Lördag 29 okt Grattis Jeanette 43 år idag!

Alltså, allt straffar sej! Har haft en del vaken-nätter i veckan så igårkväll när jag skulle se Skavlan så var det godnatt för fru A. Vaknade kl 5, utsövd. Har lullat på här, lyssnat på radion, kolla facebook, mm , maken sover än. Men han går ju upp så tidigt varje morgon så han måste få sova ut nån gång.
Igår var det kassettbyte på fm, sen  for jag till Mona Gunnari som fyllde 65 och där fick jag go-fika! Kollade lite på Mio. Skjutsade hem Elin från badet och sen for Marg och jag i ett dystert spöregn och tittade på vår egen "Golden Gate" som var vacker med massor av lampor.
Idag blir det promenad med grannfrun till Kårbacken, det blir lagom för idag. Kvällen planeras i tvåsamhet med kycklinggratäng, TV-tittande och ett tappert försök att inte somna, får väl sätta mej på en pinnstol!
Ha en trevlig lördag!
Viveka

Torsdag 27 okt

Igår onsdag klev jag helt resolut ur sängen och for på bio med Ulla. Såg "Hur många lingon finns det i himlen?" en helt underbar film med Hudik-gänget. Man grät och fick sej en tankeställare. Filmen kan varmt rekommenderas.
Sen tog vi en kopp kaffe på Enter. Hann med en sväng på Returidé, några små "måste-ha"-saker följde med hem så nu  har jag slängt ut minst det dubbla...
Har mått mycket bättre idag, en snabb sväng ut på stan och sen så kom alla mina 5 barnbarn hit på middag. Jag gjorde 3 stora formar lasagne och det var poppis plus glöggkokta päron med glass och grädde. Allt roligt tar slut så fort. Nästa gång så låser jag in dom en stund. Nä men dom har ju sitt och dessutom var det kvällsöppet till 21.
Nu ska jag lägga mej i någorlunda vettig tid så man kommer upp i ottan. Maken har satt ihop dom två resterande stolarna till köket så nu börjar det likna  nåt.
Nu säger jag god natt och önskar er sköna drömmar!
Fru Anderssson

Tisdag 25 okt

Förut var man minsann gladast denna dag....den 25:e...löningsdag, men nu får man sin ynka pension den 19:e och då är det svårt att vara lycklig för räkningarna ska ju betalas den 30:e och  jag tänker inte betala dom tidigare!!
Igår på fm var jag till Mona G på fm- kaffe. Fick ett gammalt syskrin, ett som man drar ut på kortsidorna, i björk, jättefint. Jag blev förvånad och glad. nu ska jag röja bland mina "rullar" och nålar.
Efter jag hade skrivit i söndags då först kom jag ihåg att vi skulle på bio! Nåja den gick ju igår så då for vi dit. Det var "Svensson, i lust och nöd" en smårolig film, man fick skratta och det behöver man verkligen varje dag.
Träffade många bekanta som kommenterade hur frisk jag såg ut.....en stund senare hade jag sån smmärta i hö lungan och i ryggen så det var ytterst nära att vi åkt in. Det var den hemska upplevelsen förra gången som gjorde att jag vägrade. Har legat hela dagen, inte orkat med nånting. Jouren har varit här och ökat dosen från 0,4 till 0,5 och allt blev rejält bedövat fast på "fel" sida. Måste höra av mej till Roger i morgon om det inte gått över.....(Tron kan försätta berg..!)
Nedan kommer fina höstbilder....
från köksfönstret......
Viv fotar kyrkan i Vuollerim
Nu ska jag titta på TV med maken sen är det sängen....jag lovar....../Viv

