Onsdag 29 sept

Vilken underbar dag!
Tjejkvartetten drog iväg till Harads på visning av dom världsberömda trädhotellen! Vilken upplevelse!
Men det roligaste var att få träffa Anita och AnnaLisa där. Efter rundvandring åt vi  sen lunch på Brittas, som bjöd på jättegod mat. Efter många glada tillrop bar det iväg hemåt. Jag var så trött, sov i soffan 4 timmar, så nu får man väl lyssna på bok istf att sova i natt.
En riktig höjdardag så att säga.
Kram & godnatt!
Viveka

Tisdag 28 sept

Nu börjar naglarna lossna, ett tecken på biverkningar av Sutent. Hoppas att det angriper där det ska!
Idag har jag varit på en långpromenad i detta fantastiska väder. Satt en stund nere vid älven och längtade tillbaka till sommaren, för jag hade ingen sommar i år.
Men jag har  varit ganska kretiv, har målat ett skåp...gissa vilken färg! Vitt så klart, finns inget annat som passar.
Det blev bra om än inte hundra men ändå. Sen fick jag besök av Siv(från Älvsbyn) och vi hade en mysig fikastund. Har kokat äppelmos, som är min favvo till morgongröten. Har gjort ett uppehåll med droppet nu för jag äter ju allt(och lite till) och har ju ökat i vikt så det är ju lite lyxigt att öka på med dropp.
Ska på en tjejutflykt i morgon, om det skriver jag då.
Nu väntar sängen..och maken!
Godnatt!
Överstinnan

Söndag 26 sept

En vecka med Sutent och utan biverkningnar hittills. Ja naglarna har tunnats ut och är bara som skinn förstås.
Var och köpte mej en varm vinterjacka  igår innan vi stack iväg till IKEA och köpte bordet som vi tittat på tidigare. Men mattan som vi föll för var alldeles för stor, så det blir att hitta nåt annat.
Vilket kanonväder det är idag! Nu blir det en lång promenad!

Ikväll ska jag ju ha näringsdropp igen. Det börjar kännas lite onödigt nu när jag äter, men det är väl bra med alla vitaminer och sånt som finns i.

Ha en trevlig söndag
Viveka

Fredag 24 sept

Var till Gammelstad och Yvonne en snabbis igår. När jag kom hem fanns det ett blommogram bakom dörren. Klara min lilla ängel hade skickat tre bllommor i krukor! Tack tack lilla vän!
Senare på kvällen  kom Isak, Felicia och Klara på middag. Härliga ungdomar!
I natt har jag haft näringsdropp. Inte utan att det är lite besvärligt med slangen fastsatt i kroppen. Men jag behöver alla dessa vitaminer.
Nu ska jag ut på  en promenad.
Ha en trevlig helg!
Viveka

Onsdag 22 sept

Igår-vilken härlig dag! Åkte med syster och svåger till Vuollerim för att fira mammas 97-årsdag. Vilken pigg och glad liten mamma vi har! Hon sjöng och skrattade hela tiden.
Var på kyrkogården och vinterpyntade på pappas grav, sen bjöd syster på lunch på Värdshuset. Innan hemfärd besökte vi bror och svägerska
Nu blir det promenad i det fina vädret.
Ha en solig dag!
Viveka

Här nedan: Mamma har fått en ny kofta........                 Mera paket...............


                                             Mamma fyller 97 år. Öppnar paket.
                    

Måndag 20 sept

En jättetrevlig weekend i Luleå med vännen Ingela. Vi har shoppat,bott på hotell, varit på bio med efterföljande middag på Waldorff. Helt underbart. Jag var trött när vi kom hem men det var det värt.
Sen blev det middag hos Kjell & Kerstin.
Idag har jag börjat om med Sutent 25 mg. Nu hoppas jag bara att jag kan äta dom utan dom värsta biverkningarna. Blodvärdet är ju alldeles för lågt, 107, men det går inte att vänta längre för min sjukdom den väntar inte...
Nu ska jag ut på en promenad, man måste smida medan järnet är varmt.
Ha en bra dag!
Fru Andersson

PS. Jag har varit så kass på att skriva på sistone så jag har missat att berätta att när jag varit på röntgen i måndags hade jag väldigt lite vätska i lungsäcken, det var inte alls aktuellt att lägga ett dränage. En massa prover togs. Däremot växer ju eländet och då blir man så andfådd. Det är en pina att gå uppför alla mina trappor.
DS


Tisadg 14 sept, Grattis på namnsdagen Ida!

