fortsätta för mina tumörer växer. Tänk i augusti sa Erika att dom var " så gott som borta" och nu blir dom bara större och större.
Idag  for jag till jobbet efter lunch. Vi har överlämnat 6000 kr till förmån för bröstcancerforskningen. Vi blev intervjuade och fotade nere i hangaren. Vad duktiga vi varit, det tyckte dom från Norrbottens Kuriren i allafall.
Gick en snabbis genom Enter Gallerian, massor med folk, ganska skrälligt, men fint. Ska kanske dit i morgon.
Tittar på Rosabandetgalan och man känner verkligen med dom drabbade. Jag vet ju vilken ångest och rädsla det finns där, varje dag utan att omgivningen vet om det. Man skrattar med och låtsas som ingenting.
Slutar med dagens citat:
"Om du är på rätt väg- fortsätt att gå! Även en krokig väg leder fram till målet!"
Godnatt alla snälla fina vänner.
Viv


Onsdag 28 okt Trodde det var Puckens födelsedag, men det var ju igår!!

Vaknade  halv 8 ganska utvilad, med mina mått mätt. Taxin kom i rätt tid och jag har numer frikort. Väl inne på cytostatikan så tog jag ingen behandling förrän en läkare från  urologen uppenbarade sej. Jag kände mej som en 5-åring som skrubbat knäna. Nu jäklar ska jag ha besked sa jag till personalen. Det är ju inte deras fel att både Umeå och Urologen är så nonchalanta. Ingen ringde om proverna, ingen ringde om svaret på DT dom har ändrat rutinerna utan att meddela mej. Skit!
Nu kom Gunnar, en grå lång trygg man. Han berättade att en av tumörerna som tidigare var 19 mm var nu 22 mm plus en till i lymferna vid bröstbenet och det  var tydligen ingen katastrof.....för honom....men för mej är det en himla stor katastrof. Att inte min behandling ger nåt resultat är inte acceptabelt.
Jag sa att jag hade bestämt mej att inte åka till Umeå till veckan och då ville han att jag skulle ta det med Erika i morgon.
Fick mitt Torisel och kom hem kl 1430. Tog en lång promenad. Man blir ju lite "hög" av cortisonet.
Nu väntar jag på JanErik som ska komma på besök innan han åker till Kallax för att  hämta Ida, dottern.
Rolf är på avslutningsmiddag med asfaltgänget.
Slutar här med:
"Om du vänder ansiktet mot ljuset så undflyr du skuggorna" Något att tänka på!
Trevlig kväll!
Överstinnan

Tisdag 27 okt-Sabina namnsdag

Lite bättre med klådan i natt. Fattar bara inte vad det är som kliar så hemskt. Kom iväg till jobbet  i morse. Hade fullt upp med mina sysslor och skvadronschefen han hade också fullt upp med att försöka ordna upp svamlet med min lön. Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att betala ut MIN SEPTEMBERLÖN. Alla som fick lön nu i veckan, det var ju för sept. What´s the problem with mine????
Har väntat hela dagen på att läkaren från S-byn ska ringa och säja hur mina prover var som jag tog igår, om jag ska ha behandling i morgon eller inte. Det är sanslöst att bara vänta och vänta. Jaja taxin kommer 0840, jag åker väl till sjukhuset och inväntar besked. Här gäller det att vara tålmodig. Jag har ju mina funderingar, ska jag fortsätta med Torisel när det inte gett nåt resultat?? jag vill inte åka till Umeå nästa vecka, jag vill inte träffa Erika mer. Jag har ju redan fått beskedet  från DT i lördags.
Nu är jag bara så himla trött.
" Undvik att tänka på allt elände- tänk på det vackra och fina som ännu finns kvar."
Godnatt/Viv


