Den sista maj- Mors Dag

Hej hopp!
Trots att vi legat  alla tre i  våran säng inatt så har vi sovit gott . Elin ville nog helst att Rolf skulle flytta ut i syrummet, men hon fick ge sej och ligga på min sida. Vi vaknade i alla fall utsövda. Det blev ingen resa till Vuollerim, det var alldeles för varmt. Hjördis och jag ska ju tillbringa några dagar med mor så hon lär nog lessna på oss. Fast då blir det både tårta och bubbel.
I stället har vi legat vid befälsbeachen i solsängar. Helt otroligt varmt, men blåsigt.
När Elin skulle hem fick vi låna grannens Chrysler cab, passande bil i den här värmen. Vi raggade runt stan ett tag, men inte en bekant människa så långt ögat nådde. Jag ville ju visa att vi åkte ståndsmässigt! Lite annat än Citroen Combi............
Nåja man ska vara nöjd med det man har. Efter Hyresgästföreningens styrelsemöte hos Nina,åkte joggingskorna på och paglabackarna fick besök av oss träningssugna tjejvaseåkare. Vi gick en dryg timme med stavar, skönt, nu är man nyduschad och sovbenägen.
Ska upp tidigt i morgon, städa lite innan jag ska till frissan, sen far jag till jobbet.
Måste ju snart börja fundera vad jag ska ha med mej till Prag....
Men nu säger  jag kram och godnatt.
Översti frun


Pingstafton, 30 maj

Hej!

Idag har vi varit utomlands - till Finland!  Elin, Rolf och jag for iväg vid 11-tiden och vi hittade allt vi skulle ha till vår  nya fina bastu. Sen hann vi till Ikea där vi först åt lunch och sen köpte vi förstås lite bra-ha saker.....servetter, mm. Åt upp en halv påse Zoo,
Vädret , blåsigt men varmt, grillade Antes egenhändigt uppdragna lax nere vid stranden. Gott med tunnbröd och potatisgratäng och trevligt  sällskap av Toril och Per.
Efter en väbehövd dusch har vi tittat på Mamma Mia! på DVD. Härlig film, ljudet på för fullt, vi har nog väckt upp grannarna.
Nu är det dags att natta Elin och krypa till sängs för vi ska nog åka till min lilla mamma och gratta henne på Mors Dag i morgon.
Godnatt, god natt!
Viveka & Vita B

Yvonnes dag- 29 maj!

Grattis kära syster på din namnsdag! Jag må då säja, vilken uppvaktning jag haft hela dagen. Åkte till jobbet och var där redan 0710, Sel blev förvarnad, inte ett ord, jag ville vara så diskret det bara gick. Alles klar! Jobbade på till lunch, hade sen olika shoppingmål på storheden, sen hem. Gjort några pajer, tårta och sen stora mottagningen av mina fantastiska barn med respektive och mina fina barnbarn. Det känns så tryggt att ha alla omkring mej nu. Har blivit så uppvaktad, massor av vackra blommor, kort och hälsningar från vänner och släktinagar. Jag är så tacksam. Fick en "spikmatta",låter hårt, men det är nyttigt för kroppen sägs det. Dom goda endorfinerna frigörs och det är ju positivt, men jag måste kolla med Umeå först om jag kan börja använda den.(den stod först på önskelistan.) Nu är det natt och vi ska gå till sängs, ev åker vi till Ikea imorgon, passar på att handla tillbehören till bastun i så fall i Finland. Tack alla ni för hälsningar, sms, e-mail, besök, telefonsamtal mm som jag fått m a a min födelsedag. Ni är fantastiska!
Kram till er alla!
Överstinnan!


Hemma igen- 28 maj, och grattis Anette E!

Hej på er!
Sovit gott inatt, jag är nog inte den nervösa typen i allafall. Inga underliga tankar eller funderingar. Det är bra att köra...go for it!
Efter frukost (liten men ändock) borsta tand, checka ut så begav jag mej ut i stormen. Solen sken men det var då för vidrigt vad det blåste. In på onkologen för provtagning.
Alltså vilken fantastisk personal, tom på Apoteket var det kontakt direkt, liten story om utlandsresor o dyl. Tänker på Apoteket Laxen i Boden............Ja, alla i provtagningen var underbara.
Träffade Ö-läk Erika Jonsson (Enorma Erika) väldigt trevlig och hade eoner av tid att berätta för mej om kommande behandling.
Hon tyckte absolut att jag skulle åka till Prag, det övriga kunde vänta.
Så min behandling startar den 15 juni och kommer att , om jag tål den, pågå hela livet ut. Preparatet kostar 50.000:-/mån så nu vet ni vart era skattepengar går. Man kan väl jämföra det med blodtrycksmedicin som man måste ta varje dag. Hoppas bara att man fixar det utan värsta biverkningarna.
Måste ta blodprov och blodtryck varje vecka och det svaret vill sköterskan från Umeå ha när hon ringer mej, en gång/vecka.
Skönt är det att hirven är igång, man kanske får lite mindre ont sen.
Resan hem gick bara bra. Stannade i Skellefteå och hälsade på ett par, Siw och Rolf Hedlund, som bodde grannar med oss i Spanien. Dom flyttade tillbaka till Sverige -03.
Vi har inte träffats på13 år så det blev ett hjärtligt möte.
Så nu är det bara att börja packa väskan för det blir Prag på onsdagkväll nästa vecka.
Hjördis är ju redan där och väntar på mej. Ska bli kul att se nåt annat, jag ha ju hört att Prag är en fantastisk stad.
Slutar här, nu ska maken bjuda på radhusbiff............(vill inte ha)

Kram!
Nu är jag åter överstinna.