Söndag 23 okt

Ja det har varit hektiska dagar....som vanligt. Jag skrev väl om den fantastiska långlunchen i torsdags, som räckte i 11 timmar. Så är det när man har trevligt.
Fredag: Efter omläggning och provtagning var vi ut på stan. Åt på Oregano, gott gott och vi fikade sen hos Karin & Roger innan vi begav oss till After Work på Bodensia, promenerande. Tänk att man fortfarande får lov att gå på sånt när man inte har ett arbete???!! Men nu  blev det så och det var jättetrevligt. Träffade massor av bekanta, men vi kom hem i vettig tid, 23...
Lördag, igår alltså, diverse småjobb hemma, med både det ena och det andra. Sen åt vi middag i lugn och ro, tittade på TV och jag tror vi var i säng strax efter 22.
Tvättstugan idag, sängöverkast och långa mattor...skönta att få det gjort. Dessutom har vi spolat väggar och golv i tvättstugan, det behövdes verkligen.
I morgon är en ny dag med nya möjligheter, tänk att måndagen är som ett vitt ark....inget planerat..underligt..
Snart är det dags att hoppa i säng, får väl se vad klockan är då..........

Torsdag kväll/natt 20okt

Men nu har jag varit på århundradets längsta lunchi Buddbyn! Från kl 12 idag hos Tollan till kl 2300. Hur kommer det sej att man aldrig går hem innan husfolket släcker lyset? Tollans älskling kom hem och tog fram den....gitarren alltså och sen var det kört. Vem kan lämna den som spelar, sjunger och visslar som en gud?
Trevligt trevligt och framför allt god mat, tilltugg till drinken, jättegod gryta med alla tillbehör, en fantastisk efterrätt på björnbär, Irish Coffee, vin, drink, jag kan inte räkna upp allt. Tusen Tack Tollan och alla ni andra som gjorde kvällen så rolig!
Nu är jag hemma, maken kom och förbarmade sej (han fick också mat) så nu väntar våra sköna sängar!
Godnatt alla nära och kära, lägger in en bild i morgon...
Viv

Måndag 17 okt

Söndag morgon vaknade jag  inte utan klocka. Jag måste bara upp någorlunda tidigt. Det är så trist att öppna dörren när någon kommer och hälsar på, i bara särken. Gjorde en Västerbottenspaj och gick ner till Hultins, för trapphusdamerna hade "möte" kl 12. Vi åt krabba med tillbehör och en dö-god kladdkaka (har bakat en i kväll).
Jag var så trött, så trött så jag hade bara ett i huvet när jag kom hem: sova sova sova. Men det vackra vädret övertalade mej att gå ut med stavarna, så det blev en dryg timme med Marg runt broarna. Somnade vid ½10 så jag har uppfyllt kvoten för "gå-och-lägga-sej-tidigt" som jag surrat om i tid och otid.
Idag, måndag for jag till Sunderbyn på kirurgmottagningen. Det blev att dividera fram och tillbaka om dom skulle strunta i min missbildade tumme eller göra en biopsi. Jag  fick bestämma och då blev det en biopsi.
Den gulliga doktorn varnade hela tiden att det skulle göra så ont, jag skulle nog svimma trodde han, men hård och hänsynslös som man är så valde man att sitta på en stol och det gick alldeles utmärkt. Klart att det kändes....nåt förjäv....men man står ut...inga problem. Bättre ont i tummen än ont i hjärtat! Sen det var färdigt hälsade jag på hos tjejerna på 51:an. Men åh vad alla blev glada! Man ville bara gråta, det blev så känslosamt. Underbart att få krama om dom som var där!
For sen och köpte barbordet som jag ville ha. Stolarna hämtar Rolf i morgon.
Fikade hos släktgrannen när jag kom hem och då....då ringde HAN! Jadå och länge pratade han, min Roger! Tänk att vi kan surra om allt mellan himmel och jord, man blir energipåfylld!
Hade tänkt lägga mej tidigt i kväll.......men...
Viveka