Måndag 26 okt-Grattis på namnsdagen Rasmus

Inte var det väl roligaste dagen i mitt liv. Först har man nästan rivit av skinnet från kroppen i natt. Sån himla klåda! Fattar inte av vad, jag har inte bytt duschkräm eller schampo. Det måste vara eländet jag har inombords som ställer till allt. Jag ser ut som en katt i slagsmål. Hur var det? Arga katter..........hm .Nu ska jag klaga: jag har ju aldrig haft nån sån här venport tidigare. Men hade jag vetat att det skulle vara så ONT flera dagar efter insättningen skulle dom aldrig  ha fått sätta in den. Eftersom allt är tämligen kaotiskt nu så kommer dom att få ta bort porten. Jag kanske ska ha nån 5:e sort cytostatika nu efter detta, kanske det blir piller...ingen vet, allra minst jag. Men jag byter onkolog, jag tror att det blir bäst så.
Hade hoppats på att Roger B skulle ringa, men  han är ledig denna veckan så det var någon helt okänd som ringde idag och han visste absolut ingenting, men han lovade att någon annan skulle ringa senare idag. Ringde det någon annan?? Nej! Nej! Men ska sanningen fram så hade jag inte förväntat mej det heller. Så nu vet jag inte om jag ska ha behandling i S-byn på onsdag eller inte. Den som lever  får se.
Ja då tar vi det där med lönen! Eva  som  säkert skulle ringa till mej i fredags, ringde hon? Nej nej och nu har hon semester hela veckan.
Våran stabschef kunde kanske........nej just det han har semester denna veckan. Provade ringa tjejerna på lönekontoret, nämen härre gu, en var hemma med sjukt barn och den andra...........semester!!! Alltså fanns där ingen som kunde ta beslutet och betala ut mina pengar. Jag parkerade mej hos skvadronschefen som är en mycket klok och sympatisk man och förklarade att om jag inte har septemberlönen i min hand på torsdag den här veckan så blir det 100% sjukskrivning från den 1 november. Jag som VILL jobba!
Han lovade slutligen att försöka fixa det. Så nu är det spännande värre. Jag ska då till jobbet i morgon och på torsdag. Kuriren kommer på torsd. och ska inkassera pengarna som vi samlat till förmån för  bröstcancerforskningen. Vi samlade ju in 6000 kr till "Mustaschkampen".
Vi är duktiga vi på Helikopterskvadronen.

Glad idag??
1. Jag har en sån bra chef.
2. Hade råd att handla på Axfood fast jag bara fick 1847 kr denna mån!
3. Klådan har blivit lite bättre
4. Har äntligen tagit fram "sticksömen" efter en lång stickfri era.
5. Vi får köpa älgkött i Ö-vik!

Puss och godnatt!
Överstinnan(men jag ligger INTE MED ÖVERSTEN!)

Söndag 25 okt

Ja det är mycket nu!!! Efter tre glas rött somnade jag på torsdagkväll!! Men är det verkligen meningen att man ska  droga sej med alkohol för att kunna sova?? Det kan inte vara mötets mening.
Vaknade tidigt på fredagmorgon, maken skulle till tandläkaren.
Hade fortfarande bröstsmärtor(startade  torsdag)och min intuition säger mej att det är nåt som är fel, man bara känner det. Nåja fredagen gick väl så där, lite TV lite långdragna diskussioner om allt möjligt (och omöjligt) Det värker en hel del efter inop av venporten. Man vet ju  inte hur det SKA kännas.  Och sen som lök på laxen när mitt lönebesked kom höll jag på svimma av frustration, Lön okt 1847 kr!!!!! Ilsamtal till Perssekt Linköping som lovade ringa upp. Gjorde dom det? Nej nej, inte ens det.
Lördagmorgon ännu mer ont i bröstkorgen där  tumörerna sitter. Ringde avd 51 i hopp om att få tag på Roger B men inte, sköterskan rådde mej att åka in akut och det jag gjorde. Det togs en DT men efter  7 timmar tackade jag för mej och åkte hem då hade dom inte tittat på bilderna. Jourläkaren ringde 2115, men han hade inga roliga besked. Metastaser på revbenen!! Alltså har Torisel inte hjälpt nåt! Det är Erika Jonsson ,onkolog, som har bytt behandlingsmetod hela tiden. Varför får man inte fortsätta med det medlet som visade sej vara det bästa? Nu blir det byte av onkolog! jag har inget förtroende för Erika, hon har använt mej som försökskanin.
Det blir mycket negativ energi runt om, men berörda ska på känna av min ilska imorgon, jag nästan längtar......
Nu  ska jag ut på en promenad sen blir det älgstek och kantareller.
Men det finns det som gör mej glad.
1. Kärran & Kjell kom på besök.
2. Toril kom åsså och vi drack Irish Coffee.
3. Jag har sovit ganska bra i natt.
4. Slipper DT på onsdag.
5. Ska på bio i kväll
Kram/Viv
PS Om älgsteken var god då var det ingenting jämfört med såsen............DS
 