Bedas dag 27 maj

Ja då sitter man här på rum nr 711  Patienthotellet Björken. Jag får återigen förnimmelsen att jag
befinner mej på ett ålderdomshem...Björken i Boden..Bjärka i Vuollerim. Nej här är det nåt helt annat, undrar vilket som är att föredra?
I morse gick jag upp efter en relativt bra natt, det var bara det att jag vakanade dyblöt i svett när Rolf kom hem ½6. (Var det för att han var ut och plogade igen?) Somnade om  till 9 och sen fick jag åtgärda det jag hade på schemat innan det bar iväg hit.   Regn till Skellefteå, sen halvstorm, blä!
Det gick ändå bra att köra, jag lyssnade på en kul/spännande talbok, "Svinhugg", rekommenderas!
For raka spåret till Gunilla & Sune på Haga och åt sallad med dom. Härliga vänner!
Gunilla åker till Wien imorgonbitti, lyllo hon.. Återigen:" Olika falla ödets lotter", som min mor Olga brukar säga. Hon har levererat många kloka ord till mej.
Min pappa John som gick ur tiden 1992 hade ett valspråk som håller än:" Det I icke viljen människorna skola gören er, det skolen I ej gören dem" det är också nåt att tänka på och leva efter.
I allafall så fick jag en underbart fin tunika i lin av Gunilla! Tack kära syster, du är alltid så generös !
Nu ska jag lägga mej och försöka sova och vara pigg inför mötet i mogon kl 9. Det är då det avgörs om det blir Prag eller omedelbar start med behandlingen. Jag är beredd att undekasta mej deras beslut.

Godnatt, godnatt!
Viveka


Vilhelmina har namnsdag 26 maj

Hej & Hopp,det ska man väl ha?
Min lilla mamma har namnsdag idag. Hon heter Olga som tilltalsnamn. Ibland när hon skämtar med personalen på Bjärkagården där hon bor, presenterar hon sej som Olga Barkova, storförbryterskan! Hon är rolig min mamma, mellan varven om man säjer så..
Svisch sa det och då var den här  dagen slut. Jag var på jobbet strax före 8, hade tänkt vila ut  i morse, men jag var pigg nog att åka iväg. maken har jobbat inatt.(Han säger att han plogar snö när det är lite trafik på nätterna, som en lydig, trogen hustru så tror jag ju på vad han säjer) Nåväl han kom hem kl 4, nyduschad och trött kröp han ner i sängen och jag kröp ur strax efter. Väl på jobbet gjorde jag det jag skulle, åkte sen till Rutvik....nej, nej ingen golf den här gången, blev bjuden på lunch av Sara och Maria på denna fantastiska golfkrog  som Pontus, Saras sambo, är delägare i. Han är en utsökt kock!
Åt strömming idag igen, blir aldrig less på den fisken.
Efter den lunchen var det behövligt med stavgång tillsammans med Kärran i Pagla. ´
Vi höll på 1,40, lagom för mej.
Under tiden fick min bil nya sommarskor fram,otroligt, bara så där!  Maken fixade medan jag motionerade!
Konstaterade att "Kvinnor kan, men vill inte!" Visst är det så? (Fast bara när det gäller att fixa bilen)
Åter en natt när  maken är på jobb, men jag har roat mej ikväll med Toril och ett glas rött, sen kom Klara & Mats, dom ville inget ha men hon visade upp sin nya frisyr, jättesnyggt!
Fick sen besked att Kicki kommer med på Fjällräven Classic i aug. Ska bli jätteroligt. Välkommen in i gänget!, Hursomhelst,  dagen har varit jättebra, jag har inte haft särskilt ont, jag är nog på bättringsvägen...........
Kram & Hej och sov gott alla!
Asfaltläggarhustrun. 


Lönedag-25maj!

Yippie, jag har jobbat idag! Upp halv 6, maken hade sovmorgon, solen sken, jag drog iväg  halv 7, var på jobbet redan 0710. Satt som vanligt med på briefingen sen blev det det vanliga pysslet. Killarna åkte och hämtade OSF-tillskott som jag beställt,det är drickabackar och fruktlådor, ingenting behöver=får jag bära. Dagen gick fort som vanligt.  Bjuden till Ingela på stekt strömming, potatis och hembakat halvmjukt tunnbröd, toppengott. Åt faktiskt mer än jag brukar. Hjälpte Ingela med installation av ett nytt virusprogram, tog lite tid, åt lite jordgubbar, maken kom och åt sin matlåda, han jobbar i natt, ska lägga asfalt nånstans i stan.
Jag fick ett presentkort på Frisyr av Ingela, tack, tack kära gulliga Ingela!
Imorgon ska jag jobba 4 timmar,lite ovant med 50%, har aldrig jobbat så under mina 39 år i Försvarsmakten.
Det är idrottsvecka på F21 nu, får se om det är nåt som passar mej, stepup, spinning eller nåt annat. Ska ut på lunch med Maria och Sara till Golfkrogen, Rutvik. Där jobbar Pontus, Saras sambo.
Ska väl börja packa min sjukhusväska, vet ej hur länge jag  blir nu när jag åker ner på onsdag, förhoppningsvis bara till på torsdagkväll. Ska bo på Patienthotellet, men på kvällen ska jag träffa Gunilla & Sune. det ska bli kul.

Nåväl nu tar vi dom i turordning, dagarna, det är tisdag i morgon!
Nu ska lägga mej och  läsa.
Natti, natti/ Viv

Söndag 24 maj

Hej på er alla goda, glada vänner!

