Tisdag 30 juni

Hej på er!
Efter denna natt är jag verkligen glad att jag tog tag i mej själv och åkte hit. Jag hade inte klarat av biverkningarna om jag blivit kvar hemma. Jag mådda ganska bra efter några påsa antibiotika och dropp, men sen i natt satte helvetet igång. Frossa och nära 40 grader, jag formligen hoppade i sängen. På med två filtar och ett täcke till. Dagen har varit 4 på en skala 1-10, jag har ätit lite av både lunch och middag. En utav dom gulliga tjejerna som jobbar här bjöd mej på en egenhändigt gjord smoothie av choklad, då brakade ett annat helvete loss, jag fick så ont i magen (laktosintolerant?)spydde som en gris, fick återigen frossa och hög feber.Inga trevliga dagar här inte. Annars har jag sovit nästan all annan tid.Vaknar när dom byter påse till droppet.
Men nåt positivt: svullnaden på läppen är borta, jag ser väl ganska normal ut nu.
Åsa har hälsat på i eftermiddags, hon är inne i bilbytarsvängen så hon hade varit och kutat på olika bilaffärer.
Och nu ikväll har maken och syster varit hit. Hon reser ju iväg till USA i morgon kl 6 från Kallax. Rolf, min älskade make ska gå upp i ottan och skjutsa henne. Nu ska jag återigen inta horisontalläge och lyssna på min talbok och hoppas på att jag klarar mej undan feber- och frossaattackerna.i natt. Jag får en ny påse kl 2.
Gute Nacht och kram till Dej Marg.
Kram också till er andra
Viv, som för närvarande inte är översti..........

Måndag 29 juni

Nej se, nu gick det inte längre, jag blev tvungen att åka till Sundebyn sjh och där befinner jag mej tills vidare.
Jag som sällan och aldrig har en temp över 36 hade 38,5 och då är jag sjuk. Snabb insats så blev det om inte bra så mycket bättre. Tack Ante, Du är en pärla som kör och ställer upp utan en enda suck.
Har alltså en kraftig infektion, ingår i biverkningarna för den här medicinen jag äter. Förhoppningsvis går det att göra nåt åt det och efter två påsar plus lite annat känner jag mej piggare än på länge.
Det har talats om att dra ner styrkan på Sutent, alltså 25 istället för 50, det är skillnad. Men allt ligger i Umeås händer, jag underkastar mej dras beslut i vart fall.
Maken och  syster har varit på besök så nu ska jag alldeles strax sova, ögonen bara faller igen..........
Godnatt, godnatt
Viv

Söndag 28 juni

Nu  var det nära att det inte blivit nåt skrivet, vita blixten  var inte så snabb som jag ville. Vi hamnade i Pite havsbad i elgen. Åsa och Lars var redan installerade. Det har ju varit Pite Summergames så vi har tittat på när Isak har spelat.
Allt trevligt, soligt och skönt, då slår biverkningarna till med full kraft, så jag har mest legat och huttrat.
Fick lämna restaurangen, kunde bara äta lite pommes, och bege mej till husbilen. Har alltså legat  i 24 timmar och hoppas på en bra natt nu.
Underläppen är uppsvälld, ser ut som ett monster....illamåendet accelerar. jag undrar om jag kan jobba nåt överhuvudtaget i veckan. Men det är inte det viktigaste nu, bara  jag kommer på benen.
Syster har kommit från Luleå nu och blir här till onsdagmorgon.
Fam/Berge/Nilsson har varit hit och kramat om mej, dom åker till västkusten i morgon bitti.
Slutar nu, ska försöka sova igen, men nu är det varmt värre...
Kram& hej
Viv

Fredag 26 juni

Men herre je vad lat jag blivit, inte en blogg på flera dar! Men nu är det så att jag har  väl inte mått (eller mår) så bra av Sutent skiten. Hoppet kvarstår dock att detta hjälper mej och jag måste gå igenom denna hirv av illamående och blåsor mm mm. Ibland är jag helt "hjälslagen" och då orkar jag ingenting, inte ens prata. Nu har vi iallafall varit på en liten tur med grannens cab,Toril körde förstås och vi var 5 tjejer i blandad ålder. Tur att Klara var med och sänkte medelåldern. Vi for till Evas konstiga café. Jättemysigt och gott. Sen blev det lite shopping på stan och nu ska vi skjutsa syster till Luleå. Sen ska vi bara mysa, gubben och jag. Eventuellt kör vi till Arvidsjaur för golf i morgon, om det inte blir för varmt. Men, vi får se hur det blir, det  är ju Boden Alive också så vi får se vad som lockar mest.....
Kvällen är inte slut.....

