Onsdag 31 aug

Vad är det man håller på med egentligen?? Vi hittade som sagt  nog med kråkbär i söndags, men hamstern i mej skrek efter mer. Så i måndags for jag och Toril ut och jag plockade ytterligare .......
Maken rensade båda blåbär och kråkbär medan jag i all hast for till min kompis. Om det var i all hast så blev det inte det när jag skulle hem, kom hem  med taxi 0140, men vaddå, vi hade så mycket att prata om!
Tisdag var en "laga-mat-dag". Det blev älgköttsoppa, rullader, stektkött och en squashsoppa. Hade bjudit in syster och Marg och det var trevligt. Drog igång Saft-Majan för att göra gelé av dessa kråkbär, allat frid och fröjd tills i morse, 26 fina burkar men allt var som saft! TROTS ATT JAG GJORT ENLIGT RECEPTET OCH EFTER KONSTENS ALLA REGLER!!!!!
Men återigen for Toril och jag till skogen, vi åkte husbil och det var ju praktiskt för det började regna efter ett tag. men vi fick ihop 13 liter lingon (inga kråkbär denna gång) samt lite blåbär.
Nu idag har jag kokat om gelén 2 ggr, så är den inte ok i morgon så spolar jag ner allt i toan!!
Hade trott att dom skulle byta kassett idag, det var bestämt sen tidigare, men ingen hade tänkt på det så nu saka det tydligen bli i morgonbitti. Den som lever får se.
Är nu trött och less så det blir en dusch och sen god natt!
Viveka

Söndag 28 aug

Hej hej!  Jag är så lat på att skriva nu men jag kan berätta att i torsdags åkte jag och Åsa på shoppingresa till Älvsbyn. Snacka om att vi fyndade!! På Helenas var det halva priset på ordinarie och sen halva reapriset. Helt underbart så ska det vara när det är rea. Jag gillar verkligen att shoppa i Ä-byn. Man hinner gå runt, runt, runt......
Fick tag på kläder och skor till mamma , hon måste ju vara fin när hon fyller år den 21 sept.
Vad sägs om tre par perfekta byxor som kostat mellan 450 och 550 kr för tot 300 kr? Det var kul. Vi åt och fikade på Centrum, tyvärr var palten slut.
Fredag började skördemarknaden, den absolut bästa marknaden som hålls i Boden. Det finns ALLT, utom krimskrams. Min svägerska Irene var en av utställarna och hon placerade jag här för övernattning. Vi åt middag på kvällen tillsammans med Marg, mycket trevligt men fru Isaksson var ganska trött.
Lördag, en stund på marknaden igen och sen for vi till min "gamla" svägerska GunMarie, hon fyllde år (fred).
Ingen rast ingen ro! Mot nya djärva mål: Carina & Pucken på Bergnäset. Träffade T grimståhl med fru, mycket trevligt! Och då hade jag tre damer som sov över här (synd att jag inte var hemma, det är alltid roligt med tjejträffar.
Vi åt så gott och kom inte isäng (husbilen) förrän vid 2. Tusen tusen tack kära vänmner!
Det var fantastiskt varmt, 17 grader, mitt i natten.
Efter en god och lång frukost tackade vi för oss och begav oss hemåt. Men vi åkte S sidan och for mot Mockis och Centralvägen för att hitta kråkbär, men inte! När vi trodde det var lönlöst så dök dom bara upp......både lingon, blåbär och kråkbär! Så det blev ca 4 liter och det ska bli mer i morgon. Synd nog så ramlade jag på en stenjä.... och slog upp benet på tre ställen som blöder och gör ganska ont. Men ont ska med ont fördrivas!
Ante har varit har på middag, ett hopskrap av  tinad frysmat, det var gott. Nu är man duschad och klar att äntra sängen.
Sov gott alla nära och kära
Ska lägga in lite bilder i morgon, orkar inte i kväll!

Tisdag/onsdag 23/24 aug

Ja klockan hann som vanligt bli över midnatt. Sov ju dåligt förra natten, samma nu, men det är smällar man får ta.
Idag tisdag kom Anna och bytte kassett och bandage, skönt att det är slut med läckaget som var tidigare.
Kl 15 hade jag en underbar dryg timme hos Lina på Salong Total.(Där jag var och fick fotvård i fredags) fick ansiktsbehandling, härligt. Att man inte unnar sej sånt lite oftare. En bil ska ju servas med jämna mellanrum men en kvinna får fixa sitt eget annars blir det ingenting!
Sen var det Ica och handla som vanligt och bära uppför alla trapporna. Igår hade jag Isak men idag ingen...jo jag har mina underbara grannar men det är inte alltid man vill ringa på, man vill ju klara sej själv.
Rolf sms:ade att jag inte skulle laga middag....hämtade mej och vi for till campingen och där var Fia och Björn, Rolfs kompisar (även mina) från  Skåne. En överraskning, mat på Far East. Tyvärr var nästan allt för starkt för mej men gott för dom övriga.
Efter kaffe och lite vin hemma här så var det godnatt och adjö, för dom lämnar Boden redan i morgon.
Skulle vilja åka och plocka lite mer bär i morgon, om jag bara får med mej nån. Inte kul att vara ensam i skogen.
Nu säjer jag godnatt till  alla  mina vänner!
Den pensionerade överstinnan.