Sov verkligen ut i natt efter den  roliga 50-årsfesten Jag som brukar släcka och stänga efter alla fester åkte alltså hem kl 22.30. Men det kommer nya fester hoppas jag!
Jag var nog ganska sliten  har jag förstått,  krattade ju bara lite i slänten när vi hade våran samling. Man har nog blivit lite klen, det är ovanligt för mej att bara stå och titta. Vi hade i allafall en trevlig sammankomst, bastugänget. men vi har väl inte riktigt  bestämt oss för ett bra namn ännu , tack alla ni för dom roliga namnförslagen, det lär nog höras vad det blev. till slut.
Dagen har varit bra, har bara småpysslat lite inomhus, men en liten promenad blev det allt. Vi var till Torpgärdan och köpte lite bodenhonung av Tage Jacobson, tips av herr Grahn i Piteå.  Sen hade vi  klädbytarparty här, 5 tjejkompisar kom och vi blandade och gav, resten går till Röda Korset.  Klok-Viveka tyckte att det  var en bra idé och vi kommer att göra om det framöver. Jag fyndade en del!
Vi fick dessutom en trevlig fikastund med våfflor, hallon och grädde, gottigott!
Nu är det kväller och jag har tänkt jobba i morgon. Hoppas att jag är pigg, då blir jag där HELA dagen, annars blir det hel dag på tisdag i stället. Skönt att jag får välja. Jag har  ju det bästa jobb man kan tänka sej. Nu räknar jag dagarna till jag ska till Umeå. egentligen är det ju inget  att längta till, men jag vill ju ha det här påbörjat och helst överstökat fast det tar 8 veckor.....
Olika falla ödets lotter, så brukar min mamma säja.
Nu ska vi titta på Tv en stund innan sängen kallar..
Sov gott allihop!
Viveka&VB


Lördagkväll 23 maj

Hej igen!
Som ni ser så är vi åter hemma efter 50-årsfesten. Det blev för mycket smärta.......igen.
Jag hade inte tagit kvällsdosen och inga extra hade jag med mej. Man får sylla selven.
Trevligt var det så klart, härliga vänner, god mat och en fantastisk stämning. Men så är det alltid när vi träffas.
Det är bara så tråkigt att jag inte mår så bra. Tur är att nedräkningen för Umeå kan börja.......knappt 5 dagar kvar åtminstone tills jag får besked om när min behandling  ska börja. Denna väntan.......
Kl är 23.10 och det är dags att  krypa till kojs
Tomorrow is another day....

Kramizar fast bara på ena sidan av ryggen..
Hon som bor överst.

Lördag 23 maj

Det blev inget skrivet igår, för vi var hos Kjell & Kerstin för  vi skulle ha genrepet för vår sång som vi skrivit till Anettes kalas. Vi grillade  och hade trevligt. Cyklade hem halv 3, då orkade jag inte skriva nåt.
Det är inte klokt,  gamla människor ska ligga i sängen vid den tiden. Men har man kul så har man. Det går knappt  att slita sej från Kärran när gubbarna har tacklat av i var sin soffa , och det gör dom nästan jämt. Vi har så mycket att prata om. Så var det med det.
Igår sov jag till 11, helt ofattbart, men jag var så trött och inget på schemat så det gick bara bra. Ut på en långpromenad, utan stavar, köpte en ny flagga till vår lilla balkong.
Dagen förflöt i lugnets tecken och kvällen blev som sagt lite vildare.

Pigga var vi ändå kl 10, för då startade racet nere vid stranden. Älvdopparna, som jag tror att vår klubb ska heta har röjt och krattat. Ante och Conny har hjälpt oss köra dit makadam så nu väntar vi bara på att lyfta  ner bastun.
Ska bli jättehärligt när det blir klart. Bryggan är också på plats.
Nu ska vi ta en liten lur innan vi riggar om för nästa fest, Anettes 50-årskalas i Druidgården.
Nu är ögat trött.
Kram&Hej
Viveka

Han flög den här dan sägs det.....21 maj

Hej o hå vad dagarna går fort nu. tidigare  bara släpade dom sej framåt, tycker jag. Nu är det sena kvällen och vi ligger och hör att det partajas nere vid stranden...hoppas att det är "våra egna" dvs hyresgäster i nåt utav husen.
Dagen har varit så bra, lugnt och stillsamt. Ante & Elin kom och vi for till  Maria (Kvantum) och köpte en mjukglass, gott.
Sen blev det biltvätt här utanför. Inte min bil,den är så ren, maken håller den i trim.
Vår undebara Toril levererade massor med nyttiga nybakade frukostbullar, dom skulle förstås till Ante, men vi fick vi också. Jättegoda! Tack Toril!
Klara och Mats kom sen dom jobbat färdigt, Klara provade en massa kläder som  numer är för stora, jag är så glad att hon vill ha mormors avlagda........själv hittade jag en alldeles för liten klänning som jag lagt undan för att skicka till röda korset, plötsligt passade den alldeles perfekt nu, den sparar jag !  Det är den lilla svarta.......
I morgon kommer en ny vilodag, jag har alldeles för ont nu för att gå med stavar, så det blir att vänta ett tag.
Nej, nu håller ögonen på att sakta dala så jag säger godnatt och på återseende,-hörande,-?
Överstinnan är rysligt sömnig...
/Viv

Tjugonde maj

Sliten efter gårdagens race sov jag till ½8. Efter sedvanlig procedur åkte jag direkt till markan och fikade med Siv och Åsa, mina, gamla(dom är yngre än jag) arbetskamrater till mej, kul att få prata gamla minnen. Sen var det fullt upp i 5 timmar.
Efter den obligatoriska  shoppingen på hemvägen  och cykelturen till Bitte för förberedande av dan före dan före dan före just den dan, kunde man äntligen landa!
Anette fyller 50 och man kan ju inte avslöja nåt........
Tyvärr kunde jag inte  på grund av smärtan vara kvar hos Bitte, fick skjuts hem, tack LillEva, du är en ängel.
Nu är det extra extra tillskott och sova som gäller.
Men jag glömde en sak, jag har fått kallelse till Umeå, ska dit 28 maj kl 0900. Åker redan den 27:e, bor på hotell.
Skönt att det börjar röra på sej.
Puh, nu ska jag sova.
Kram & hej & Godnatt!
Överstinnan