Lördag kväll/natt 15 okt

Vi har precis sett en film som jag köpt. Den handlade om  Jerry Lee Lewis och hans liv. Bra film, för att inte tala om musiken!  Helt i min smak, har alltid gillat honom.
Bouppteckning efter mamma i fredags på banken i Vuollerim, trodde att allt var över, men se det var det inte. När vi kom hem ikväll väntade en faktura från Jokkmokks Kommun, Sonja Malm. Man kan verkligen undra vad dom har för sej där uppe i Jokkmokk. Först en faktura som hon senare ringer och vill att jag ska riva, sen ska hon skicka tillbaka ett par tusen, nä det ska komma ytterligare en ny faktura med ett lägre belopp, sen en ny uträkning där hon nollar allt och ärendet är avslutat, ny faktura idag på drygt 800. Nu har hon skitit i det blå skåpet!! Och det får hon reda på, på måndagmorgon, om hon inte visste det redan.
Men snart är epoken mamma & pappa över och min tröst är att jag så gott som alltid ställt upp för mina föräldrar därmed behöver jag inte ha dåligt samvete.......det känns verkligen skönt!
Vi har varit i Kronidan och ätit gott, druckit gott och varit i gott sällskap, tur är väl det när världen är så hård och kall.
Var förbi Åsa & Lars när  vi var på väg hem. Drack nåt glas rött och pratade.Deras hund Lucas är verkligen lättlärd och han är bara 11 mån. Roligt att se.  Nu väntar en ny dag imorgon, trapphusdamerna har en träff kl 12, ska bli trevligt.
Nu ska jag vandra in i sovrummet och få en välbehövlig sömn!
Godnatt alla ni som älskar mej och som jag älskar tillbaka!
Viv

Onsdag 12 okt, grattis IDA 29 år idag!

Förlåt Ida, jag borde ringt dej idag men det får bli i morgon istället.
Gick upp tidigt i morse (jag kom ju isäng FÖRE midnatt igår, men som ni nog märker så är klockan  en bit efter nu.....
Jag behöver  väl inte säja det igen...att jag är och förblir en nattuggla. Så har det alltid varit även under skoltiden men då var jag i det närmaste DÖD på morgnarna. JanErik har minsann berättat.. Men nu jag är inte trött på kvällen och inte på morgonen. Jag behöver aldrig sova. Tror att det är min medicin som påverkar mej.  Skit samma, man sover när man är trött, så de så!
Hade två snygga tjejer på lunch idag, Bitte & Ulla. Vi åt squashsoppa med bröd, bacon och roquefortost, mycket mumsigt! Sen for jag och Ulla till Bredåker och hälsade på Mona som bott här i huset. Åh vilket fint hus dom köpt.
Hem en snabbis och hämta bilen, for till Veckans Alleh. kollade läget på "mitt bord", har faktiskt sålt en hel del.
I morgon blir det omläggning och byte av kassett. Har tagit en eller två bolusdoser och det är väldigt lite, men jag har inte haft ont, inte i lungorna men överallt annanstans, mina spruckna fingertoppar, att det kan göra så in i... ont nät man råkar stöta in i nåt..
Men nu är det ny dag i morgon och Marg ska följa med mej till Luleå, ska byta till vinterhjul på Dahlqvist, ska packa in sommarhjulen och ett barbord + 4 stolar!!!!! Det måste gå! Annars får dom köra hem gruppen. så de så!
Nu falller ögonlocken sakta igen så nu är det nog dags.....
Godnatt alla nära och kära
Viv

Tisdag 11 okt. Grattis Erling på namnsdagen!

Nu är jag riktigt trött...å klockan är inte midnatt än. Konstigt! Ja men nån gång måste väl utmattningen visa sej. Gick iaf upp tidigt i morse, hade en del att göra inna jag for tilll Veckans Allehanda med massor  av kläder.  Man blir ju lite beklämd när man märker vilket slöseri det är när man bara kastar bort kläderna för att man är less....man kan åtminstone sälja dom och ge vinsten till Världens Barn. Våra egna ungar är så "bortförskämda". Undrar om det finns nån tonåring i dagens läge som skulle tänka sej att laga ett klädplagg? Nej det ska vara nytt, nytt, nytt, hela tiden..
Gu vad jag gnäller! Måste sluta med det, det blir inte bättre.
Nu är lunchen klar till i morgon när Ulla & Bitte kommer, ska bli trevligt, sen ska vi hälsa på Mona i Bredåker, det ska åxå bli trevligt.
Men nu faller mina ögonlock igen, sängen väntar och längtar...
Kära bloggläsare, kan vi ses/höras/läsas  imorgon?
Kram/Viv
Hade tänkt Skypa med mina "barn" i Spanien. men det funkade inte.....