Skitdagar onsdag-torsdag

Varför i hela friden sover man inte på nätterna??? Det har gått troll i alltihop. For till S-byn tidigt onsdag morgon, fick min behandling hos fiiiiina gulliga Karin som jobbar där. Roger B kom på besök, trevlig som vanligt. Man känner sej så bra när man träffar honom. Han är så klok. Hoppas att han inte vänder och gör mej besviken.
Proverna var bra dock har jag för höga sköldkörtelvärden och därmed förhöjd förbränning, därav min viktnedgång. Inget att göra åt nu. Behandlingen gick bara fint och jag var hemma redan 12.
Åt lunch och tog en promenad till Resecentrum(Järnvägsstationen)och hämtade  tågbiljetterna till Umeå. Hann med att titta in i diverse affärer innan det var dags att återvända till hemmet och matlagning.
I säng vid 22-tiden trött som en gris, somnade och vaknade igen efter nån halvtimme. Sen snurrade jag på med spring i armar och ben tills jag slutligen flyttade in på soffan. Upp igen, välling och smörgås ½3 fortsatte så till på morgonen när maken åkt till jobbet. Tur att sonen ringde kl 10 för jag skulle ju vara på dagkirurgen (fastande)
kl 12 och bussen gick kl 11. Ringde sjukresor igen(dom nobbade taxibeställningen när jag ringde igår) och fick en taxi som kom kl 11. Var färdigklädd för op kl 1145 och FICK VÄNTA TILL HALV TRE innan jag kom in på op. Klar halv 4, vänta på röntgensvar till 1710 och taxin kom en timme senare.
Jag var så förbannad, trött, hungrig (jag som behöver äta)och less när jag kom hem så jag hade lust att skjuta ut mej. Sju och en halv timmar för att få en venport inopererad. Hade tänkt åka till jobbet i morgon men eftersom jag inte sover på natten så vet jag inte hur det går.
Räcker det inte med den andra skiten man har inombords? Ibland undrar jag om det är mina långa promenader som ställer till det. Men måste jag sluta med  dom då vet jag inte hur det går, jag måste ju röra på mej, det är ju mitt liv sé!
I övrigt är det inte så roligt för mina barn, både mamma och pappa på operationsbordet idag. Pappa Kurt fick göra om operationen som han genomgick för 2 veckor sen. Inte alls kul.
Vad är glad åt idag????
1. Att jag slutligen fick mat.
2. Jag har numer frikort på taxiresor, nej nej ..bara sjukresor!
3. Inga sår i munnen
4. Mina barn är friska , så även maken.
5. Det är inte för mycket månad kvar i slutet på pengarna...den här gången!!

VARMA KRAMAR FRÅN EN FRUSEN SJÄL.

Tisdag 20 okt Grattis Sibylla!

Goderafton
Vilken natt! Spring i benen och armar, kunde inte sova. Flyttade in på soffan, somnade till slut men var helt deckad av grissprutan. Feber frossa och ont i armen..
Jag låg kvar i soffan när maken for till jobbet kl 6, bestämde mej för att vara hemma och vårda min kropp. Gulliga Karin från Cytostatikan ringde och meddelade att jag ska till dagkirurgen på torsdag och operera in en portacat vid nyckelbenet.Det är en grej som man kan både få intravenöst och dom kan ta prover ur, allt för att skona venerna i armarna. Skickade sms till stabschefen att jag skulle bli hemma och om han tyckte synd om mej skulle han höra av sej. Och det gjorde han: .....men synd.......sånt var ju roligt det så det tyckte han inte! Han är så rolig våran SEL
Kl 11 vände allt, jag duschade och hips vips var jag pigg igen och då stack jag till jobbet. Fick en del uträttat för nu blir jag ju borta ett par dagar.
När jag kom hem hade maken besök av en arb kompis så vi har ätit stekt palt, ganska mumsigt.
Glädjeämnen idag?
1. Inga eller väldigt lite sår i mun och svalg.
2. Pussat på dotter Åsa i kväll.
3. Många vill bli min vän på FaceBook
4. Magen ok(får man skriva så?)
5. maken som vanligt kärleksfull
Puss och godnatt!
Översti.......nnan