Första arbetsdagen, 50%, 19 maj

Hej allihop!
Vaknade tidigt, kände mej som en skolflicka som skulle börja sin första dag i skolan. Trampade mest runt, väldigt vad jag hade gott om tid och jag skulle hämta Micke 0640. Jag var uranför hans hus redan 0625!  Sa till mej själv, hördu det går över!! Första briefingen på över 2 månader.  Satte på mej stegräknaren och sen började arbetet! Efter tre turer runt F21, förrådet, kanslihuset , biblioteket så lyckades jag få ihop över 6000 steg. 
Dagen förflöt, jag fick en massa uträttat och sen var det dags att åka hem.
Första stopp blev brevlådan, men inget brev från Umeå idag.
Nåja på med fort-skorna och bråttom-byxorna träffade  vasaloppsbrudarna vid Björknäs och sen bar det iväg.  en och fyrtio senare var vi åter på väg hem. det blev över 21000 steg idag! Bra, men  i morgon är det vilodag, bara 4 tim i H86 och ingen stavgång. Stavgångsfjolla!
Maken har jobbat sent ikväll och han är så förkyld så jag vill  inte pussa på honom så mycket, hade inte tänkt att bli smittad .
Känner mej lagom mör i kroppen nu så jag tror att jag knyter ihop snart.
Fick ett tips på nammn till bastuklubben.... ÄLVDOPPARNA  vad tycks?
Må väl och sov gott!
Viv.


Måndag 18 maj

Det kostar på att vara på topp! Har  varit hos Åsa hela dagen, Först lite kaffe sen ut med stavar tillsammans  med Birgit, Åsas svägerska, vi gick 7216 steg. Varmt varmt. sen  blev det lite bubbel i vämen på altanen för att fira Åsas födelsedag. Nån vila blev det inte för det blev ett himla pådrag med gratulanter. Alla som kom fick mat, det är som en restaurang där. Jag har  blivit lite svedd både här och där, det var ju så otroligt varmt. Hoppas att värmen  håller i sej
några dagar till, skönt att stoppa undan långkalsingarna.
Men innan jag for till Bredåker ringde jag till Umeå och......remissen fanns där. Så nu ska  dom västerbottniska kvarnarna mala, men jag litar på att det blir bra. Fick mail från läkaren på urologen som beklagade att remissen var feladresserad, jag har nog stressat upp dom lite. Nu vill jag veta när jag ska börja behandlingen, hur lång tid det kommer att ta och om biverkningarna kommer att slå ner mej.
Det  som var bra, det var mitt samtal med Försäkringskassan, det är nu helt OK att jag börjar halvtid, från och med i morgon. En väldigt trevlig och tillmötesgående tjej som blev lika glad som jag.
 
I morgonbitti ska jag då alltså till jobbet, det ska bli trevligt.

Kära vänner slutar här med att önska er en god natt!

Kram & hej/Viv

Sjuttonde maj!

För 45 år sen den här dagen hade förvärkarna satt igång och 24 timmar senare föddes Åsa. Det är ofattbart vad tiden går fort, alltså i morgon fyller hon år min flicka.
Sovit gott i natt, inga förvärkar där inte! Fick mitt första kontaktanrop via Skype och kunde för första gången koppla upp ett videosamtal. Det var Alf och Kina, så kul att se varandra när man pratar  men man satt ju där okammad och lurvig, men kläder på iallafall!
Full av energi, lyckades jag få med mej  maken ut på stavgång till Pagla. Fantastiskt väder, fåglarna sjöng för oss när vi stakade oss uppför ballongbacken. Hela proceduren tog 1,40. Bra!
Vidare per citroen till Kusån och fika, hem igen och det blev en invigningsceremoni m a a grannarnas växthusbygge. Asti Cinzano i glasen,  inte dumt alls! 
Vi har haft vårt första möte i Bastuklubben, inget bra namn direkt, men vi kanske  får tips från mina bloggläsare. Karin brukar vara en fena på att komma på roliga namn, så tänk till nu!  Vi hoppas på att invigningen av bastun ska bli innan midsommar iallafall. Ska bli riktigt  häftigt!
Jag mår bra, känner bara lite trötthet i kroppen efter motionen men det går över. Tar allt mindre medicin nu, jag får så mycket kärlek och omtanke och det läker allt!  Ante och Elin har varit hit och kramat mej, det värmer.
I morgon startar telefonterrorn jag ska idka mot sjukhusen och Försäkringskassan sen bär det iväg till Bredåker, jag ska umgås med Åsa hela hennes födelsedag, Ska bli kul!
Får nu önska er alla en riktigt lång och välgörande nattsömn!

Överstinnan sover i gula satinlakan.........

Kram & Godnatt
Viv

Soliga roliga lördag 16 maj

Vaknade 0930, dotter  Åsa väcker varligt!  konstigt att morsan sover den tiden, men nuförtiden är ingenting normalt.
Purrar maken, frukost kallar,  den är som vanligt maffig men min fortfarande dåliga aptit säger stopp efter lite yoghurt coh kaffe.
Kände för en hygienteknisk dag idag  för vädret var "så där",  byte sänglinne och torka här och torka där...
tvätta svettiga kuddar o s v . Sen kom SOLEN! Fanns bara ett att göra, ligga ner i miljonlotterivinststolen och lyssna på Mark Levengoods "Hjärtat får inga rynkor". Underbart
Maken har fixat cyklar unde tiden, han är allt bra min gubbe.
Egentligen mår jag jättebra, lite småsmärtor det har väl alla eller....? Jag medicinerar  väldigt sparsamt, jag tror på kärlek... kan det va nåt..? Så småningom kommer jag väl till Umeå, det verkar trögt men man får inte tappa hoppet.
Nu har vi sett på melodifestivalen och som  vi trodde så vann Norge, hur ska det bli i morgon den 17 maj?
Planen för imorgon för min del, är ett pass  i Pagla med Kärran, välbehövligt och efterlängtat, men just nu är väl den nybäddade sängen som hägrar mest.