Måndag 10 okt, Grattis på namnsdagen Harry!

Ingen ide att försöka förklara varför man är uppe mitt i natten, inte bara en utan nästan ALLA nätter hittar jag på en massa saker, allt från  att torka golven till att med en tandpetare  "städa" små skrymslen i tvättmaskinen, runt varje platta,skura blomkrukor mm mm  i all oändlighet.....å ändå har  man nya härliga sängar..!
Idag var det  dom tre damerna, Karin, Marg och jag  som drog iväg till Älvsbyn. Denna härliga by! För att inte tala om Helenas! Man hittar alltid nåt där, trevlig personal, det är så roligt att glana på allt man inte behöver. Det blev  "bara" en röd liten bomullströja för min del, men........vi var ju två till!!
Roligt hade vi iallafall. Käkade  bakpotatis med räkor på gamla Konrads, heter Centrum nu.
Väl hemkommen så kom fam Gustavsson och hämtade dom gamla sängarna. Skönt att bli av med dom.
Men nu kära vänner ska jag förflytta mej till sovrummet och läsa ur min tragiska bok "Varför gråter inte Emma?"
Den är skriven av mamman till barnen Max och Saga som blev ihjälslagna av en galen tyska i Arboga.
men nu gäller det att vara utvilad för kl 10 imorgon ska jag leverera em massa kläder till Veckans Allehanda. Det ska bli skönt att bli av med dom också.
Godnatt och dröm vackra drömmar, det blir man frisk av!
VIVEKA

Söndagkväll/natt mot morgon.....

Snälla nån, hur ska jag komma isäng i vettig tid?? När kvällen kommer vaknar den late! Det måste ju vara så. Ändå tycker jag att jag har "gått an" hela dan idag.
Husbilen är på vinterförvaring och det var ju det viktigaste idag men sen då? Jo jag har prismärkt en massa kläder som ska på Veckans Allehanda på tisdag, varit till Hundsjö (där husbilen står) och passade på att kolla var Marg och Bosse har sitt "Landet" och där fikade vi, gott!
Skulle tvätta Marängen idag men det gjorde Rolf, han verkligen tok-gillar  att tvätta bilar, bara så ni vet, kom hit med era fordon så blir dom väl omhändetrtagna. Jag lagade  middag och det blev verkligen gott, ja ja jag tok-gillar  att laga mat ibland. Ska försöka mej på Linas matkasse nästa vecka, det verkar intressant och mycket billigare, man impulshandlar inte då, vilket jag är specialist på.....
Men  nu håller ögonlocken på att ramla ner , måste no avsluta...
Kram och god natt allihopp!
Viveka

Lördagkväll 8 okt

Fredag: Risig hela dagen, förkylning,hes, nästan utan röst. Var inte ut på hela dagen. Mona kom och drack en kopp kaffe ( och glömde löjrommen fniss fniss, välkommen in i gänget) På kvällen var vi bjudna till Bitte & Nisse på en fantastisk älgmiddag, nå det var inte bara älg det  var så mycket annat åxå. tusen tack kära kära vänner!! Kom hem sent om sider det hann bli.......Lördag 8 okt...
....sovit länge. Inget vidare i lungorna.. men..
har fått ut allt sänglinne o dyl från husbilen och tvättat det , torkat det så nu är det fräscht till nästa vår. På söndag ska husbilen köras till  Hundsjö för vinterförvaring.
Sen var vi bjudna på nästa middag. Denna gång hos släktgrannen Hultin. Jättegod mat & dryck, trevligt trevligt.
Ante & Eva & Elin, Kalle  & Anna, vi var  nio pers. Tusen TACK Marg & Bosse!
Nu har maken burit upp tvätten, oj oj jobbigt, Dixie är här , kanske hon sover över, hon gråter så förskräckligt när vi
försöker lämna tillbaka henne, jag förstår, hon vill inte vara ensam...nu är hon tyst!
Har en undran just nu, kl 2340, ska jag lägga mej och sova eller ska jag ställa mej och stryka tvätten???
Vad valet blev lär ni nog få veta i morgon.
Alla mina nära och kära, utan er alla vore jag ingenting!
PUSSELIPUSS!
Överstinnan


