Lördag-söndag 30-31 okt

I natt ställer jag om klockan, dvs ställer tillbaka den en timme. Det känns som en evighet sen man ställde fram den.
Alla som har svårigheter med om den ska fram eller tillbaks, tänk på trädgårdsmöblerna! Men då frågar sej vän av ordning: Vi som inte har några trädgårdsmöbler, hur gör vi?
Det har gått en hel vecka sen jag skrev sist och ibland blir jag nästan stressad när jag ser datorn och inte har lust att skriva. Det känns som det är bara jämmer och elände när jag ska plita ner några rader. Ibland mår jag så dåligt och då är det trist att skriva. Det kan ju inte vara kul för er alla att läsa om det. Men nu har jag i allafall ätit mina Sutent en vecka, jippie, jag har "bara" tre veckor kvar av den här kuren och biverkningarna är minimala.
Det är lite tvetydigt för "ont ska med ont fördrivas" sägs det ju.
Dagarna går, jag promenerar och försöker leva som vanligt. Vissa dagar får man hitta på nåt kul, som i onsdags, då fick man åka buss och bilnyckeln var biljetten. Då åkte Karin och jag till Piteå. Skönt att låta sej sövas av bussens vaggningar.
I kväll har vi varit till Coop Arena och njutit av Björn Skifs. Helt fantastisk show! Men gud vad liten han är! Efter det var vi bjudna till goda vänner på middag. Synd att Rolf inte kunde bli kvar, han var tvungen ut och sanda i slasket.
Nu väntar sängen och en ny dag i morgon. Hur var det ?  Livet är inte dagarna som går utan dagarna som man minns! Hoppas att mitt minne består länge länge än.........
Kram och god natt!
Viveka

Söndag 24 okt

Himla trevlig kväll igår! Var till Kulturens Hus och fick njuta av min stora idol Ove Thörnqvist, The Boggieman. Vilken fantastisk kille, 81 år och Still Going Strong. Jag fick tom sjunga med honom i foajén, han blev rörd och slutade för en stund att signera skivorna. Kul.
Vi åkte buss tur & retur  tillsammans med Karin & Roger, ett smidigt sätt att resa.
Nu har jag tagit mej en promenad men jag har så himla ont i högra lungan, det går inte utan förstärkning av morfin, synd.
Ska lägga mej och vila får se om det går över.
I fredags var vi och rände på stan Elin och jag. Efter en god middag på kinarest, gick vi på bio och såg "Lyckan, kärleken och meningen med livet" med Julia Roberts och Tuva Novotny, ganska mysig film. Elin sov över här och Rolf var på firmafest.
Nu kommer en ny vecka och jag startar upp med Sutent 37,5 i morgon. Kära kära låt mej slippa alla dessa biverkningar!
Viveka

Tisdag 19 okt

Hade allvarligt funderat på att gå tillbaka till jobbet, åtminstone på 50% men kroppen är så trött. Och det där med rusningen på hjärtat vill inte ge med sej. Jag får nog vänta ett tag till. Får se hur det är nästa månad.
Jag tar promenader varje dag, inte så långa och snabba men ändå...
Idag kommer Klara hit, hon har börjat sticka sockar och mössor och nu vill hon lära sej hur man gör hälen...
Jag som fick ta hjälp av min svägerska för att göra en "trekantig" häl, men det blir nog bra.
Nu ska jag till Björknäs VC och ta prover och spola igenom portacaten.
Ha en fin dag
Viveka
PS
Måste berätta att jag fått världens friarbrev på StayFriends! En engelsman 49 år vill dela sitt liv med mej!!!
Än lever kärringen!
Om det inte vore så långt så skulle jag publicera det här.......