God natt alla kära vänner som läser min blogg!
Kram Kram/Viv

Fredag 15 maj

Si godafton å gokväll.......

En sån dag!  Normalt har jag  mellan 75 0ch 95 i blodtryck men idag har jag verkligen höjt det avsevärt.
Ni behöver väl inte undra varför?  Urologen Sunderbyn har ännu en gång utmärkt sej. Remissen som var, enl uroexp, skickad till Umeå den 6 maj var fortfarande inte skickad  igår.....och jag som ringt och dundrat med Umeå...
Efter allehanda påringningar och hot erkände dom att dom missat att skicka in den förra veckan, och här går jag och väntar. Jag trodde att min sjukdom krävde en snabb behandling, men så verkar ju inte fallet.
Hoppas och tror att mina samtal till  dom berörda i Sunderbyn har gett dom kalla fötter!
Solen hann iallafall gömma sej bakom rejäla moln innan jag hann ut idag. Mina planer blev återigen grusade!
Nåja, Kärran och jag fick en härlig stavgångstur i Pagla, 1 timme och 20 min, varmt och skönt.
Jag ska gå Fjällräven Classic!! Jag skiter i Sunderbyn!!
Toril och jag har kokat palt enligt ett äkta piterecept. Vi tyckte nog att dom blev lite kletiga, men goda ändå.
Sen har vi tittat på "Så ska det låta" tills Per hade tömt baren färdigt på F21, det tog inte så lång tid!! Ha ha! Troligtvis hade dom knappt nånting i baren när det startade för det märktes inget på honom. Vi har iallafall kladdat ner lite basturegler  för vår nya fina bastu som vi köpt tillsammans med 6 grannar till. Ska bli härligt när den är igång.
Morgondagen ligger blank och orörd så nu gäller det för överstinnan att krypa ner i goa sängen och vakna skir  som en nyponros, för det är väl så man ser ut när håret spretar åt alla håll och man smyger iväg och morgonkissar?
Det blir nog kaffe på lilla balkongen med utsikt mot den skira hängbjörken.......
Puss & hej  säger Ö-innan och Vb

Torsdag 14 maj

Godkväll!
Jag har väntat hela dagen på att få ringa till Umeå och därmed få ett besked när jag ska få komma dit på behandling. Dom ringde upp mej 1350 och då hade inte remissen kommit från Sunderbyn! Detta börjar likna en fars. Remissen var enl läkaren på urologen skickad på torsdag i förra veckan, alltså 8 dagar för ett brev till Umeå. Nej jag litar inte på nån läkare längre,allt verkar bara vara svammel, och här går jag och väntar. Jag är så förbannat besviken, tiden bara går och går och mina tumörer bara växer och växer. Om jag bara fick veta om jag måste skrinlägga min resa 4 juni.
Men i morgon ska jag ringa urologen och jag lovar att det kommer att bli tuffa tag för nu är jag på krigsstigen. 
Tur att jag har mina nära och kära och mitt jobb! Har varit där halva dan idag, alltid lika kul.
Jag vill så gärna börja  halvtid men det  går ju inte så länge jag inte vet när min behandlig ska börja.
Kom hem  på em, inväntade mina gäster från Åtvidaberg, vi skulle ju äta ärtsoppa...och då hade dom redan ätit pizza i Luleå. Det blev fel i kommunikationen på nåt sätt, men vi fick en trevlig stund iallafall.Fick en stor bukett liljekonvaljer! Ärtorna och punschen fick vänta till sen. Kent installerade Skype på min dator så nu kan jag prata med alla som också har Skype, det ska vara både gratis och bra. Ska ta mej en liten utbildning så får jag väl se.
Det ska bli SOL i morgon och då ska jag ligga i vilstolen ute, med en bok och en termos kaffe, sen blir det träning i Pagla kl 14,och det är inte förhandlingsbart!
I morgon tror jag också att hängbjörken blivit lite grön....det är försommar för mej!
Nu går överstinnan till sängs!
Godnatt!
Viv + Vita B

........forts onsdag

Tack Marg för den fina dikten....


Onsdag 13 maj

Goderafton gott folk!

Tänk att det går inte att komma i säng i rimlig tid nån kväll! Men då kan man ju undra, vad är rimligt nu för tiden?
Dagen har varit väldigt innehållsrik, har kokat ärtsoppan, det blev ca 12 liter! Gullat med Dixie på förmiddan och fick  besök av min svägerska som hade både jordgubbar och specialskorpor med sej. Det blev ingen lunch med minsyster
men i Ågärdan bjöds det på en otroligt god soppa, mums!
Sen stoppade  jag in  lunchvärdinnan i bilen och vi for på en blåslampfri shoppingtur  till Luleå. Vi fyndade en hel del (o)nyttiga prylar. Bra-ha saker.
Friserade  sonen och maken, +200 i klippkassan! Ska vänta tills jag har bättre matlust innan vi ger oss ut och "äter upp"
 pengarna.
I morgon ska  jag till jobbet, fast bara på förmiddan för sen kommer goda vänner från Åtvidaberg, som jag inte träffat på 38 år....ofattbart! Men det ska bli jättekul, vi ska äta ärtsoppa och ev punsch.......
I morgon ska jag ringa till Umeå, spännande att få veta när jag ska dit.
Vilket bra citat Alf & Kina hade, "Att ta madicin är inte roligt, men att ha roligt, det är medicin"

