Måndag 31 jan

Nu har jag ätit Sutent en vecka och känner mej fortfarande bra. Håller tummarna. Veckan har gått fort. Fick besök i fredags av Gunilla (Umeå) det var jättetrevligt. Vi var runt på stan, mest på loppis. Det kanske passar oss, vi är ju båda över 60-strecket!! Ha ha.
Maken plogade från lördagmorgon ½5 till kvällen ca 20. Nu får det vara nog med snö!!
Middag med Ante o Elin sen bara TV.
Igår plockade vi ner alla luckorna i köket för dom ska sprutmålas, så nu ser det ut som i .... i köket. Firman var och hämtade dom i morse.
Idag är det varmt och skönt så det blir en promenad till Ingela.
Sköt om er alla, vi höres/Viveka

Onsdag 26 jan

Trevligt med "gamla" svägerskor!! Vi har varit på Kinarest och ätit lunch och sen på dagbio. Vi såg filmen om Cornelis Wreesvijk. En knepig film, han var nog inte så trevlig egentligen. Men vi hade trevligt i allafall. Kul med dagbio, det är så mycket  "dag" kvar efter.
Åkte hem sen och fick en behövlig vila.
Nu är det natti natti
Viveka

Söndag 23 jan

Mycket trevlig helg är nu på väg att ta slut. Var bjuden på middag i fredagskväll hos Karin & Roger, gott och trevligt, som alltid. Men man är ju som ett lik jämförelse med dom som varit i Thailand i tre veckor!! Åh vad jag hade velat vara med!
Sen var vi på 50-årsfest på Perbackagården i går kväll. En golfvän fyllde och vi fick både mat och dryck. Där var det jättetrevligt med sång och musik och en hel del tävlingar. Fantastiskt, jag orkade nästan hela kvällen!
I dag har det inte blivit så många knop, det har ju varit så kallt.
Fick mina nya glasögon i fredags och jag är nöjd, bara man inte såg så blek och glåmig ut.
I morgon börjar eländet igen, Sutent 37,5 i 4 veckor. Hoppas hoppas att jag tål dom lite bättre den här gången.
Var till Bredåker igår och träffade den allra sötaste valp jag någonsin sett, Lucas, 8 veckor. Som en liten björnunge.
Dom skulle aldrig bli större, bara förståndigare!
Nu har vi ätit middag med Ammarnäsborna och dom har precis åkt iväg.
Ska titta på TV i kväll är det tänkt, det är ju Bingolotto, hoppas att det är nån bra gäst.
Till er alla: ha en trevlig söndagkväll för det ska jag ha!
Kram/Viveka

Onsdag 19 jan

Nu är det premiär! Första gången i hela mitt liv som jag fått PENSION. Ha ha! Insatt idag. Inte klokt, är man redan pensionär, nä inte riktigt än men jag bad att få det fr o m januari. Ganska lustig känsla.
Har väl mått så där idag men  det har varit en trevlig dag ändå. Tack Åsa och IngaLill för besöket, blommorna och semlorna, jag åt en hel en.
Sen kom Marlene och Ulf med vovve från Ammarnäs, vi år älgköttsoppa och det slank ner en portion, det är ju som lättätet. Längtar efter palt, hoppas att man har någorlunda ork att göra den bara.
Nu ska den blivande pensionären  gå isäng. Ska beställa tid för både fotvård och healing i morgon, ska bli underbart.
Sen måste jag hämta mina glasögon, då ryker väl halva pensionen........
Kram & godnatt!
Överstinnan

Måndag 17 jan

Ja då startar en ny vecka. Det känns som allt går bara runt runt. Försöker ta  en promenad näär det är mänskligt väder. Var till Bredåker på Isaks födelsedag och då var det 34 gr! Efter att vi varit hemma en timme  var det 16. Maken plogade hela dagen igår för det bara vräkte ner , samma lika inatt.
Nu ska jag till tandläkaren, har bitit sönder en kindtand, inte kul.
Men idag blir det en prom, det är bara 8 gr. Nu vill jag ha sommar!
Ha en bra dag!
Viveka

Torsdag 13 jan

Ja igår ringde Roger och konstaterade att jag hade lunginflammation ialla fall. Hostan kom på tisdag kväll när jag kommit hem och escalerade, så jag fick en  kur med antibiotika och redan idag är jag mycket piggare.
Har barit på en promenad på förmiddan och så blev det  "storfika" hos Marg, sen hem och titta på skidskytte. Ytterligare en promenad till Konsum och det var SKÖNT!
I kväll har vi fikat med goda vännerna innan maken for iväg på nattjobb.
Jag är inte ett dugg trött, stor dos av cortison gör att livet leker. Hoppas på en lika härlig dag i morgon fredag.
Den 20 jan får Åsa och Lars en bebis från Kiruna (bild nedan)
Nu är det tack och godnatt,tur att vi har TV i sovrummet om man inte kan sova.
Han kanske ska heta Texas