Måndag 19 okt

Ja inatt har jag sovit som en stock, fast natten blev alldeles för kort.  Kom till HSA , prover togs och jag fick min grisspruta. Efter lunch gick VinsaLisa och jag stavgång och det var jätteskönt.
Åkte och handlade på Maxi sen till Yvve och KG för att hämta resterande löjrom.
Sen startade eländet. Jag fick sån frossa och ont i magen.Låg och huttrade när maken kom hem.
Det blev te och välling med honung istf mat. Ont i armen har jag också. Som ni förstår så mår jag inte bra nu.
Men............
1. Maken har lagat mat och hållit mej varm i soffan!
2. Marias röntgen av huvudet var ok.
3. Jag har gjort allt det jag skulle på jobbet idag

Mycket att vara glad åt......
Kram och godnatt!

Viv


Söndagmorgon 18 okt,Grattis Gut 50 år!

Nej det är inte för att fira Guten (Mats G på jobbet) som jag sitter uppe den här tiden, 0450. Har inte somnat än. Hade så kryp i armar och ben när vi gick i säng i gårkväll och ingenting verkar hjälpa. Har tagit min medicin men tyvärr. Jag har inte ont, det är inte det, det går bara inte att ligga.
Vi hade en sån trevlig kväll, våra vänner Stenbergs var här, vi åt och mådde bara fint åsså kan man inte sova. Om det inte vore så mörkt och ensligt skulle jag ta mej en promenad. Jag har lyssnat på två CD på ljudboken "Mina Drömmars Stad" och det brukar vara rena sömnmedlet att höra någon "mala på" i öronen. Nåja boken är mysig att lyssna på.
Finns det nåt positivt nu då?
Jo!
1. Jag har löst NSD korsord nr 1 i natt.
2. Kamomillteet gott och rogivande
3. Vetskapen att jag har 5 nya burkar Pitholmshonung!
4. Jag behöver inte stiga upp kl 6 om jag somnar nu.
5. Maken snusar så gott i våran säng.(Tack o lov inte i nån annans!)

Lite mer te med honung och sen ska jag försöka sova igen.

Godmorgon!
Fru Andersson

Fredag-lördag 16-17 okt

Vaknade sent fredag morgon, skulle ju inte göra nåt......hm det regnade som tusan och jag längtade ut på en promenad. sagt och gjort det blev 1½ timme i fint regn. Det var härligt ändå. Men först tvättade jag hallmattorna nere i tvättstugan. Så var det gjort och det var skönt. Alltså det går inte att vara helt stilla en dag. Hur gör man?
På eftermiddan  kom Marg och vi åt soppa och drack rödvin och slötittade på en något dålig film. Men det var trevligt ändå.
Kvällen fördrevs med maken i soffan, mådde inte så himla bra, trött som en gris.
Men det finns glädjeämnen:
1. Att jag orkade gå så länge i regnet
2. Min bror ringde och vi fick oss en rolig pratstund.
3. Jag har fått tag i ytterligare 1 kg löjrom
4. Jag har gått upp ett kilo
5. Promenaden ner på stan idag lördag, med maken.