Nu väntar sängen och gubben  på överstinnan!
God natt! /V+VB

Tisdag kväll 12 maj

Är det nån som är vaken den här tiden, 2250? Jag har precis kommit hem från ett jättetrevligt tjejparty i våningen längst ner i huset. Vi har firat Margaretes födelsedag lite i efterskott.
Det var Britts, Torils och min present , lite sent kanske men ändå
Undrar om killar skrattar lika mycket och gärna om vi kvinnor gör när vi träffas?
Längst  ner bor överste Nilsson, våning 2, överste Hultin, våning 3, överste P. Nilsson, våning 4, överstinnan Viveka. Visst måste  det väl bli så när man bor överst??  Hm.
Dagen har varit  toppen, jag mår förhållandevis  bra, har kollat med Umeå, dom vet inget förrän ev på torsdag om min kommande behandling, Mest troligt  blir det med Sutent, ett cellgiftliknande preparat.
Tills dess får man väl försöka fördriva tiden så gott det går
Jag åkte till Vika och hämtade en fåtölj till jobbet, nej nej, jag bar den inte själv!  "jobbade på" ett tag, faktiskt fram till 16. Härligt, det känns som man bara varit ut och kissat. Allt är som förut. det blev iallafall fint i vårt dagrum, ut med den gamla fula soffan, in med en av två fåtöljer....men inga bullar idag.....

Nej nu måste jag i säng, ska koka ärtsoppa  i morgon och sen  blir det en träff med min syster.
Jag som kan så många citat, varför kommer jag inte på nåt nu??
Då säger jag : God natt och sov så gott, för det ska jag göra!
Kram/Viv och VB

Måndag 11 maj

Hej! vad tycker ni om måndagar? Förmodligen trist tycker ni, helgen slut, en ny arbetsvecka börjar.
Men den här måndagen är den trevligaste på väldigt väldigt länge. Jag har varit på jobbet!
Jag kom till jobbet kl 9, lagom till fikat med en jättestor korg med nybakade bullar!  Bakat? Jag?
Nej, däremot min gulliga granne Toril, som gick upp ½6 i morse för att  jag skulle få med mej färska bullar till "mina pojkar".
Man vet inte vad man ska säga, men vilka härliga människor det finns!
Jag hade tänkt besöka  H86 en stund, jag blev kvar 6 timmar.Tiden bara flög iväg.
Åkte hem, bytte om och sen raka spåret ut på spåret!  Det blev inte någon språngmarsch precis, och jag vill ju helst inte erkänna att jag blev lite trött efteråt, fast lite varm nyponsoppa och vila gjorde susen.
Det är ju bara 2½ månad kvar till Fjälläven Classic så det gäller att börja röra på kroppen om man ska palla med 11 mil i den terrängen!
Rolf och Per har åkt till Kåge hämtar bastun vi beställt. Den ska stå nere vid stranden. Vi  är 7 familjer somhar köpt bastun tillsammans så nu ska vi väl bilda en sån där klubb. 
För övrigt mår jag ganska bra, väntar forfarande på kallese från Umeå. Jag ringer och skyndar på dom i morgon.

Kram och godnatt!
Viv & V. Blixten
 

Söndagkväll- 10 april

Godkväll på er alla bloggläsare!
Ännu en härlig helg. Vi har ju varit i Kronidan hos Jan-Erik och Irene lördag-söndag. Det blev lite murikkamat i grillkåtan och sen blev det bastu för hugade intressenter. Jag älskar att bada bastu och hoppa i älven, men mitt tillstånd  krävde att mitt förstånd skulle sätta stopp för detta den här gången. Det kommer fler bastukvällar. Men J-E, Rolf och Elin badade medan Irene gav mej taktil massage. Mycket  välgörande!
Det är riktigt dåligt med matlusten, fast varm nyponsoppa gjorde susen, tack Irene!  Dags att avsluta kvällen och
eftersom Rolf är förkyld så hänvisades han till  "bubblan" i Dagny, så Elin och jag  fick en egen avdeling.
Nåväl, vi sov allihop till 10. Underbart  frisk och utvilad.
Efter en sen frukost, tog vi på  gympaskorna, Elin och jag och promenerade till mamma, bjöd på lite godis i både flytande och fast form. Hon själv var inte i sin bästa form, men 95,5 år sätter sina spår, hon är jättetrött och förvirrad. Det är svårt att lämna henne, hon blir så ledsen och man drabbas alltid av dåligt samvete.
Väl hemkommen, efter soppa och grannens goda frallor, kom Ante med dagens fiskefångst, så imorgon blir det ungsstekt öring, gott gotti gott.

Nu ska jag i säng, för  imorgon ska jag till jobbet och hälsa på, skitkul!


Choklad krymper kläderna säjer min syster, kan det vara så? Jag som fått åtminstone 20 stora mörka chokladkakor i present...........


Sov gott alla snälla omtänksamma vänner!
Viv & Vita B


Lördag 9 maj

Äntligen är man hemma igen. Natten to-fre gick bara fint, jag sov gott hela natten, men så hade jag ju fått lite extra.....
Tog en lång promenad innan jag blev utskriven  och Rolf hämtade mej.....med lastbilen! Det gick alldeles utmärkt!
Nu väntar jag bara på att få kallelse från Umeå. Kvällen blev lugn och skön, trots utökad smärta , tur det finns resurser i min medicinpåse. Ante kom och lånade ut sin dotter, vi tittade på TV och sen  väntade sängen.
Vi har sovit gott alla tre och nu är vi på väg till Vuollerim med Dagny. Premiärtur med husbilen! Ska hälsa på min lilla mamma.

Buzi, buzi !