Igår var det ju rena sommarvärmen så då blev det hallonplock i Mockis. Vilka fantastiska bär, inte en mask!
Så det blev en mumsig dessert eftermiddagen.
Tyvärr börjar det kännas att det är vätska i lungsäcken.....igen! Jag gruvar mej så vansinnigt att låta dom göra ingreppet, dränaget, det gör så himla ont. Men jag är ju tvungen.
Har ringt till sjukhuset idag och bett dom ringa upp, har dom gjort det? Nej. Jag har dålig andning nu och vill göra bort eländet innan jag hamnar med syrgas. "Men den som väntar- väntar alltid för länge!"
Men, jag har i allafall  förtidsröstat, skönt då var det gjort. Inte för att det var lätt, men...

Väntar nu på maken, han bara jobbar och jobbar.....
Kram på er alla!
Överstinnan

Söndag 12 sept

En dag i lugnets tecken. Har lite ansträngd andning så det gäller att inte springa så långt, ska på lungröntgen om en vecka och jag hoppas att jag "håller ut" till dess.
I fredags var Åsa med mej och  hjälpte mej med allehanda ekonomiska spörsmål, ppm sparkonton mm mm Hon är ju så duktig på allt sånt. Sen blev det lunch på stan och lite shopping, en härlig dag!
Igår for maken och jag till IKEA en sväng, mattan som vi ville köpa fanns inte, så det blev det vanliga, servetter, värmeljus, badlakan mm. Men det var nog så tröttsamt, jag sov i bilen hela vägen hem.
Hade en trevlig fikastund med trapphusets damer på eftermiddagen. Alltid lika trevligt
Nu har mattanten(sköterskan)  varit hit och kopplat på droppet men nu har jag bestämt att bara ta det
varannan natt för jag har gått upp två kilo, yippie! Trodde aldrig att jag nån gång i livet skulle jubla vid en viktuppgång, jag som bantat hela mitt liv.
Nu är det kväller, godnatt!
Frun högst upp.

Onsdag 8 sept, Alma har namnsdag, grattis!

Dagarna bara går och går, men  nu är det inte bara tråkigt, det händer lite kul varje dag trots allt. Som sagt, i lördags var vi och plockade lingon och det var kul, men nu har jag fått en inflammation i armen pga ansträngning (!) när jag höll i bärplockaren!!! Har väl aldrig varit med om det tidigare, jag som plockat så mycket bär i mitt liv!!
Nåja, i söndags  for jag ut en sväng på lämpliga svampställen och hittade en del Karl-Johan. Dom är då så himla goda, delade med mej lite till grannarna, vi har ju en fantastisk byteshandel i detta trapphus. Härligt!
I måndags tog jag lilla bilen ut på en resa, först till Mariebäck fvb till Mockträsk. Efter fikat hos Elisabeth for vi till Svidja och kollade upp hallonplantagen, men åh vilka hallon!! Stora som jordgubbar och en alldeles fantastisk smak. Plockade lite till Maria, min sonhustru som fyllde år den dan. Grattis grattis!
Igår tisdag blev det bara en kort promenad för biotimmen hos mej började och vi, Marg och jag,ville ju inte missa en sekund av den vedervärdiga(Men det visste vi ju inte förrän senare) filmen, "Sommaren med Göran". Eftersom vi är ganska lättroade så fick vi oss en hel del skratt och det kan man ju behöva.
Har som vanligt sovit med droppet i natt så jag blir piggare och piggare. Ska snart på röntgen och då får man se om det krympt eller  vuxit, hoppas på det första så klart.
Har haft besök av VinsaLisa idag, kul, vi tog en promenad i lillskogen, alldeles lagom för mej.
Nu ska jag på en liten fil,- mjölk,- ost,- skink,-shoppingrunda, spännande va?

Kramiz/Viveka

Lördag 4 sept

Hej allihop!  Nu fick jag bassning av kusin Anders att jag inte skrivit på länge!! Här kommer nu en rapport: Jag mår förhållandevis bra, får näringsdropp varje natt så orken är på väg tillbaka. Vi har varit i skogen idag och plockat lingon, det blev minst 17 liter. Tänk, jag som inte äter lingon men är gift med en som äter lingonsylt till nästan allt.  Lite svamp blev det åxå.
Jag och syster Yvonne går ju en promenad varje dag hon är här med mej och det är uppfriskande, vi får båda välbehövlig motion.
Väntar på besked från S-byn när jag ska få dra igång med Sutent, hoppas att det blir fortast möjligt. mÅste bara kolla så alla mina värden är ok.
Nu ska vi äta middag, det blir lax med V-bottensost och vitvinssås och löjrom. Blir nog gott.
Kram till er alla!
Viveka


RSS 2.0