Nu ska jag laga mat!
Kram & trevlig lördag!
Överstinnan


Cortisonröd torsdag 15 okt

Ja som rubriken säjer, illröd i fejset! Har inte mått så himla bra denna gång, men skam den som ger sej. For till jobbet halv 9, skulle ju på kurs kl 10. PRIO för chefer---jag är ju ingern chef!! Vafalls?
Fast det blev ganska intressant, en jurist från Tokholm pratade och berättade om olika  pågående fall och en del fall som varit. Gunnar Jonasson, tror han finns på HKV.
Har i övrigt haft en ledsen-gråt-dag. Jobbigt  när alla frågar och man är stukad och väldigt känslig efter behandlingen. Tårarna bara trillar, över mej själv, Maria, Viktoria, ja alla fina människor som är så sjuka.
Åkte hem och upptäckte att jag för första gången på 26 år låst mej ute. Nyckeln hängde så snällt på sin krok. Tur att maken hunnit hem före (bara det är första gången på flera år)
.
Men det finns ju alltid nåt att vara glad över:
1. Har varit på synkontroll, behöver inte byta glasögon!
2. Maken hade maten klar när jag kom hem.
3. Bastun!!! Vi har badat en stund i kväll, skönt!
4. Telefonsamtalen och omtanken från mina barn,kramis!
5. Inga sår i hals och mun.....ännu....

I morgon är en "göra ingentingdag" får väl se om det håller
Kram,kram/Viv

Nedan: Våran fina bastu.


Onsdag 14 okt

Ja då har man varit i S-byn och fått  Torisel plus en hel del annat. Det tog nästan 4 timmar. Sen hälsade jag på Viktoria, en bästa kompis till Åsa, som är inlagd sen en vecka. Hon har cancer, 38 år. Jag är så bedrövad. Denna gulliga  flicka som jag känt i över 15 år. Hon är så sjuk.
Vad är mitt elände jämfört med hennes? Hon är så ung, jag har ju passerat bäst före datum nu.
Hon ska till Umeå på måndag och jag hoppas att dom släpper allt dom har för händerna och hjälper henne.
Jag fick ingen energikick efter behandlingen den här gången, den kommer kanske nästa gång (läs nästa vecka).
"Min" gulliga Roger hade ringt  precis när jag lämnat Cytost.avd och frågat efter mej och undrat hur  jag klarat beh. Han bryr sej och det uppskattar jag "Svarta fåret" Andrej på Urologen är tydligen kvar där fast jag inte sett honom, känner ingen saknad precis.
Jag måste röra på mej hela tiden för jag har fått krypningar (kiseln som AnnaLisa säger) i armar och ben. Men jag har ett piller, Madopark, mot det. Säg det piller som inte jag har, har ett helt apotek snart.
Har bestämt att jag ska skriva ner fem saker varje dag som jag är riktigt riktigt glad över. Här kommer dom:
1. Min underbara familj och den är ganska stor. Tack för att ni finns för mej.
2. Mitt jobb och arbetskamrater, ni är oslagbara och jag får min lön varje månad!
3. Mina  kära vänner och goda grannar, klarar jag mej utan er? Näääää!
4. Min fina lilla bil, Blåklockan, sötaste bilen i världen!
5. Mina ögon, jag kan fortfarande trä in en tråd i nålsögat..........inte illa va?
I morgon finns det säkert massor av saker som jag är  glad över.
Tills dess
Kramar från Överstinnan  

Sara och Rasmus ingår också i min familj
                                                            


Tisdag 13 okt och Grattis Ida 27 år igår!

Hej på er allihop!
I söndags skulle jag inte göra ett dugg, bara sitta och titta på repriser på TV. Vi såg ju på fotbollen på lördagen och jag är ju inte så intresserad, men det gick bra i alla fall. Majoriteten fick välja.
Nåväl, jag började lite smått torka runt diskbänken och hipsvips var jag på knä och skurade golv. Det tog flera timmar. Skåpluckor kyl skafferi mm mm. Men sen  kom lille Rasmus med föräldrar och då avslutade jag mitt värv.
Åh vad han är fin den lille. Ja han har inte så dumma föräldrar heller.....
Jobb igår och middag hos kära Ingela. Vi fixade varandras hår också. Bra att vi har varandra. Var på gympan i morse och det kändes som förut. Kul!
Skulle bara jobba halv dag idag men det  går inte att åka hem mitt på dan. Tiden går fort när man har roligt.
Idag har jag kontaktat Umeå och undrat varför  kontakten är bruten och dom sa att Roger B på Urologen "övertagit mej"! Tacka tackar det är bara positivt för han ringer lite då och då. Idag meddelade han att det blir behandling i morgon, proverna var mycket bra.
Så kl 8 imorgon kommer taxin.
Ikväll har jag stekt en stooooor öring som Ante har fiskat. Jättegott med  kantarellsås till. Tack igen B-M!!
Nu blir det dusch och inget mer.
Puss och gokväll!
Viv

Soliga lördag 10 okt

Hej hej!