Viveka , Rolf, Elin & Vita Blixten 

Skilsmässan 7 maj

Vaknade någorlunda utsövd trots alla tunga tankar igårkväll. Det blev liksom mycket att fundera över, men idag känns det bättre, med det i allafall.
Maria Hedmark kom vid 11-tiden och vi tog en 1 timmes promenad, härligt. Skönt att ha nån  att prata med´när man är ute och motionerar. Sen blev det samma sak som igår.....smärtläkaren som jag hade en träff med, han kom inte idag heller! Tur att jag inte är gift med en sån.
Så kommer då det jag väntat på i två veckor , skilsmässan från Maggan!  Den  blev äntligen av....halv 3 idag!  
Tog en lång befriande dusch, fick besök av Christiane Albrecht, thoraxkirurg, jättegullig tjej. Hon berättade allt hon visste om min kommande behandling. Mycket lugnande.
Maken kom och middan vi hade planerat  ute på stan var nära att vi fick ställa in, då fick jag så himla ont. Jävlar!
Jag tog en morfintablett, hjälpte dåligt, men vi åkte ändå till Walldorfs och jag grävde i en barnpizza. Jag fick sån jäkla frossa så det bar iväg tillbaka hit igen och jag for ner under både täcke och filt samt maken intill.
Lite mer smärtstillande och man får kanske sova inatt, som förhoppningsvis är den sista här på avd 51.
Nu ska jag försöka sova!
Nä inte det, nu ska slangen till Maggan också bort. Plupp, så var det klart! Snacka om befriad!!

Godnatt på er alla!
Viv + Vita B
PS.Jag fick lite extra, extra- då blev jag glad.


Onsdag-en sån där dag.... 6 maj

Ännu en natt när man sovit gott och länge. Maggan och jag gick upp vid 0730 och åt lite frukost,
sen körde "vi" träningsprogrammet med mina ½-litershantlar. Man tager vad man haver!
Fick vänta på ronden till efter 10, men sen bar det iväg runt "Palatset" i surregn.
Margarete kom och vi skulle äta lunch nere i Centralhallen, men det var 60-70 pers i kö så det blev en sallad från cafeét. Vi åt i mitt förnäma rum nr 15. Nu vet jag hur det känns när man bestämt träff med någon och han kommer inte!  Det var smärtsamt (!) för det var smärtläkaren som uteblev. Någon annan fick bli hans "stand in" så nu är Maggan låg, 2ml/tim, inför vå skilsmässa i morgon. Ska bli skönt att slippa denna efterhängsna "dam".
Sara,min lilla gravida flicka kom på ett besök och sen kom Pontus och hämtade henne. Hon var hos mej när dr Fabian överlämnade resultatet av konferensen dom haft idag med Umeå. Skönt att inte vara ensam. Klart är att all fortsatt behandling ska ske från Umeå. När det blir är oklart.  Men jag siktar på att åka till Prag den 4 juni iallafall.
Ante & Elin har varit här. Hon är så duktig hon har visat mej hur man lägger in bilder i bloggen. Inte kunde jag det, har väl aldrig ens haft  en blogg förut. Och som vanligt och efterlängtat , makens och min lilla vilostund i min säng.
Nu är det dags att göra kväll!!
Kram & Godnatt!
VB+V


Bild

hejsan alla ! elin här igen, såg att farmor inte har lärt sig att lägga ut bilder än så jag ger henne en liten hjälpande hand tills vidare.Positiva dagen 5 maj

Ja idag hade jag tänkt att bara skriva om positiva saker. Det har ju varit övervägande negativa händelser tidigare och då fick fru Andersson ta och tänka efter.......nog finns det väl ändå nåt positivt, så här kommer det:
Natten har varit smärtfri, vaknade kl 6, temp & blodtryck perfekt.
Somnade igen,sov ända till 0820, då fick jag herrbesök! Positivt!
Ronden kom, lungröntgen från igår var bra inga konstigheter! Positivt!  Körde mitt lilla träningsprogram, sen på med joggingskorna, snabb promenad i 40 min, positivt!  Härlig dusch, besök av smärtläkaren som "tvålade till" Maggan från 6 till 4 ml/t.  Han sa att han kände igen mej med kläderna på, det brukade han ha svårt för ??  Positivt?
Lunchen bestod av någon form av fisk, men det fanns potatis som jag kunde äta.......jippie!
Maken kom på em och bjöd ut mej på en tur runt stan, samt middag på BhanThai......två vårrullar och ett glas rött. Är inte det positivt då vet jag inte vad.
Nu har jag sovit en stund, tittat på Tv och druckit kaffe,dom har väldigt gott kaffe här...
Som ni nu kan läsa så  har det varit en riktigt bra dag.
Jag hoppas att jag blir utskriven och får åka hem till helgen, då ska vi åka ut med Dagny om det är väder för det.
Vill åka upp till mamma för det var så länge sen.
Önskar er alla en lång och skön natt
Viv & Vita Blixten

Åter till "Huset" 4 maj

Ja då var man tillbaka till  Sunderbyn. Det kändes inget vidare efter en sån härlig helg, för här får man väl inget glas rött till middan?
Vi var här redan kl 8 i morse, maken och jag. Ronden kom 9 och i och med den fick jag veta att jag skulle på röntgen idag
samt att smärtläkaren skulle besöka mej. Hör och häpna allt detta är genomfört!  Mest troligt blir det ett  besök i Umeå nästa vecka.
Riddarn kom på ett välkommet besök, han hade stukat tummen, så han hade varit på röntgen.
Jag åt en odefinierbar lunch, vet ej vad det var, färgen var gulbeige+ brunbeige, konsistensen var exakt lika på dom båda.
Jag var en lydig flicka och åt upp! Sen åkte joggingskorna på och det blev en halvtimmes promenad runt  Europas modernaste.....ja ni vet......fint väder i alla fall.
Jaa jag har ätit middag också, det  var ris och nåt som var ljusare än det på lunchen, det var liksom lite klargula bitar i.
Men som sagt, inget rött!
Mitt enda stygn (dränaget) är nu borttaget och det övriga omlagt och klart. EDn som f.ö. heter Margareta, i min mun Maggan, pytsar nu ut 6 ml/timme istf 8. Vi får väl se om det är nog, hoppas det för jag vill ha bort  slangen,
men Slangen på jobbet vill jag  absolut ha kvar! Ja han  kallas så, Stefan Larsson!
Jag längtar tillbaka till jobbet, Aivo, Palasso, Tellus,  FS+,  FM Pub och allt det andra!
Mats och Monica har hälsat på i kväll, alltid lika trevligt. Vi fick en rolig pratstund. 
och jag en massa chilichoklad  och Ste, nu har jag 6 korsordstidningar!
Jag ska träna så ingen spöar mej i fortsättningen!
Nu väntar jag bara på gonattpussen av maken, han är på väg hit!