Torsdag 14 okt

Men nu har vintern kommit och jag som bara har sommarskor på min lilla blå. Hm. Ja det måste ju gå ändå, ska inte ut på nån långfärd. Vi har haft strömavbrott och varit utan internet så jag har inte kunnat skriva.
Jag gör uppehåll på Sutent  nu och har bara lite biverkningar. Börjar om igen den 25 okt. Det har kommit ett nytt medel mot njurcancer som jag ska få börja med om inte Sutent ger nåt resultat. Det känns bra.
Vad annars, jo ny diskmaskin och ny tvättmaskin, på tiden dom gamla var ca 17 år och uttjänade. Tack Ante för hjälpen vid installationen och bärhjälp uppför alla trapporna!
Hörs senare!
Viveka

Lördag förmiddag 9 okt

Alltså i torsdags blev det palt....39 st! Trodde att hela släkten skulle komma men vi blev bara 7. Men det var roligt ändå.
Igår fredag blev det promenad med grannfrun, sen räckte det till att tvätta och pyssla. Somnade i soffan vi 2030.
Nu är det en ny dag, dock inte smärtfri och det stressar mej lite. Ska i allafall ut i lillskogen på en stund.
Nu har dom fällt nästan alla björkar här utanför,  39 st för att vara exakt, det ser hemskt ut, som ett kalhygge.
Men dom var murkna inuti, men ändå....hoppas att dom planterar nya snart.
Ha en trevlig helg!
Viveka

Torsdag 7 okt. Grattis på namnsdagen Birgitta(Bitte)

Vilket erbarmeligt (fint ord va?) uruselt väder det är idag, men jag ska ändå ta mej en skogspromenad.
Igår var jag till jobbet och hälsade på. Det var härligt att träffa "mina pojkar" igen.  Nu vill jag börja jobba!!!!
Mina värden är jättebra, men efter uppehåll med Sutent så blir det en starkare dos och då mår man som bekant inte så bra. Det är bara att avvakta och se.
Varför är inte detta en ond dröm som man vaknar upp ur och allt är bra?  Ibland tror man det. Jag vill åka till Turkiet en vecka, men läkaren är inte så pigg på att släppa upp mej i ett flygplan.
Nä nu ska jag klä på mej och gå ut i stormen, sen ska jag koka palt. Mina barnbarn  kommer......
Ha en bra dag. 
Mormor/Farmor Viveka

Tisadg 5 okt

Ja dagarna går och går. Nästan så man inte hinner med att skriva. Var till Luleå på en liten shoppingrond med Åsa i går. Inte ofta vi har den tiden, men det var jätteroligt. Många skratt och det behöver man.
Jag mår förvånandsvärt bra. Inga biverkningar annat än naglarna som har farit sin kos men det är ju en baggis. Hoppas bara att det "tar" ordentligt. Nu är jag så sugen på att resa utomlands....bara en vecka. Jag tror att vi behöver det både jag och gubben. Vi får se om det finns nåt lämpligt och om man får godkänt av läkaren.
Har varit ut på en promenad i lillskogen med grannen Mona. Det var mysigt och det ska bli fler gånger.
Provtagning kl 13 idag, ska bli spännande att höra resultatet (om man nu får höra det förstås)
I morgon planerar jag att åka till  jobbet och krama om dom lite.....Ska  bli mysigt det också. Har äntligen köpt mej en ordentlig vinterjacka, halvlång, det var på tiden!
Nu ska jag läsa kvällstidningen.
Kram o hej!
Viveka

Fredag 1okt

Tänk att det är oktober redan, och lika fantastiskt väder. Hoppas vi får ha det kvar ett tag till.
Livet går upp och ner. Igår var jag på en promenad ner på stan. Var bjuden på lunch hos Ingela. Synd nog så blev jag så trött och sliten så hon skjutsade hem mej och då blev det viloläge resten av dagen. När jag blir så där trött så blir jag så ledsen samtidigt och då slutar tårarna aldrig att rinna.......det är så många tankar som far runt i skallen. Min kära sonhustrus sitaution, hela  familjen, jag själv...man undrar hur det ska gå.
Det är alltid värst när man är ensam hemma.
Nu är det ny dag och jag har promenerat i skogen. Har varit till lönekontoret (i "mitt" gamla hus) och träffat Ewa Palmgren. Kul. Nu ska jag lägga mej och lyssna på en bok.

Kram och hej
Viveka

RSS 2.0