Kram/Viv

23 juni-svärfar fyller 79 år

Hej igen!
Sov längre imorse, det var skönt. Jag behöver ju inte vara på jobbet så tidigt. Det är bra jag kan komma och  gå som jag vill nu när jag är sjukskriven.
Jag var till Sunderbyn för en  lungröntgen men det blev ingen för min läkare tyckte att det lät så bra när han lyssnade på mina lungor och då ville han inte utsätta mej för nåt mer.
Väl hemma blev det en liten vila innan  Kärran och jag tog en LUGN tur i spåret. Allt väl.
Grannen och jag har  planterat lite blommor,nej jag menar massor med blommor här ute. Det blev fint.
Lite fika och sen väntar sängen!
Godnatt!
Viv

Måndag 22 juni

Ja då var det hele över, åtminstone midsommarhelgen. Den blev i allafall jättetrevlig. Mats och Monica kom vid 12 tiden och hämtade syster några timmar så jag fick lite lugn och ro. Maken, Ante och Elin for iväg med båten  och fiskade. Skönt, jag bara låg och lyssnade på min talbok, tvättade lite och bara njööööt av friden.
Rolf lagade mat och vi åt och sen kom Hjördis, Mats & Monica. Kvällen blev ej lång, jobbet hägrade.
Nu kommer biverkningarna som på beställning, blånader på kroppen, stickningar i huden, blåsor i munnen och på övriga slemhinnor, det är inte kul! Men jag ger mej inte!!
Så imorse gick jag upp  halv 6, fix och flax iväg fast jag jobbade bara till 12 idag. Var så in i nordens trött. Hämtade syster och for till Klara på lunch. Lilla gumman, hon och Mats hade lagat kyckling med bulgur, aprikoser och granatäppelkärnor, sallad därtill, jättegott fast jag har så dålig matlust! 
Hjördis fick sej ett glas vin......
Lite shopping på stan innan bussen tog henne med till Vuollerim.
Nu sitter jag här efter en befriande dusch och ämnar sova för natten inom kort. Ska jobba i morgon.
Ha en trevlig afton alla goa glada bloggläsare!
Överstinnan.


20 juni-det vänder.........

Ja det är mycket som vänder....mer behöver jag väl inte säga.....
Treenighet, det är väl nåt som vi har här eftersom vi numer sover tre i vår säng!! Nä nä inte som ni tror, det är Elin som sover med oss. Det är så mysigt, vi läser en tidning tillsammans, sen är det godnatt!
Idag  blev bastun målad av ett gäng entusiaster och den blev jättefin. Det ska på ett varv till sen är det klart.
Vi bestämde i gårkväll att vi skulle  ta en brunch nere vid stranden klockan 12 idag. Sagt och gjort! Resterna från igår strök med nästan sen for våra vänner till Storforsen.
Sen väntade nästa  måltid, rödingen som  vi fick av Ante. Som krona på verket så tog kocken Pontus tag i det hela och gjorde en fantastisk middag som vi avnjöt ute i partytältet. Alfredo kom och bjöd på egenhändigt gjord daiquiri och Sara hon bar och bar och  hon diskade  och diskade! Tack för all hjälp Sara!
Nu har vi druckit kaffe och punsch, och en liten baststund.....
Häpp hopp!
Viv översti...