Söndagkväll 21 aug. Grattis Gerd!

Grattis Gerd, nu är det nära........
Vilken helg! Först i fredags var jag på fotvård och det var underbart, tack Ingela för den presenten. Efter en del ärenden  kom jag hem vid  16-tiden och det var då jag blev påmind om att jag hade en hel del att göra innan gästerna anlände. Men allt gick bara bra. Maten, ja det blev lite småkrustader med brieost och bubbelvin först.
Sen en toast med skaldjur och löjrom, renkalvsadel, potatis och murkelsås, slutligen en ananaspaj (dom observanta ser  nog att det bjöds på nästan lika meny förra släktmiddagen!) Men trevligt hade vi, maken diskade till kl 5 och jag kom isäng ½6 sen allt var klart. Men roligt hade vi, det märks väl?
Sov inte så länge, efter sen frukost ut och tvätta bilen, så nu är den verkligen som nygräddad maräng.
Lördagkväll var jag bjuden till Marg på kräftor,  obs, bara damer! Men vid 21-tiden  var jag tröttare än tröttast. Somnade i soffan till James Bond, men lyckades vakna uppp och kom isäng halv två.
Söndag (fm) pigg som en lärka packade vi bärplockarna och lite bullar i Dagny och for ut men se, då började det att regna och jag vägrar gå ut i skogen då. Så det blev en liten tripp runt, maken ville se gamla Degerbäckens golfbana.
Jag höll nästan inte på att hitta dit. Nästan allt var ju igenvuxet. Han körde och körde och tittade och tittade! Men när vi skulle därifrån, vi stod vid ettans tee, så funkade det inte det bara slirade i blötleran. Vi provade med ris och takplattor som vi hittade med si det var bara att ringa svärsonen Lars! Tusen tack Lars för din utryckning med traktorn. Tur i oturen (jag kallar det inte för otur, han borde ha lyssnat....)att det var så nära Bredåker. Men vadå, vi satt inte i sjön, utan i husbilen, torrt och varmt, jag kokade kaffe och vi åt bullar och regnet hade upphört.
När vi väl var uppe ur leran så stannade vi på ett ställe där det var alldeles rött av bär, så det blev exakt 35 liter som nu ligger på tork i förrådet. Men kroppen protesterade lite annars hade vi väl plockat ännu....
Behöver nu plats i frysen så SaftMajan har åkt fram, det ska bli saft av alla gamla rabarber, röda, vita vinbär och krusbär. En salig blandning men det blir vad det blir. Alltid är det väl nån som vill ha.
Nu har vi ätit surströmming, Mannerströms, två eller tre år gammal och den var riktig god, tack Bitte!
Nu blir det en tidig kväll, åtminstone för mej. Den andra halvan är och gör nånting på lastbilen (förvånad??) och så skulle han spola av Dagny, hon blev ganska lerig.
Men nu blev det mycket att läsa för den som orkade igenom..
Puss o kram på er alla!
Viveka

Torsdag 18 aug

Pratade med Gerd länge i morse. Tänk vad mycket vi har att ventilera, allt mellan himmel och jord...gamla tider...
Dukade för fredagens gäster och sen ringde han! Roger så klart! Vi pratade  ca 45 min, underbart. Han är nog den bästa läkare jag någonsin träffat.  Han var imponerad över hur jag kunde vara döende ena dagen och ett par dagar senare så fiskar man abborre eller är på PDOL. Han sa att jag var som en katt, fast med fler liv. Han liksom jag vet ju att rätt vad det är så går man ner i djupet igen, men så länge jag känner mej så här pigg så ska jag LEVA LIVET!
Han tycker som jag att 11:e budet skulle passa åt många.'
Han kom med dom visaste råd jag fått på länge och det ska jag försöka leva efter. Jag blir bara sjuk av att fundera och älta....
Nåväl jag frågade om det var ok att flyga typ till Stockholm och han gav klartecken, så jag kommer att blåsa ner till staden så småningom. Kan ju inte vänta  för länge, måste göra det snart.
For  sen till Ulla och hon fixade mina bryn och sen blev det en härlig och intressant stund på Opalen med Birgit Juhlin.
Vilken klok kvinna hon är!
Efter filmen Tredje vågen är det dags att gå på bäddan.
Godnatt alla glada och ni som inte är glada, godnatt till er också.
Viveka