Torsdag 6 okt

Gårdagen: Fick besök av min favvo-Ulla, vi fikade och sen hade jag tänkt mej ut på en låååång promenad, men då ringde dom från JetPak att dom var på väg med sängarna som jag köpt dagen innan. Så jag stannade  hemma och inväntade bärarna. Men hallå, det var bara EN kille, liten men naggande.......nä men han bar ensam upp alla 8 kollin,och underredena som vägde multum!! Vilken kille, stark som en björn, han vilade inte ens mellan våningarna. Jag var/är imponerad och dessutom var han glad och trvlig! Såna gillar jag! Trycker på GILLA! Sen kom jag ut på en lpromenaden och det var jätteskönt. Men det var ganska så jobbigt till slut och då fanns min bästa Klara på Gibba och då skjutsade hon hem sin gamla trötta mormor.

På kvällen  monterade vi  ihop "sängalltet" och sen var det bara att krypa ner och höja eller sänka hur man ville. Jag ska säja det, jag har sovit som en prinsessa, dock inte som hon med ärtan. men innan vi somnade firade vi med lite bubbel.....
.....sovit gott har jag. I morse kom Ulla, min sköterska, och tog dom vanliga proverna , bytte kassett och la om bandaget, sen gick Marg och jag på en härlig stavgång innan regnet vräkte ner. När vi kom hem så "vräkte" vi i oss te och mackor, gott gott gott! Tack Marg! Besiktat husbilen och det var inga fel, skönt.
Nu ikväll har jag kokat palt,  I regel brukar vi vara 12-14 pers, men idag var det "bara" Lars och Åsa.
Hoppas att vi blir av med  sängdynorna Dux 2002 i absolut nyskick samt en latex bäddmadrass, Lectus, även den i nyskick.
Nu ska jag isäng INNAN midnatt, det brukar vara det svåraste för min del.
Godnatt alla nära och kära, en ny spännande dag i morgon!
Överstinnan

Tisdag 4 oktober

Just när man tänkt gå stavgång med Marg  och bestämt mej för att be henne sjunga Tyska nationalsången, så öppnade sej himlen. Ingen stavgång- ingen nationalsång! Vart får man alla rim från? Är det möjligtvis från modern, ja jag tror det, hon tyckte mycket om att spexa och sjunga.
Idag har jag varit till Luleå med Karin och betalat sängarna som, ska bli hemkörda  i morgon.(Stackars bärarna, dom vet inte om att det är 72 trappsteg!)
Men det  ska bli underbart, huvudänden upp så även fötterna, med hjälp av en motor.
Det ironiska är ju att jag fick hem  soakudden igår och på två dagar har jag inte haft några svullna fötter!!!??
Hur kan det vara möjligt? Ja, den medicin som min ROGER ordinerade kanske hjälper, vem vet?
Men nu, min kära vän Marg hamnade på sjukhuset idag, hur ska det gå med stavgången.....? Marg, kom hem!!!
Nåväl, ikväll har vi varit på bio ochsett "En enkel till Antibes". Sven-Bertil Taube hade en lysande roll. En riktig må-bra-film!
I morgon ska jag beställa tid för bouppteckning, hoppas på denna vecka!
Nu ska jag i säng! Fortare än kvickt!
Godnatt alla nära och kära!
Viv

Måndag 3 okt. Grattis Eva, 43!