Midsommarafton-19 juni

Hej och Glad Midsommar på er alla mina bloggvänner!
Inte min bästa natt precis men efter lite extra extra så brukar det gå över! Och det gjode det! Gick upp vid  nio, bjöd maken och syster på kaffe och bulle på säng........det var väl snällt, eller......?
Vi åt frukost och sen startade förberedelserna för  firandet, inte för alla men för några av oss.
Elin och jag  for ut på stan, mötte maken och vi åkte till Kärran och Kjell för ett midsommarfika. Härligt att träffa dom igen, det var ett tag sen.
Kvällen har varit underbar, grannarna och deras kubanska vänner( mor och son),vi, Ante och Elin har avnjutit alla sorters fisk, färsk potatis och som pricken över.....hemgjord jordgubbstårta!
Sen spelade vi kubb och  lät killarna vinna med 2-1. Nu är det sängdags, tänk att det är det stup i ett, sängdags....det är ju en ny dag i morgon. Vi ska ju ha brunch på bryggan efter att vi har målat bastun.
Nu säger jag morsning och goodbye!
Glad midsommar!
Viv

18 juni- grattis Roger!

 Till att börja med vill jag  gatulera Roger som fyller (har fyllt) 60 år idag. Grattis, grattis!
Ja, det blev som jag sa i går, jag sov till kl 10. Det var väl klokt?  Efter en sen frukost och besök av grannen så begav vi oss, Hjördis och jag, på "The big shopping" på stan. Dollar Store fick äran att ha oss där en stund. Återvinningen fick sälja lite till syster. Hur hon nu ska kunna ta med allt när hon reser iväg. Men jag är så glad att det finns nåt som jag inte behöver bekymra mej om.
Sen ringde Maria, onkologsköterskan från Umeå och ville höra hur jag mår. Tänk vad dom är gulliga på detta sjukhus. Hon gav mej lite tips om hur jag kan eliminera biverkningarna som jag har och dom som troligtvis kommer. Skönt att veta att dom har erfarenhet av detta preparat.
Jag har mått bra idag, jag har inte behövt att ta nåt extra. Måste i allafall  ta en lungröntgen kommande vecka.
Med hjälp av Elin och Hjördis har jag kokat palt, Ante och Maria kom och jag åt faktiskt en hel palt, det var länge sen jag fick i mej så pass.
Partytältet har Rolf och Ante rest upp på gräsmattan, vi är laddade vi är tända...vi ska fira med grannana och deras gäster från Cuba, det ska bli intressant.
Men nu till saken.... vi har invigt bastun ikväll!
Rolf, Elin och jag har premiärbadat! Dom kastade sej i älven, men jag avstod av naturliga skäl.
Det var helt underbart och bastun funkade helt ok.
Nu har syster somnat i soffan och vi ska väl se till att vi kommer i säng, kan inte sova till 10 i morgon igen, we have things to do.... midsommarstången......silltårtan.....hm jag ser verkligen fram emot helgen, bara vädret står oss bi........
Kram & God natt!
Hon som bor överst...

Onsdag 17 juni

Först och främst, det är idag 27 år sen min syster Anita dog i cancer , hon blev 42 år. Hon finns alltjämt i mina tankar. Vi stod varandra väldigt nära, vi har barn i samma ålder.
Nu till det levande!
Idag ha vi haft familjedag på mitt jobb. Mitt härliga jobb! Egentligen är det inget jobb, det är en fest och nöjesplats, så tycker jag.
Vi har iallafall flugit ut till Junkön, Hjördis, Isak, Elin och jag. Henri och Jesper, det är Antes kompis och hans pojke. Jättetrevlig tripp!
Vi hade  tur med vädret, sol, moln, sol, men  kalla vindar. Man funderar om det verkligen om det ska bli nån sommar.
Det kanske ska vara så här och dom somrarna man hade  när man var barn finns kanske bara i drömmarna?
Vi hade grillad kyckling, bröd, kaffe o bullar(sch.....vin till syster, hon som inte kör...) Kom hem vi 3-tiden.
Trött som en gris föll jag nästan ihop, efter duschen, i sköna soffan och sov en dryg timme. Sen var det middag hos Åsa, janssons frestelse, mums. Det kostar på att vara på topp.
I morgon( läs idag) ska jag sova till 10!! För efter sen frukost ska syster  "göra stan" och då gäller det att vara utvilad.
Kram till er alla!
Viv och VB

Tisdag 16 juni

God afton.
I kväll blir det inte mycket skrivet. Kommer igen imorgon kväll när vi varit ut med helikoptern på familjedagen.
Jag mår ganska bra men är  himla trött. Måste sova en timme mitt på dagen.
Jag har haft  tre av mina barnbarn här i kväll,nu är det bara två kvar och dom ska följa med  i morgon. Och syster Yster förstås......

