Mitt i natten den 31 juli

Nu har vi kommit tillbaka till Dagny. Det var alltså första gången man varit på PDOL. Först lyssnade vi på Veronica Maggio, hon är ju duktig men det var ju fullkomligt omöjligt att  varken se eller höra nåt eftersom ungdomarna satt på varandras axlar och dessutom bara skrek.....fulla som......
Sen gick vi till kyrkan där Carolina Wallin Perez tolkade gruppen Kent på ett helt otroligt sätt, lite jazzigt. Hon har en fantastisk röst. Kyrkan var fullsmockad. Sen blev det The Ark och inte hörde man dom heller. Då gick vi hem.
Nog hade jag hört att det var mycket fylla dom här dagarna men detta slog alla rekord! Hoppas att dom som låg i sina egna och ev andras spyor mår skit i morgon.
Vi ska då må bäst!
Godnatt/Viveka

Lördag 30 juli

Hej igen! Nu är vi i Piteå, Västra kajen. Mycket bra och nära parkering för att promenera in på PDOL. Vi har stått 2 nätter  vi Borgarudden, det var lugnt och fint men vi missade ju Thin Lizzy, jag var säker på att dom var här ikväll, lördag men det var ju igår!!!!!!! typiskt när jag hade "spetsat in" mej på dom, för att inte tala om min date som jag hade. Det var ju det värsta att missa den!
Vi har iallafall haft trevligt med Niclas Sjölund och hans familj sen i torsdagskväll. Det var så länge sen vi sågs.
Vädret är blandat dock inget regn. Ikväll ska vi äta en skeppstallrik, maken har varit runt och kollat läget.
Jag mår förträffligt, ingen syrgas, inte ont, tyvärr måste vi hem i morgon för byte av kassett. That´s my life..
Glad sommar på er alla!
Fru Andersson

Torsdag 28 juli

Det var länge sen men här händer ju saker som ni förstår. I måndags var jag till Luleå och köpte mej en liten ny leksak. Ser ut som en gräddbakelse och det kan man ju behöva när man är så mager som jag är. Nej det  är en ny Hyundai i20 vit såsom oskulden...även den går i 180........
Efter lite pyssel hit och dit så for jag till Vuollerim, kom hem på tisdag. Sonen med sällskap skulle ju åka till Stockholm på onsdag och Kent skulle hämta/lämna på Arlanda och då lovade jag att koka palt....han blev glad.
Alldeles strax ska jag steka det som blev över. Mums!
Snart ska vi dra iväg med husbilen, mot Piteå och då får vi se om vi ska in till stan och se/lyssna på Thin Lizzy på lördag.
Lev o må alla glada. Här kommer bild på underverket

Fredag 22 juli.

Kom hem på permis som planerat i tisdags. Min underbara syster och hennes nallebjörn till man hämtade mej och skjutsade mej hem. Orkade tyvärr inte skriva på kvällen.
Onsdag, besök av vännen Marg, drack te (ur nya koppar!) skrattade en hel del sen blev det soffan med lite syrgas.
Torsdag följde jag med Bitte till Älvsbyn, där vi åt blodpalt på Centrum,gamla Konrads?. Ivart fall var det jättegott men man var ju proppmätt hela kvällen. Shoppade lite här och lite där bla a en söt klänning till mitt barnbarn Klara. Hon behövde nåt sött och kvinnligt.
Idag fredag begav vi oss strax före 8 till IKEA, vi ville äta en andra frukost däroch möta Bitte & Nisse. Jag åt väl normalt men maken oc Nisse åt kombinerat frukost/lunch, dvs köttbullar, ägg,sallad, bröd, pålägg kaffe, har säkert glömt nåt. Efter en stunds shopping  så åt vi en rejäl lunch. I kväll har jag inte3 ätit annat än vattenmelon.
Just fn står vi på campingen i Kukkolaforsen, det är väldigt vackert här, ska stanna till imorgon då vi ska försöka få tag i biljetter till Diggilo i Storforsen i morgonkväll. Men nu ska vi ta en promenad ner till älven/forsen.
Och hörni alla: jag tar det lugnt, sitter  mycket, ligger när jag kan, vilar med fötterna på en stol för fotlederna är så svällda. Men jag måste få göra lite roliga saker. Mitt liv har dom 4 sista åren bestått av horisontalläge på en sjukhussäng i Sunderbyn. Så snälla ni som tycker att det går i 180, missunna mej inte detta, tids nog.............ja ni vet!
Lev o må!
Viveka