Tisdag kväll 11 jan

Efter röntgen åkte jag hem från S-byn. Fanns ingen anledning att stanna kvar, smärtstillande medel har jag ju själv.
Röntgen visade inget speciellt, allt var bra i min vänstra lunga, ingen förstår vad den akuta smärtan beror på. Men nu ska jag få en cortisonkur, Roger tror på det.
Han har pratat med mej om den palliativa avdelning som är upprättad på S-byn, jag ska tydligen tillhöra den i fortsättningen. Lite skrämmande, fick för mej att det är i livets slutskede man befinner sej där,men........
Inget som jag ska fundera på nu för jag ska krypa i säng. Maken jobbar inatt.
Sov gott alla mina nära och kära
Viveka

Tisdag 11 jan

Är nu inlagd på Avd 51. Eftersom jag var så dålig i helgen så landade jag här till slut. Ska på röntgen och sen blir det väl nån form av antibiotika. Har visserligen inte lika ont som tidigare men nåt fel är det ju när den friska västra sidan är värst. Troligen lunginflammation.
Nu kommer min dr Roger. Fortsättning följer.
Viveka

Söndag den 9 jan 2011

Skrev för en stund sen och fick besök och skulle fortsätta skriva efter ett tag men då var datorn, förresten båda rent tokiga. Det gick inte att fortsätta och inte att radera det jag skrivit, helt galet.
Det jag ville säja är att det blev ingen resa till Vuollerim igår och inte idag heller. När jag vaknade i går morse hade jag så ont i min vänstra sida, den är ju frisk. Så det blev till att parkera i soffan och där har jag nu legat i två dagar.
Jag hade tänkt hitta på nåt när jag var ensam men det gick åt skogen, och jag som var så IKEA-pigg i fredags. Så är det med den här sjukdomen, man vet inte från ena stunden till den andra.
Dr Roger ringde helt apropå idag, mina prover från förra veckan var jättebra och han är lika frågande varför jag har så himla ont. Han ringer imorgon igen. Jag själv tror att jag fått lunginflammation igen, jag är ju så mottaglig för smitta och maken har varit förkyld sen ett par veckor tillbaka.
Nu väntar sängen och hoppet att jag mår bra i morgon
Sov gott alla nära och kära
Viveka

Fredag 7 jan Grattis Marlene 48 år !

Mycket bra dag, följde med Yvonne och KG till IKEA. Det var så länge sen jag var dit. Skulle inte handla nåt men det blev lite i allafall. Jag har mått jättebra både idag och igår. Men smärtan på högra lungsidan ger sej aldrig. Men man vänjer sej, bita ihop och försöka tänka på nåt annat. Det värsta är mardrömmarna man få när man har ont och sover.
Om allt går vägen tänkte jag bege mej till Vuollerim och hälsa på lilla mor. Har inte varit till henne på 3 veckor. Det är så roligt för hon är så glad och nöjd, inte ont nånstans utan bara sjunger och pratar.
Mina brorsbarn är hemma i Kronidan så det vore kul att träffa dom också.
Men om jag ska orka göra det så vill det till att jag går och lägger mej nu, eller va tycks?
Önska er en god natt, sköna drömmar mm
Viveka

Onsdag 5 jan

Idag skulle min pappa ha fyllt 104 år, han gick ju bort 1992, ett tag sen.
Har dropp på nätterna och jag blir verkligen sliten av det, kroppen tar stryk fast det är så nyttigt det som går in i kärlen. Ska göra uppehåll över helgen kanske jag inte är så trött. Rolf åker till Ängelholm på barndop, synd att jag inte kan följa med. Men det är för riskabelt vad det gäller min lunga. Måste väl lyda doktor Roger för en gångs skull.
Hoppas på lite varmare så jag kan vara ute. Men det blir väl inte förrän i mars-april nån gång.
Har i allafall legat helt utslagen hela dagen, absolut orkeslös och jag skyller på droppet. Det är alltid biverkningar med allt man får i sej. Ska göra 3 veckors uppehåll med Sutenten och det ska bli skönt.
Godnatt på er alla nära och kära!
Viveka

Söndag 2 jan 2011

Det är allt lite ovanlligt att skriva 2011, men man vänjer sej efter ett tag.
God fortsättning alla mina vänner!
Det var en riktigt trevlig fest hos Åsa och Lars, med jättegod mat. Jag kunde faktiskt äta lite av  den fantastiska trerättersmiddagen dom bjöd på. Sen blev det givetvis champagne till tolvslaget. Klocka halv två körde maken oss hem.
Nyårsdagen sov jag jättelänge och sen har vi städat och tvättat lite innan det bar iväg till goda vänner på Engelbrektsgatan och en jätteskön promenad hem mitt i natten. Jag känner mej ganska pigg nu och ser fram emot att avsluta Sutent idag söndag. Sen ska jag ha ett treveckors uppehåll så jag får återhämta mej ordentligt.
Maken ska ju åka till Ängelholm och barndop på torsdag. Det är hans andra barnbarn Meja som skall döpas.
Eftersom jag inte får flyga pga av min dåliga lunga så stannar jag hemma. Får väl hitta på nåt trevligt här hemma i stället. Hoppas bara att man håller sej pigg och kry, har ingen lust att spendera tiden på Sunderbyn.
Nu väntar sängenoch det ska bli skönt med en låååång  och  behövlig natt.
Kramar till alla nära och kära
Överstinnan
Så här ser jag ut på kvällarna, droppet hänger kvar till på morgonen

RSS 2.0