Tusen Tack  Tratt-Marie för  svamparna. Det kommer att bli soppa och en god sås till älgkött!
Ja bättre än så här kan man väl knappast må! Härligt- inga biverkningar, men det är klart, jag tar ju inga mediciner nu. Fick kallese till Umeå den 3 nov, ska först på DT den 27 okt. Spännande.
Torsdagkväll: Ärtsoppa och punsch med vännen Ingela, skönt att vara bara tjejer nån gång. Mysigt att bara  få vara. Jobbet på dan gick som vanligt av bara farten.
Igår bakade jag snabbt blåbärsmuffins och begav mej till Einar, Kärrans söta pappa som fyllde 85 år! Han fick hemgjord glass också, det är hans favorit, lillgubben. En lång  lång promenad efter det och så kom Elin och hon fick sin första Gardasilspruta hos syster Toril.
Lagade mat, Elin blev kvar, vi tittade på TV  och somnade sen alla tre i vår säng. Mysigt.
Idag har bryggan blivit upptagen. Detta årliga bestyr som egentligen inte alls är nåt bestyr, beroende på hur man ser det!
Nu väntar duschen och sen blir det en promenad till Kärran och Kjell, vi är bjudna på middag!
Hörs och syns!
Överstinnan


Onsdag 7 okt

Vaknade ganska utvilad och det var inte värst ont. Upp, bädda, duscha, äta (dricka välling) frukost och taxin kom ½9. En 81-årig pratsalig tant var med och hon underhöll oss hela vägen. Det var riktigt trevligt.
Påbörjade för-behandlingen med cortison, tavegyl,koksalt och skulle precis få Torisel när "min" Roger B kom och sa att jag hade alldeles för dåliga vita så dom vågade inte starta. .
Men om Umeå hade ringt igår som dom skulle så hade jag inte behövt åka till Sunderbyn....dom har inte ringt idag heller som dom borde ha gjort! Varför måste man bli så förbannad varje dag? När  jag jobbar då sköter jag mitt jobb, men varför kan man numer inte lita på nån annan än sej själv?
Stannade kvar och sov 2 timmar, taxin var beställd till kl 13 så jag passade på och hälsade på x-maken Kurt en stund. Han var pigg, får åka hem till sin sjuka fru i morgon. Fan, alla är sjuka, inte alla men många.
Jag fick en kick av cortisonet så nu har jag målat det omtalade skåpet. Vi har flyttat det till sovrummet, det kommer att bli bra med en TV ovanpå.
Jag har bakat min favorit apelsinkaka så nu ska gubben och jag fika........

Ha en trevlig kväll!

Kram/Viv


Tisdag 6 okt

Har faktiskt sovit ganska bra i natt. Vetevärmaren på hals och öra gjorde väl sitt till.
Var hos HSE redan kl 7 för provtagning. Hade ju tänkt gå på gympan i morse men det funkade inte. Kroppen sa NEJ.
Har frusit och haft(har fortfarande) så in i nordens ont i halsen , tungan och örat. Konstigt att inte ens morfin hjälper. Jag är en vekling...åt räven!
Åkte hem kl 13, mer morfin och somnade slutligen. Avbokade synkontrollen och fortsatte sova till 1830.
Jag har varit tyst hela kvällen, det gör så ont att prata. Har försökt äta lite sellerimos och kyckling men det bästa är kamomillte och honung. Ska ta lite mer innan jag ska sova igen.
Taxin till S-byn i morgon kommer 0835 så det blir sovmorgon....igen.
Har inte hört av Umeå ang mina prover, dom har lagt av och då blir det ig!
Slutar här ,sov gott var rädda om er alla!
Överstinnan