Onsdag 17 aug

Utvilad trots att jag hade EXTRA ont när jag landade i sängen i gårkväll. Lyckligtvis så lättade det när jag tog 3 bolusdoser. Nä ni läser rätt, det heter bolus, jag har hela tiden hävdat att det heter bonus, för bonus för mej det betyter extra. Så det så!
Har varit på middag från kl 1530 till 2100 och har haft så himla kul. Tusen tack Mie och Gerd för en underbart trevlig em och kväll. Vi fick aldrig nog av vissa samtalsämnen.....men det är tur att en del skapar samtalsämnen åt andra, har ni tänkt på det?
I allafall var det god mat & utsökt vin, tusen tack!
Nu ser vi fram mot resan...
Kram & godnatt!
Viveka

Tisdag 16 aug

Igår var det provtagning, kassetbyte, spolning av porten och omläggning kl  10 på Björknäs VC. När sköterskan hade påbörjat vad hon skulle göra så kom Kenneth Widäng in och ville absolut ha rummet så det slutade med att jag fick åka hem och sköterskan kom efter och fixade allt i soffan min. Anmärkningsvärt i stora mått!
Man tror inte att det är sant, men det är det.
Vid lunchtid for Margarete och jag till Luleå. Det blev inte så mycket shopping för min del men Marg köpte det hon skulle. Det är så kul att se och delta när andra hittar det dom vill ha.
Vi hade iallafall en trevlig lunch på Bistro Norrland. Tack för den Marg!
Kom hem sent om sider och därefter drog jag iväg till Kronidan, där jag har en säng till  mitt förfogande.
Idag har jag  varit till Kurt en stund och sen till mamma.
Men nu är det kväller och jag ska se filmen Pianot.
Bilder på mamma
Söta mor snart 98....lite för mager men ändå...

Lördag 13 aug.

Idag skulle min syster ha fyllt 72 år men tyvärr  måste hon lämna oss alla den 17 juni 1982. Tänk, man slutar aldrig att tänka på henne...
Nu till nåt roligare. I torsdags for vi till Ljuså med Bitte & Nisse. Vi bodde i Dagny, praktiskt.
På kvällen fiskade vi abborre, (jag fick inte en enda!) och sen grillade vi och slutligen spelade vi "Så det kan låta" ett spel som inte alla tycker om..men det blev många glada skratt, tack o lov, för det behövde jag verkligen.
Igår efter frukost så blev det mer fiske å då jäklar fick jag fisk! Nisses tur att bli utan. Bitte fick stoooora fiskar och när jag skar upp en av dom låg det ett stort gult gummidrag i magen, helt oskadd. Vi får se om det är Viggo, Fridas son, som äger det!
Har varit till Höslaget i Avan idag med Karin och vi har ätit halstrad strömming, dagens höjdpunkt.Här skulle mina kära vänner Kina & Alf ha varit (Ni ska veta att jag tänkte på er)
Lite shopping för kroppen bara.
Ikväll blir det surströmmingsfest, det är en golftävling som kallas O-touren, det betyder att dom som spelar sämst vinner. Det blir alltså prisutdelning och mat. Jag har varit med ifrån början och kan inte vara med nåt mer, det känns verkligen inte roligt. Men mina golfkompisar vill att jag ska komma till festen iallafall.
I morgon ska jag tvätta min lilla maräng, den har lite prickar på sej.
Ha en trevlig lördag!
/Viveka

Torsdag 11 aug. Grattis kära syster Hjördis och Rasmus 2 år

Torsdag förmiddag...tänk vad livet är konstigt, så fort en dag passerat så har man stort sett glömt vad man gjorde dagen innan.
Nå, måndagar är ju lika, kassettbyte och byte av bandage..och det är en stor procedur. Men nu är det aldrig nåt läckage som tur är. Funderar på att sänka dosen till 0,4 för att jag har inget ont , kanske jag inte behöver så stark dos. Tisdag morgon for vi till Luleå och Doktorerna Hassler som tog bort några  märken i ansiktet på Rolf.
Senare for vi trapphusdamer till Retrocafét och blev där drygt tre timmar! Vi bara pratade och skrattade, jättekul! Resan gick vidare till Återvinningen och Veckans Allehanda. Lite shopping blev det! Onsdag for maken och spelade golf och det blev lite tvätt i "nya" tvättstugan.
Men dagen slutade inte med det, Mona och jag begav oss till ReturIdé och jag fyndade en Orrefors ljuslykta för 20 kr!
Sen fikade vi här  medan "gubbarna" badade bastu.
Natten har varit bra, sovit som en stock. Ser fram emot abborrmetet i Ljuså i eftermiddag...
Lev o må alla glada medborgare!
nu ska jag ut och leta mask!
Viveka

Söndag natt/måndag morgon 7/8 aug

Nu har vi diskat efter   Åsa och Lars med barn och deras respektive  som varit här ikväll och det tog flera timmar trots att det bara var halva familjen som var här. Men alla åt och tycktes njuta av anrättningen.
Nästa gång blir det Ante med familj som kommer. När man blir för många så hinner man inte prata med alla.