Nu är vi flera översti........
Viv

Arbetsdag-15 juni

Gokväll!
Ja det var inte bara arbetsdag, det var  första  dagen med Sutent. Som sagt, med andakt togs piller nr 1 kl 6 i morse.
Det var ju inte märkvärdigare än att ta en  alvedon. Jag förväntade mej en reaktion direkt, men inget hände. 
Var och fikade  på markan med Siv från Transport, kul  att surra på lite med gamla arbetskamrater. Hämtade en ny talbok från bibblan, måste ju ha  det när jag kör, annars somnar jag.
Kylen var tom, ingen mat eller frukt till mina killar, det är inte bra att mor är borta, dom kan ju bli kinkiga....så beställningarna har varit många och långa. Dock var det inga möten förutom morgonbriefingen. Det är ju snart slut på den stora övningen som pågått sen förra veckan. Nåväl, dagen gick fort.
Jag var nog lite tröttare än jag brukar vara när jag åkte hem, tur att Åsa ringde och höll mej vaken.
Har sovit en stund i soffan,  i väntan på maken. Han jobbar över och är inte hemma än i skrivandes stund. Men nu hör jag steg i trappan...
I morgon ska jag jobba och på kvällen kommer Hjördis med bussen från Vuollerim.
Känner mej lite sliten ikväll, får nog ta en extra extra, det är mer ont nu.
Men om jag lägger mej nu så går det väl över när jag somnat, hoppas jag.
Kram och godnatt
Viv

Söndag 14 juni

Vad underbart det var att sova i Dagny! Tyst och stilla, men man hörde fåglarna och flugorna och det fina regnet som smattrade mot taket. I  början var vi återigen tre i sängen men efter ett tag så valde maken att förflytta sej till "bubblan". Vi tjejer hade så mycket att "bubbla" om så vi fick hela avdelningen för oss själva.  Det är mysigt att ha barnbarnet i närheten, speciellt när man ska sova. Lång smärtfri natt, upp vid 9-tiden. Regn , regn och åter regn.
Vi drog iväg vi 14-tiden när vi fikat  och kramat av oss.
I Harads köpte vi det enda man kan köpa där - en mjukglass! Synd nog orkade jag bara en bit, men ändock!
Nu är det snart läggdags, har tvättat lite, ska jobba i morgon och det ska bli så kul. Har ju varit borta från killarna över  en vecka, det är inte bra.
Nåväl, imorgon börja min behandling för min eländiga njurcancer. Det ska bli spännande att se hur jag reagerar på preparatet. Jag har läst mycket om detta medel SUTENT, hoppas verkligen att jag slipper nån av biverkningarna.Med anledning av vad dom kostar får man väl ta dom med andakt.
Nog om detta, nu ska jag krama gubben!
Godnatt
Viveka, tillbaka översti....

Kronidan den 13 juni

Hej på er!
Nu är man tillbaka på födelseplatsen, Kronidan. Skrev inget igår, det var så mycket annat som kom före. Vi var ju och firade av Andreas på Björknässkolan och efter det bjöds det på smörgåstårta , jordgubbar med grädde och champagne så klart. Studenten var mycket glad och lycklig! Shoppade lite först innan vi packade för resan hit som  gick med Dagny så klart och hör och häpna, vi fick se en livs levande  björn på vägen mellan Boden och Harads. Helt otroligt, har aldrig sett nån tidigare. Så fram kom vi också livs levande, maken och jag, Hjördis och Elin.
Vi åt laxrullader med västerbottensost mums mums.
Sen somnade vi alla, inte tillsammmans, men nära på. Hjördis har bott på Hilton 6 och vi i Dagny, tre i samma säng!!
Men vi har sovit gott och efter en sen frukost blev det stavgång till Vuollerim. Spänstigt eller hur? Vi träffade Karin och Janne unde vår promenad, kul.
Vi tog ut mamma till kyrkogården så hon fick delta i plantering på en massa gravar. Ja det var pappas, morfars och någon morbror och mosters grav också, så¨nu är det gjort!
Nu ska vi äta halstrad strömming och mandelpotatis och sen är det vila för mej, det kännas så!!
Rolf, Elin och jag åker hem i morgon, ganska tidigt, vi har en del  att göra så vi  hörs igen!
Viveka