Efter en relativt snabb resa hem som gick smidigt trots mina eländiga fötter, så möttes vi av ett fantastiskt norrsken. Har aldrig sett dess like. Man ville delge alla fenomenet, men det var så sent på kvällen. Men säj den glädje som varar för evigt....frysen i köket, den nyavfrostade, hade dörren lite på glänt så då förstår ni resten.. "snö" överallt. Det var bara att bära iväg det som klarat sej, resten fick man slänga. Det börjar bli lite för mycket det där med frysar som står med öppna dörrar, så nu blir det "Stora Plakatet Hubert" på dörren innan man går nånstans.
Nåväl det finns värre saker.
Idag har jag fått hem en soakudde, en som ska ligga i sängen så jag får hålla mina ben på, ska bli skönt. Kanske jag inte kommer att använda den så mycket eftersom jag fått medd att sängarna som jag beställt har kommit.
Idag har Marg och jag varit en sväng till Storheden. Det blev dock bara Jysk och Maxi. Men vi fick ihop en massa ändå, så nu ska det ut en annan massa. Saker byter ägare, det är ett bra koncept. Hämtade 9 kilo löjrom hos syster, vilken dyr last  vi hade hem. Men dom är fördelade redan.
Sen kokade jag laxsoppa, tänkte varmt på Elin, för det är hennes favorit.  Lite stressigt blev det allt för vi ville ju ut till Eva på kaffe och tårta. Men vi samlades  "hela familjen" och det var så mysigt.
Ante ser trött ut....för att inte tala om Elin......
Fick hon  några rosor från "Rosenkavaljeren" (min son)? ja det var nog drygt 40 stycken som stod i en stor vas.
I morgon ska jag låna Bosses släp och åka till Jysk och hämta sängarna....."Åh jag ska köpa sängar för pengarna....och flyga ut över ängarna......om nu inte regnet står som spön i backen...men först blir det en stavprommis med släktgrannen..
Vi har ett STORT projekt på gång å  det måste vi prata om..
Nu är det sängen som väntar..
Godnatt alla nära och kära, hörs i morgon
Viv

1 okt

Jaha då sjunger detta på sista versen, vem vet när man återvänder hit igen, kanske inte i detta livet och blir det i mitt nästa liv så heter jag Fru Brännström, så heter ju Roger i efternamn.....så ni bara vet..
Idag har vi promenerat runt, åt smörrebröd till lunch, nån pilsner slank väl ner, sen hade vi bestämt att gå till hotellet och slänga upp benen en stund innan värsta  långpromenaden....jodå, maken somnade, inte jag.
vi gick sen till nåt Castle som jag inte vet namnet på, fotade Lille havsfruen mm mm sen till Amalienborg, inte en prinsessa eller drottning så långt  ögat nådde. Jag tror inte att dom får vara ute efter att solen gått ner. Men det får jag! Men nu är det så här, maken är ju förkyld och då är det svårt, en förkylning är ju inte att leka med........men har jag nämnt att jag vill leka???
Nu ligger vi i sängen, mina fötter är som klot, spränger och gör ont. Ser fram emot (varför säger man fram-emot?) att den nya medicinen ska bita på eländet.
Godnatt önskar jag er alla som orkar läsa min blogg. Lägger in lite bilder när jag kommer hem.

Viv

Fredagkväll sista sept

Nu har vi spenderat dagen till fots, Ströget upp och ner. Hittade många intressanta affärer. Fick en ordentlig känning av shop-o-holic...Skor, tunika,leggings,ryggsäck och däremellan nån liten öl. Livet är bra trevligt, dessutom är det bara fredag, två dagar kvar. Der som är det negativa är mina fötter, som fotbollar, spränger som tusan. Men det är ändå bättre att gå än att sitta still. Men vilken underbar stad detta är. Nyhavn är ju alldeles outstanding. Det jobbar många från Sverige här, det tar ju bara 30 min med tåg från Malmö. Vi tog en 1-timmes båttur runt i olika kanaler och det var kul men det blev lite kyligt när man svettats hela dagen. Det har varit minst 25 grader idag, härligt! Man hade glömt hur underbart det är med sol..
I morgon, stor fukost, sen hela dagen i den stora staden. Ska bli fint väder igen så det är bara att njuta!
Larmet gick på min pump, slangen loss, men nu vet jag att det funkar.
Godnatt på er alla nära och kära!
Viveka och maken

RSS 2.0