Måndag 5 okt

Idag har jag jobbat. Nä, nåt rejält jobb har jag inte uträttat jag har haft så vansinnigt ont i halsen, munnen och örat.
Nu är det på gång igen, det räckte inte så länge att jag var snudd på smärtfri. Trist trist. Jag penslar, gurglar och stoppar i mej en massa piller men icke sa nicke, det blir inte bättre, jag blir bara så t r ö t t.
Helgen har  i allafall varit ganska bra. har motionerat en dal och det känns ju bra.
Nu har jag försökt avleda smärtan och kokat äppelmos som jag tycker om.
I morgon blir det provtagning  på HSE F21. Man får ju hoppas att proverna är skapliga.
Fy vad jag låter negativ men jag är så himla less på att alltid ha ont. Jag har ju inga problem egentligen med min sjukdom utan det är ju alla dessa j....a biverkningar.
Inte har jag målat skåpet än men det är ju ingen ko på isen.
Nu ska jag titta på Tv och sen ska jag försöka sova.
Kram/Viv


Lördag 3 okt.

Idag skulle min svåger Gus ha fyllt 64 år, men han gick bort för 10 år sen. Tänk vad tiden går.
Ja nu har det gått några dagar igen och jag mår fin-fint. Lite sår i munnen och halsen men inte till närmelsevis så ont som jag haft tidigare Så nu har jag bestämt att fortsätta med Torisel hela kuren ut. Den pågår visst i 6 veckor om jag fattat det rätt.
Jag har jobbat tors-fredag och det har bara varit bra. Jag tar min "egen" medicin och det var tummen upp enl Roger Brännström, urologen.
Idag ska vi vistas ute och ta upp bryggan och rensa bort ris runt tomten, ska bli skönt att göra nåt med kroppen.
Maria har fått komma hem, dåliga värden men det är på väg att bli bättre. Vi håller tummarna för dej Maria!
Jag ska måla ett stort ekskåp och förflytta det till sovrummet så småningom. Det känns som energin är på väg tillbaka.
Maken sover än men det blir bara en liten stund till för nu är det frukost.
Trevlig helg!
Överstinnan.

Tisdag och onsdag 29, 30 sept

Två dagar utan att skriva. Kan det bero på att jag haft (har ) så in i h... ont i munnen. Men nu kom jag på jag behöver ju inte använda munnen när jag skriver.
Skämt åsido, det har varit enormt mycket. Jag kunde inte åka till jobbet i tisdags, kunde inte prata men kunde så pass få en tid till Björknäs VC och ta en massa prover. Umeå ringde och sa att jag skulle genomföra min behandling på cytostatika trots mina besvär (Varför bytte hon sort när Sutent gav så bra resultat?) Ständig fråga.
Bokade en tid på öron-näs-hals, kl 13 onsdag. Genomled hela tisdagen med munnen full av sår. Hoppades på penicillin.
Onsdagmorgon, taxi till Sunderbyn (körförbud efter beh) hela beh tog 3½ timme, fick springa till nästa besök kl 13. Undersöktes men dom konstaterade att det var biverkningar av Torisel, så inget penicillin. Blä! Blev skickad till Roger B, min absoluta favorit. Han är tämligen upprörd över onkologens hattande med olika behandligar. Han ska ta upp det vid nästa videokonferens och bad mej att avboka nästa veckas behandling. Han tycker att jag kan gör 2 mån uppehåll utan att tumörerna växer nämnvärt. Jag litar på honom för han har tidigare jobbat på koksverket!!!!!
Hoppades att få hälsa på Maria men hon har besöksförbud pga sina låga vita. Stackars lilla vän. Ante får inte komma in på salen heller. Men nu har han en ny patient i S-byn, pappa Kurt. Den ene avlöser den andre.
Låg hela kvällen med allehanda bedövningsmedel till hands. Kamomillte med honung är åxå bra.
Nu är det torsdag morgon och jag mår MYCKET bättre. Jag funderar på att åka till jobbet en stund. Vill träffa dom tidigare "bortflugna" pojkarna.
Dagen ser ut att bli vacker, det blir solglasögon på.
Kram&hej//Överstinnan


RSS 2.0