Stockholm-Arlanda 11 juni

Hallå alla!
Så är vi då i Stockholm!
Nog har vi haft trevligt , men borta bra - hemma bäst! Resan hem gick fort som tusan. det tröttsamma är ju all incheckning och all övrig checking. Man känner sej  ganska  opålitlig när man måste ta av bälte och andra lösa ting. det tjuter ju som bara fan så fort man går igenom säkerhetskontrollen. Nu sitter vi och pöser efter middagen som vi intog på Alfredo´s, som vanligt, Vi träffade två trevliga SAS-piloter och en karl från  Halmstad som är  djupt engagerad i  handikappidrott. Han sitter fortfarande med oss, Vi är kanske för trevliga.......
Jag längtar hem till min säng, maken och en näve värktabletter. Det har inte varit så bra  med mej dom sista dagarna.
Vi har ju tänkt att åka med Dagny till Vuollerim, vi får se hur det blir med det.
Först är det Andreas examen i morgon och det ska vi  vara med på.
Nu ska vi snart gå ombord och se fram emot makens möte på Kallax...
Snart är överstinnan hemma igen!.

Kram och godkväll!
Viv

Prag 10 juni

Hej på er alla!
Ja det är nu sista kvällen här i Prag. Våra vänner Per och Ingrid åkte hem i morse, så nu har vi fått roa oss själva idag. Väldigt svårt, eller.......
Vädret  är varmt men mulet, skönt  ändå. Vi har shoppat en del små saker, för vi har inte så mycket rum i väskorna. Jag har bara en resväska men syster har två stora plus ett tvåsiffrigt antal andra väskor, men det hindrade inte henne att köpa ytterligare en.
Efter en kort siesta blev vi upplockade  av en taxi som tog oss på andra sidan floden till Folklore Garden, där det bjöds på musik, dans och mat.Två tjejer och två killar daansade och tjoade. den ena tjejen lät som Friggsi när hon var i brunsten. Hon tjöt så man fick hålla för öronen. Det kanske var en upphetsande dans, vad vet jag. Vinet och ölen  ingick i priset. Nog har jag druckit många dåliga vinglas men detta tog priset. Jag var tvungen att dricka öl  i stället. Staropramen, känns det igen.  Det slutade med sånger och danser från olika länder och det var verkligen underhållande.
Som ni ser på tiden så blev det inte långvarigt, jag har mer och mer ont, så det ska bli underbart att få starta igång min behandling!
Nu har vi klätt av oss och ämnar ta av ansiktet också, sen är det morsning och godnatt.
Vi sak checka ut  12 i morgon, så det blir frukost och sen packa och det kommer att bli ett intressant kapitel. Kanske maken måste ta  Dagny till flygplatsen för ingen av våra bilar rymmer så mycket bagage.
Säger nu Dobrou noc......
Viv, Big Sister and VB