På återhörande säger Viv och Vita Blixten


Söndag 3maj.

Ja då var den här helgen över. Trist. Det har varit så fantastiskt trevligt. Jag har varit utan  morfin sen i torsdags, bara min ED. Jag hoppas att jag blir kvitt den i veckan. Jag ska prata med  "min" läkare Christiane att få komma till Umeå så fort som möjligt. Jag har tyvärr tappat förtroendet för Sunderbyn och urologen. Det är ju inte klokt att det inte finns en  onkolog  på europas modernaste sjukhus! Det är t o m skrämmande!
I lördags kom våra vänner Siw och Leif och dom åkte hem idag. Det är fantastiskt att 35 års vänskap håller i sej!
Det känns verkllgen underbart med såna vänner.Sen kom min kära goa vän Ingela med sin CarlIvan. Ante, Maria och Elin har också varit här....härligt och kärt!
Sköterskan har nyss varit och bytt kassetten till EDn så nu räcker den i 12 timmar, imorgon är det avd 51 som har ansvaret..
Jag tar med mej joggingskorna  för nu gäller det att hålla sej i form.
Nu väntar sängen och min gulliga gubbe.
Kram & God natt!
Viveka

En rolig lördag- 2 maj

Hi folks!
Ännu en natt utan hin håle i kroppen. Ibland undrar jag  om jag verkligen är sjuk, att det bara är en mardröm alltihop.
Har iallafall sovit som en gris, inte för att jag vet hur dom sover, men talesättet är ju så.
I dag har jag åkt lastbil till Bredåker, lite småkul, fast jag tyckte att Rolf körde alldeles för nära alla kanter, det riktigt brände i  fötterna. Men jag vet ju att maken kan sånt där. Drack kaffe hos Åsa och Lars sen åkte vi och handlade lite.
Fick jättefina rosor av min svärfar, jag som trodde att han hade glömt bort mej. då fick jag tänka om. Hm , det får man faktiskt göra lite då och då.
Sen kom våra vänner Siw och Leif från Ö-vik, underbart! Vi har ätit pratat och skrattat , det behövdes, man får glömma bort eländet för en stund. Dom sover hos oss inatt så vi kommer att ses vid frukosten igen.
Nu ska jag sova....igen!

God natt!
Viv


Första maj

Sköna maj välkommen.........
Vilken underbar dag!
Vaknade kl åtta efter en helt smärtfri natt. Sovit som en stock! Sköterskan kom  halv nio och bytte kassetten. Trevlig  tjej.
Efter frukost och en efterlängtad dusch ut i solen. Vi åkte ner till älven och hoppades att få se när Ante drog upp några stora öringar...men vi konstaterade att det är röd dag idag, även för fiskarna, dom har ledigt dom också.
Sen var vi och tittade på 1:a majrundan, alla dessa läckra motorcyklar, härlig syn. Vi träffade Bitte och Nisse, hamnade hemma hos dom på fika (50% av oss fick dessutom ett glas med nåt svenskt i) Jag körde hem!
Sen har vi grillat, har väl ätit lite , ett glas vin...gott!
Kärran&Kjell kom över på en liten kramseans innan dom åker till Rom imorgonbitti. Våra härliga grannar övertog elden efter oss när vi lämnade grillplatsen. Vi har tittat på TV och sköterskan har varit här och bytt kassett igen och nu är det dag att säga god natt!

I morgon kommer våra goda vänner fån Ö-vik, det ska bli jätteroligt.

Sov gott, för det tänker jag göra
Love/Viveka

Valborgsmässoafton

Tjolahopp!
Fick veta att jag efter många om och men skulle få åka hem på permis. Fast det kändes underbart så blev det lite pirrigt, skulle ED funka  med distrikssköterskor, ytterligare smärtlindring mm. Dagen förflöt, jag fick Nikklauoktasoppa till lunch, men varför känns allting så extremt salt? Undrar om det är medicinerna  eller har man helt enkelt vant sej av med kryddor. Tappat smaken?
Bara man inte tappar sugen!  Nåja nu har jag äntligen fått träffa sjukgymnasten,jag har ju frågat varje dag sen i måndags men Jill tog tag i det på morgonen och då var det klart! Vg till dej Jill! Yvonne kom på besök med 1:a maj blommor, tack så mycket. Så var det dag för hemfärd, ut i solen, underbart!
Tog en promenad till lillkonsum, lite ovant. Tänk vad fort man tappar kondisen, men här ska tränas, det var ok enl sjukgymnasten.
Lite grill  plus ett glas rött bakom väggen i em-solen gjorde underverk. Sköterskan kom och bytte kassett och jag tog själv min spruta (blodförtunning) sen var det  god natt.
Nu är det morgon och jag kan konstatera att det är första natten jag sovit utan ketoganspruta!! (Egen säng och en make intill?) Jag mår förträffligt.
En ny dag är här, vi får se hur den blir.....
Kramizar
Viveka

RSS 2.0