Måndag 18 juli

Godafton! Ja här åker man mellan hopp och förtvivlan. Vid Rogers samtal idag fick jag veta att den  "växande cancern" var en rejäl lunginflammation som botats med antibiotika. Nu är det tempo tillbaka, alltså Afinitor 5 mg från och med i morgon.Tur att Roger kom tillbaka från sin semester nu
Ambitionen är att åka hem på permission i morgon. Vi får se hur det ser ut då.
Nu är det natti natti.
Viveka

Lördag-söndag 16-17 juli

Igår den 16:e var det vännen Ingrids begravning och inte orkade jag vara i kyrkan. Det upprepar sej.....
hade besök av Karin, Roger och Mats G (Gut) jättetrevligt. men underbart är kort. Maken kom med pizza och lite vin men tyvärr, jag kunde inte dricka eller äta för det bara brann i munnen.
När det var dags att sova då kom herr ÅNGEST. Konstigt att han är en nattmänniska han åxå. Ja om han är en människa eller inte tål ju att diskuteras. Men varför ska alla hemska tankar rida en på natten? Syster Linda kom  med Stesolid både i sprut- och tablettform och så småningom somnade jag. Dock tror jag att ett par stora varma armar omkring mej hade hjälpt lika bra. Ronden kom och det bestämdes att jag skulle börja med Sutent igen. Inte för att det hjälper, varken Sutent eller Afinitor, men det är rent psykologiskt förstås.
Nu har jag sovit en stund, syster har suttit tålmodigt till jag vaknade. Har fikat och ätit så långt aptiten fanns men nu är det fullt. Har haft ytterligare besök, Ante, Eva och Elin, mycket mysigt, jag är så glad.
Men nu ska det bytas kassett och bandage så det är bäst att sluta.
Godnatt alla glada och kram på er alla, jag är vid liv............
Viveka

Fredag 15 juli

Kära vänner! Hur ska jag kunna skriva om det som varit i veckan? Sist jag skrev då var vi i Bjurholm hos Ewa och Thomas, vi gick runt på denna fantastiska golfbana, dvs jag och Ewa åkte golfbil, annars hade jag inte orkat. Sen bjöd Rolf på champagne det var ju våran förlovningsdag (det hade han ju glömt förstod jag) han fick ju ett paket Salmingkalsingar på morgonen! Vi åt en fantastisk rödingmiddag Ewa och jag, Thomas och Rolf åt raggmunk med fläsk,( hur kan man?)
Efter middagen åkte vi hem och jag började bli febrig. När vi kom hem så dök jag i säng.
Dessvärre vaknade jag med nära 40 grader feber. Inge vidare en måndagmorgon. Efter att sköterskan kommit så bar det iväg per ambulans till......kan ni gissa? Javisst, till avd 51!
Tisdag blev jag sämre och då blev maken inringd. Sen startade stora kaoset. En student till läkare kom in och talade om att nu fanns det inget mer att göra, döden skulle närma sej snabbt och jag skulle bestämma fort om jag ville att dom skulle starta om hjärtat för det skulle tydligen stanna inom kort.......?! Av chock fick jag så ont, det ena  gav det andra. Åsa och Ante kom, Yvonne var redan här.......vilket trauma, gråt och elände.  Yvonne for hem, Åsa och Ante for hem vid 23-tiden.
Jag var tydligen så dålig så Åsa och Ante kom tillbaka vid ½2-tiden på natten, inte mycket man minns.
Onsdagmorgon, ont som satan, mer morfin, däckad totalt, sov resten av dan.
Torsdag sov nästan hela dagen, trött, trött,trött. Missade besök, men även ett vaket besök av KG.
Nu är det alltså  fredag och jag har haft tjejmöte här, Bitte, Yvonne, Ulla och Kärran. En bild på hennes gurkgåva kommer så småningom att läggas in på bloggen.
Nu mår jag ganska bra så nu ska jag se på en film på tv.
Lev o må alla mina vänner./Viveka
Från den 9 juli: M d a b h f V : Med de allra bästa hälsningar från Viveka