Praha 9 juni

Dobrý den!
Men nu ska ni få höra, vi träffade ju tidigare ett par från Stockholm, Ingrid och Per, som är här på kärlekssemester. Det är första gången hon är här medan han är här för 27:e gången. Han har varit reseledare och idag vid frukosten ville dom ha med oss, han ville guida oss hela dagen. Vi har varit på ställen som vi aldrig skulle ha kommit på. Vid vaktbytet på Pragborgen träffade vi ett par från Skåne(kändes så bekant när kvinnan pratade...skånska) sen till Santa  Casa  de Loreto, en fantastisk katolsk kyrka. Vi har åkt tunnelbana, spårvagn och vandrat omkring hela dagen och vi har sett massor! Underbart! Det var bästa dagen på hela resan. Vi bjöd in paret, dom bor på samma våning, på champagne, Bohemia Sekt, sen har vi ätit en utsökt middag på en restaurang runt hörnet. Vi har nu boende i Skarpnäck om vi är till Stockholm.
Vädret idag var det bästa på hela tiden, sol och värme, det behövde man verkligen. Jag mår ganska bra, inte hundra, men acceptabelt. Sover i allafall bra, äter lite bättre, måste vara i bra form till nästa vecka när  min 48-tusenkronorsbehandling börjar.
Vi har planerat in en Folklore afton i morgon, igår var det bara Hj och jag som anmälde oss så vi får väl se om det blir av.
Som sagt, turistsäsongen är inte igång ännu. Vi hoppas på fint väder imorgon också så man får klä av sej lite.
Slutar nu  och önskar er en Dobrou noc!
Viv

Måndag i Prag

Ytterligare en kylig dag i Prag. När vi varit ute och rantat på stan, föll vi för en charmig kille som sålde biljetter till en musikshow som vi då besökte ikväll. Ja, salen rymde gott och väl 300 pers och vi var väl ca 30 som var där. Stackars dom 3 musikanter som gav järnet för oss!
Turistsäsongen är inte igång, det märks.
I övrigt så lever vi väl, vi äter och tar oss en daglig siesta, det är bra för min arma kropp. Jag har  haft lite extra ont dessa dagar, kan det vara hemlängtan??
Men jag har ont lite till höger, hjärtat sitter väl till vänster? Nu ska vi återgå till den litterära stunden, den är inte dum den heller.
Shopping: Syster har köpt(ytterligare) en väska, jag har bara tittat på, jag har liksom tappat lusten. Men än finns det hopp.
Goder afton alla sömniga vänner!
Viv& VB

Prag 7 juni

Hej igen!
Ja så är denna dag till ända. Det har varit blandad konfekt om man så säger. Vi har vid frukosten igår träffat ett äldre par från Stockholm, som gett oss  info om olika aktiviteter  här i Prag. Men det är mycket  opera och sånt och eftersom det inte fanns i Kronidan så vet vi inte hur det är, jag och min syster. Skämt åsido, vi är väl inte så intresserade.
Så det blir nog nån vattenshow i morgon och det måste ju vara toppen eftersom det regnat så in i h-e. Så nån vattenbrist är det ju inte.
Vi åkte med en  Ford från 1929 runt stan i 40 min, det var kul, sen gick vi över den kända Karlsbron. Åt lunch på andra sidan bron. Tänk det var så lite mat så inte ens jag blev mätt....
Sen har vi "sovit middag" som gamla tanter brukar göra.
Dags för middag, jag är ju tvungen att äta  mina  måltider, så vi gick till Jazzklubben, Där var det så stimmigt så vi fick lämna stället och gå till Palladium igen.
Nu är vi tillbaka  och sängen väntar.

Kram & Godnatt

Svenska flaggans dag

Hej och god afton alla mina kära!
Nu  är vi just hemkomna från båtturen och jag må då säja det, inte var det så upphetsande!
Men god mat, och en käck danska som pratade mycket och länge. Det är tur att jag är gift med en reservdansk, har lärt mej en del, fick lov att transleita till min syster. Sen hamnade vi i en källarlokal där en ensam kille satt och spelade gamla evergreens som vi kunde nynna med. Vi dack vinchaud, varmt rödvin, sånt som man dricker när man är i alperna! Men det behövdes, här är så himla kallt. Man kanske skulle ha haft varm välling och en skorpa.
Ingen shopping idag, lusten har sinat.
Nu är vi tillbaka på rummet, inte mycket annat än sleeping gäller. Ny dag i morgon, alltså nya insatser.
Såg att "min" helikopter lämnat pengar till mustaschkampen, härligt, vi är bäst!
Må så gott alla kära vänner, nu ska  jag sova!
kram &godnatt!
Viv

Prag fredag 5 juni

Dobrý vecer! (Det betyder godkväll)