Har pratat med min bror som så olyckligt hamnade på Pite Älvdal Sjukhus igår, det fanns ingen plats i S-byn (!) Han har drabbats av urinvägsinfektion och det är ju lätt att få det på sommaren. Nu håller jag mina tummar att han, liksom jag  lever efter 11:e budordet och snart hoppar ur sängen.
Ungefär samtidigt fick X-maken åka in med ambulans, men han hamnade i Sunderbyn. Har pratat med båda och dom är vid gott mod.
Återgår till kvällen, först åt vi ett bröd med matjesröra, sen renkalvsadel tillagad i lergryta, med murkel-, kantarell-och viltsås med varma grönsaker (vita och oranga). Till sist rabarberpaj med glass och grädde.
Maten tog slut och då måste man ju vara nöjd.
En del kom med bil och andra på rollerblades. Vi var tvungna att följa med Isak och Felicia ner för att se när dom drog iväg med  sina "rullskor" och diverse packning. Underbart fina ungdomar.
Nu ska mormor sova
Godnatt alla mina nära och kära
Viveka

Söndag 7 aug

Förra natten blev inte nån normal natt, somnade vid 5-tiden på morgonen. Vi hade  grannens hund här så jag gick väl upp  vid 8 och tog en långpromenad.
Städade sen och inväntade  Marlene och Ulf dom  är på väg mot Spanien med sin nya husbil. Vilken skapelse! Våran känns som skrot, men det är klart den är ju snart 9 år. Tänk vad dom utvecklas och blir bara snyggare och snyggare för varje år. Man borde byta lite oftare.
I går var vi på Lulekalaset och lyssnade/såg Tom Jones. Allt var ju toppen utom dessa stupfulla ungdomar som hade kroppen vänd FRÅN scenen och bara sms:ade och dessa jä....la cigaretter som ska bolmas på mitt bland folket. Dom är så egotrippade, tar inte hänsyn för fem öre. Risken är stor att man blir brännskadad.
Vi åkte hem direkt det var slut. Skönt att sova i egen säng.
Nu ska jag ut och plocka in lite rabarber till kvällens middag med halva barnstyrkan..
Kram & hej. Viveka

Fredag 5 april. Grattis Alf Bengtsson och B-M Engarås!!!!

Grattis igen ni som fyller idag! Hoppas att ni fyller åren med liv och inte livet med år, en devis som håller.
Har varit till Bj Vårdcentral och man får aldrig sluta förvåna sej hur omständiggt det är när det ska läggas om. Springer 4-5 ggr för att hämta saker med en påföljd att det sterila har upphört för länge sen. Dom får inte ex gå ut ur rummet med sterila handskar på sej då måste man byta...osv osv
Har varit en sväng till Luleå och nu är det mat.
I morgon är det Tom Jones  hurra hurra det ska bli riktigt kul.
Nu jag har gjort matjesröra,gottigott.
Den som vill ha receptet skriv i kommentarerna.
P & K
Viveka

Torsdag 4 aug

Ja då kom vi hem från Piteå. En trevlig resa, men allt har ett slut. Bytte kassett och bandage på måndag. Jag får väl säja att Åke sköter sej ganska bra, inget läckage.
När natten kom så blev det ingen sömn för mej, alldeles för mycket att fundera över. maken for till golfbanan på tisdag morgon och jag och min syster blev bjuden på lunch av Mats och Monica. Mycket trevligt.
Onsdag maken till golfbanan igen och jag blev bjuden på lunch hos Ingela. Tack vännen!
Kvällen tillbringade vi hos våra goda vänner i Kusån, övernattning i Dagny.
nu får man se fram emot lördagkvällen och Tom Jones. Man får väl göra som ungdomarna i Piteå, koppla ihop sej i en lång rad och tränga sej förbi och parkera längst fram.....undrar om jag ska ta med några läckra stringtrosor och kasta upp på scenen???? Vore egentligen ganska kul.
Roger, min älskling, ringde idag och gav mej instruktioner på ny medicinering, det blir varannan dag 5 mg och varannan 10 mg, en test som får pågå ett par veckor, sen blir det väl koll igen på DT.
Nu ska jag lägga mej på soffan en stund
Ha dé
Viveka

RSS 2.0