Lördag 9 juli

Efter en otroligt trevlig em och kväll igår hos Siw och Leif och inte att förglömma Leifs underbara barnbarn Patrik som underhöll oss hela kvällen med roliga historier på allehanda dialekter. Det var en höjdarkväll med god mat och dryck och en lika god frukost i morse.
Vid 10-tiden begav vi oss på den sämsta av vägar (en genväg såklart) mot Bjurholm för att möta upp Thomas och Ewa af Klinteberg som har sin husvagn parkerad där. Fikade och sen gick vi ut 9 hål. Jag åkte mestadels med i Ewas golfbil för denna bana har bara mördarbackar. Vi har ätit gott och nu är det sängen som väntar....igen. Finns ingen tålmodigare tingest än sängen! I morgon är avsikten att gå runt 18 hå l, Ewa & jag åker naturligtvis bil.
Så jag får önska er en härlig natt. I morgon har vi förlovningsdag, undrar om maken kommer ihåg det?
PS. Det blev inget nytt kylskåp, ingen hade tid att montera in det, och det kanske var tur, för plötsligt började det att funka på vägen från Skellefteå!!! Magic Finger maybe?
M d a b h f V.

Torsdag 7 juli

I morse begav jag mej till Björknäs vårdcentral för att plocka lite suturer och naturligtvis så läcker det nya bandaget...inte så mycket men icke förty....ny omläggning förstås.
Tillbaka till hemmet och säja adjö till mina palt/nattgäster, Anders och Alexander.. Tack för  besöket käre kusin, det var trevligt!!
Åkte ner på stan, gick i lugn och ro, fikade på  Hansons,shoppade lite, kändes oerhört skönt, hem en stund hos Marg.  Nu är vi på väg mot Ö-vik och naturligtvis kommer lagen om allts jävlighet fram....kylskåpet  har pajat,(kostade på det 4000kr på rep förra året) batteriet är dåligt, det är verkligen konstigt när man är gift med en som brukar fixa det mesta har släppt allt!! Numer är det inte mycket som fungerar.
Men i morgon ska JAG köpa ett nytt kylskåp (vi står  så nära en firma som säljer sånt, KAMA tror jag den heter).
Jag har kört hela vägen hit, sö Skellefteå, men nu ska jag  försiktigt krypa i säng.Maken sover redan
Godnatt alla glada och humoristiska vänner, skynda er hit och ge mej energi innan ni också somnar.
Bästa campinghälsningar/Viveka


Onsdag 6 juli

Måndag den 4:e juli, grattis min lilla sockerskorpa Klara som nu är 24 år. Tack för god tårta och trevlig samvaro. På em drog Yvonne och jag till Kronidan med Dagny (husbilen). Det gick ganska fort för vi var bjudna på middag  på Gästgiveriet kl 18 av kusin Anders. Jättekul, det var både syskon, moster och kusiner.Hans son Alexander var givetvis med.  
Väldigt trevligt och god mat. Tusen tack Anders!!
Tisdag for x-maken och jag på en båttur neröver älven från Kronidan. Vädret var toppen och vi stannade i Storbacken och intog medhavd fika, trevligt det åxå. Sen blev det grillat och det är ju alltid gott. Brodern åkte sen ner till Kallax och hämtade Julia, vi satt troget uppe och väntade för allla ville vi krama Jullan.
Sovit länge idag, konstigt, men man sover verkligen gott i dagny. Vi åkte hem vi 12-tiden och jag kokade palt åt kusin Anders och hans gullige son. Han är tvåspråkig redan fast han bara är 2½ år.
Nu har jag äntrat sängen så jag säger:: 
Godnatt och sov gott!
Viveka

Söndag 3 juli

1:a juli vilken höjdardag, efter en stund på stan så hämtade vi upp dom som gett mej denna upplevelse; Bitte & Nisse! En liten drink och sen bar det iväg med buss till Luleå. Snabb benfärd till Bishop Arms för musslor med tillbehör.
Nåja det var bara jag som åt musslor, dom andra åt spareribs. Klockan var 5 och båten skulle avgå från norra hamn kl 19.
Sen blev det räkor för hela slanten, lite musik av en kille och en tjej, väldigt trevligt. Träffade en fd arbetskamrat, Tore Nilsson, kul!
Sen bar det iväg hemåt med buss förstås, väldigt enkelt att färdas på det sättet.
2:a juli: en snabb sväng på stan...nu är det inte bolaget utan Apoteket man besöker, så även denna gång.
Vi bestämde oss att cykla ner på Boden Alive och möta Roger och Karin. Parkerade oss på Bränna och träffade många glada människor. Cyklade hem vid 2330-tiden. Sov som en stock till halv tolv idag.
Haft besök av kusin Anders med gullig son 2½ år, mycket smart kille.
I kväll har min vän Mona varit hos mej, hon är som balsam på mina "sår".
Önskar er alla en god natt.
Viveka

RSS 2.0