Vi har verkligen sovit ut. Mellan 18 och 22 igårkväll, sen satt vi uppe och snackade en massa skit fram till 03 i natt. Men som lydiga flickor steg vi upp, åt frukost och drog iväg ut på stan. Vi har bokat en båttur som vi ska åka på i morgon, lördag. Den går nästan hela vägen på floden Volta. Ska bli kul.
Vi har shoppat lite, ätit god lax på spenat, synd bara att man är så liten i maten,  men min syster är desto större,ha ha!!
Vi hade tänkt gå på en jazz och bluesklubb ikväll men när vi passerade förbi så var det dödtyst så vi gick "hem"  i stället.
Jag har köpt ett par snygga skor för 12 € , lite små men dom "går ut", fasen vad rolig jag var nu, ha ha!
Det är fortfarande ganska kallt, var tvungen att köpa mej en halsduk för jag frös om nacken, märkligt, det är ju sommar. Vi har köpt jordgubbar och bigarråer, smaskens!
Det finns ett stort centrum som heter Palladium, där finns ALLT. Härliga restauranger och affärer, där kan vi nog tillbringa några dagar när vi inte  vill vara kulturella.
jag känner mej pigg, inte ont, men jag saknar stavgången, förutom min fina familj.
Nu ska vi snart hålla igen näbben och försöka läsa lite. Min syster har väldiga svårigheter att hålla sej vaken när hon lyssnar på  talböcker...vem har inte det?
Hoppas att ni alla som läser min blogg mår toppen och att ni kommenterar och berättar.....
Många kramar från "the little one and her sister"
Nashledanou (Adjö) från överstinnan som befinner sej nedersti Tjeckien


Prag den 4 juni

Dobrý vecer! Så har man då landat i  Prag. Här är inget vidare väder, kallt och blåsigt. Men mycket hinner väl ändra sej.
Resan hit gick bara fint, allt funkade bara bra. Så stod hon där,min amerikanska syster.....
Vi åkte shuttlebus till centrum och en liten promenad till Astoria Hotel. Ett stort fint rum, där Hjördis redan installerat sej. Vi va väldigt trötta så nu har vi sovit en stund och skulle vi öppna en flaska rött....Det måste vara länge sen jag attackerade en vinflaska, jag skar mej direkt, så nu har storasyster plåstrat om mej...Vi hade inte ringt till mamma och frågat om vi fick dricka vin, det var nog därför.  !
Nu ska vi lyssna på böcker, kl är 23 så vi tar ny tag i morgon!
Dobrou noc!
Systrarna på resa.

3 juni-Elin och Jessicas födelsedag

Go afton på er!
Jag sitter på mitt rum på Rest and Fly på Arlanda och håller andan för det har varit krångligt värre att kunna ansluta till internet. Min lilla blixten är inte så gullig just nu, den  vill inte avsluta när jag vill, jag måste ta ur batteriet, det är inte så bra och det hjälper inte med morfin på den lilla uslingen heller!
Många reparationer blir det, för cittran åkte in i morse, fick köra volvo idag till jobbet. Nå det gick ju bra det också. Blev bjuden på fika på Markan av Siv, fick även en present, tack Siv!
Nästa punkt var lunch med Sara, men då blev det aktuellt att flyga till kalix och överlämna "Mustaschpengarna" till Fylking &co men då hade den skurken plötsligt flugit till Stockholm, så då blev det inget av varken det ena eller det andra. Nu blir visst överlämningen på fredagoch det kan ju inte jag göra nåt åt. Och lunchen med Sara tar vi sen.
Åkte hem kl 13 ,hämtade cittran och hade fortfarande kvar lusten för bullbak. Syster yster måste ju få kanelbullar, inte bara se dom på foto som hon fått göra i veckan.
Sen for jag och uppvaktade mina barnbarn. Jessica jobbade så jag hann inte träffa henne innan jag var tvungen att åka till Kallax. Men Rolf har varit dit senare. Huvudsaken att alla var nöjda och glada och det var dom enligt utsago.
Fick sjukintyget från Umeå. Sjukskriven tom 30 sept till att börja med. Jag ska försöka jobba åtminstone 50% i början av min behandling. Hoppas hoppas att jag mår bra så jag kan göra allt jag planerat. Vill ju spela golf mm. Stavgången är det då inga problem, det går lättare och lättare för varje dag.
Hjördis har champagne på kylning, hon gillar den drycket. jag sa åt henne: Ingen stavgång--ingen champagne! Hård men rättvis!
Nu håller jag tummarna att denna skrift går att publicera, det gick nämligen inte igår, fick skriva om alltihop.
Min flight gå 1140 så jag har gott om tid i morgon, lite shopping kanske......?
Sov gott, dröm vackra drömmar!
Viv på resande fot.

Den andra juni -09

Hej svejs alla mina vänner!
Det jag skriver nu gör jag för andra gången. Det mobila bredbandet kastade bara ut mej och jag som hade skrivit en hel roman.
Nåväl jag har jobbat idag, det är alltid massor att göra, allt från ekonomi till ommöblering. Det håller på bli så fint i vårt dagrum nu. Men man får använda piskan ibland. Vi har haft  skvadronsmästerskap löpning 10 km , jag som inte är i löpen, gick med stavar och vann damklassen! Ja ja, jag var ensam i min klass, men ändå! Jag fick guldmedalj, så det så!  Fantastiskt att man kan göra sånt  på arbetstid, varför ställer inte alla upp då kan man undra. Vädret var ju kanon.
Vi fick saft, kaffe och bullar, bara det är väl bra?
Efter lite dagligt shoppande kom jag på att vi hade våran obligatoriska Pagla-träning i dag, så jag begav mej tillsammans med Bitte och Kärran på stavgång 7,5 km.
För mej blev det totalt ca 28000 steg, inte illa ,  det känns bara bra hittills.
Kan  berätta att bastun  har kommit på plats nere vid stranden. Tre tappra  har med hjälp av en höglyft  baxat ner den. Nu fattas bara ett lås med handtag och 7 nycklar(Schu nycklar, kommer ihåg Gunde Svahn, Fångarna på Fortet..)  och att den blir målad. Kanske den blir det medan jag är och förlustar mej med min syster i Prag. Det har väl inte undgått någon att jag ska dit på torsdag? Vita Blixten följer med.
Ska i allfall bli härligt att  få bada bastu  tillsammans med dom övriga Älvdopparna eller Älvhopparna eller vad vi ska heta.
Nu ska jag försöka att komma i säng, värst vad det börjar bli sena kvällar.......
Önskar er en  riktigt god natt!
Översti-Viv


1 juni -09

Hej alla bloggläsare!
Tänk att det redan är juni, det är ju bara 7 månader kvar till...nej, nej inte tänka så, nu har vi först en lång härlig sommar framför oss.
Gick upp 0615 i morse, städade innan jag for till min favvofrissa, Hanna på Frisyr. Sen bar det iväg till jobbet. Kom dit 1130 och genast blev det full rulle.  Två resor till flygstationen  och då blev jag stoppad i poliskontroll, fick blåsa, det har jag inte gjort på flera år.  Att jag var nykter var ju självklart positivt men mätaren visade negativt, som tur var. Så ska det vara!
Storchefen  med följe är på besök och då blir det många och långa sittningar, så dagen slutade  vid 17-tiden.
Väl hemma tänkte jag baka, men det får vänta till onsdag då slutar jag tidigare. Jag hinner bli så trött på eftermiddan. Jag måste ju ha med mej bullar till syster yster som redan är i Prag. Jag lär väl inte komma in i landet om jag kommer tomhänt.
På onsdag fyller två av mina barnbarn år. Dom är födda nästan samma tid också, fast det är 9 år mellan. Sen har vi Andreas som tar studenten nästa vecka. Mycket fika blir det.
I morgon ska jag jobba hela dagen, på förmiddan har hkp egen friskvårdsdag, då är det löpning 10 km som gäller. Men jag, jag ska gå med stavarna 6-7 km det passar mej bättre.
Men nu ska jag hacka näbben i väggen, det har jag sett Hacke göra!

Hoppas att ni får en lång och skön natt, vad ni än ska göra!
Sov gott/Viv
PS. Glömde nämna att jag  tar inget extra, extra och jag är glad ändå!DS


RSS 2.0