Onsdag 30 nov grattis på namnsdagen min son!

Nu har jag pratat länge med min kara vän ...Siv! Vilket långt och härligt samtal vi haft!
Ser fram emot många fler samtal som skänker mej massor av energi!
Idag/igår for jag till Sunderbyn på rätt dag, det var rätt snopet igår när jag kom en dag för tidigt, men va f...man kan ju inte  hålla koll på allt. det är ju så mycket nu.
Träffade min sj.gym Mats, han är lymfterapeut också, den ende som finns på S-byn, tur är att man träffat en sån som han. Jag har ju fått kompressionsstrumpor som gå till knäna, men nu ska dom upp till låren....maken som ar nog svårt att få på dom korta... ja den som lever får väl se...
Jag hade dessutom en träff med  en tjej från smärtenheten, Margareta, fick en ny pump, han heter Krister, hoppas att han sköter sej bättre än ...nää det kan inte vara Roger han hette den siste...näää..
I vilket fall som helst så har jag för avsikt att lägga mej i sköna sängen och invänta morgondagen.
Väntar finbesök till lunch i morgon (läs: idag)
PS: Har fått en fin inbjudan till lunch och avtackning med anledning av min pensionsavgång.......tackar givetvis JA!
Läser nåt från en bok jag har.
1. Saliga äro de som äro rika på ägodelar, ty de skola besitta jorden
2. Saliga äro de som icke sörja över sina felsteg, ty de behöva ingen tröst.
3. Saliga äro de högmodiga , ty de ha inga komplex.
4. Saliga äro de som hungra och törsta efter mer , ty de kunna investera i u-länderna.
5. Saliga äro de som aldrig visa barmhärtighet, ty de ha inga samveten.
6. Saliga äro de hårdhjärtade, ty de sova gott om nätterna.
7. Saliga äro de stridslystna, ty de skola få tapperhetsmedalj.
8. Saliga äro de som når de högsta  positioner, ty för dom är allt tillåtet
9. Saliga äro de som förfölja och förtrycka,  ty de skrämma folk till tystnad.
Ja, glädjen och fröjden Eder, ty  Eder lön är stor på jorden.......
Så sant somt det är präntat..........
Kram/ses på lördag! //Viv

Tisdag 29 nov, grattis Sune på namnsdsagen!

Sitter uppe, nej jag menar jag sitter inte, jag är uppe och slår in julklappar. Det är så skönt att greja på i ensamhet. Allt är tyst, huset sover. Maken har lagt sej för ett par timmar sen.
Men man är ju rätt virrig. For iväg till Sunderbyn, sjukgymnastiken och när jag kom dit så var det rätt tid men  fel dag! Det är alltså tisd. 29 nov som jag har en tid hos Mats Jag har bara väntat det!
Nåväl, jag satt inte i sjön, jag for till Yvonne o KG och sen på div affärer på Storheden. Jag fick ihop en hel del julklappar.
Pratade med smärtenheten, Margareta, ska träffa henne tisd kl 14. Hon ska justera styrkan på bolusdosen. Hoppas att det blir bra för jag är ju aldrig smärtfri nuförtiden. Men tänk att man kan leva med  smärta, man kan förtränga den, tänka bort den på nåt sätt.
Tidigare ikväll har jag varit hos Marg, vi tog ett glas rött isf te......energipåfyllning....
Nej nu ska jag försöka få nåt vettigt gjort....gå och lägga mej. Förra natten var jag vaken till fyra...
Godnatt alla ni som bara öser in energi, det behöver jag...
Viv

Lördag 26 nov

Idag  ska  staken fram, nej jag menar stakarna, man har väl flera....
Ja vad har hänt sen jag skrev sist?
Torsdag morgon kom min svägerska och vi åkte till Luleå för lite onödig shopping. Tänk att det är så kul att botanisera i vissa affärer. Men ett ställe som är makalöst är ju Returidé på Kårbacken, där kan man verkligen fynda,
men jag har lovat maken att om jag köper en pryl, så ska en ut härifrån.
Inga problem. På kvällen satt jag vid symaskinen, Irene klippte. Vad det blev avslöjar jag inte nu, men bra blev det. Men så var det någon som satt woodoo på mej eller symaskinen, för den gick sönder! Tur att det finns  dom som kan laga den.
Fredagen ägnades åt shopping i Boden. Vi har ju verklgen fina affärer och på em åkte så min svägerskan hem.
I gårkväll var vi på  after work på Bodensia. Mycket trevligt. God mat och gott vin. Trist bara att jag stupade innaför dörren, så det blev syrgas på. Dessa trappor....
Idag är det så lördag och stormen har satt stopp för mina promenader. Det låter som om taket är på väg att flyga iväg....
Till alla mina vänner, ha en trevlig 1:a advent men glöm inte att "Det läcker mycket energi ur konflikter!"
Viveka, som lever efter 11:e budet......

Onsdag 23 nov Grattis maken!

Ska jag avslöja vilken ung man jag har? Han fyllde 53 år idag.  Nåja ålder är bara siffror på ett papper....
Gick upp vid 6-tiden och började baka saffransbröd,, det tog hela förmiddan, degen bara jäste och jäste men den var rätt hanterlig iaf. Men nu är det klart. For en vända på stan, var och fikade med Gerd fd Höjer, trevligt! Sen började förberedelserna för  firandet  av maken. Nu är disken avklarad, ska kasta mej i duschen  och tidigt imorgon ska kompressionsstrumporna på. Det kan jag inte göra själv med mina trasiga fingertoppar.
Det har varit en bra dag trots andnöd, fick ta till syrgas när jag gått uppför trappan. Tack Marg för hjälpen.
Nu ska jag bara säja godnatt till er alla..
Viveka

Tisdag 22 nov Grattis Bitte, 57 år!

Upp tidigt i morse. Kunde efter ett smärre blodbad dra på mej stödstrumporna själv. Det är en viss teknik bara.
Har sytt ett draperi idag, det ska hänga  vid dörren vid utgången mot förrådet. Det behövs när det blir vinter. Sen blev det lite måleriarbeten, väldigt små...men allt tar sin tid.
Från och med idag så har vi kodlås, llite ovant men nödvändigt. ni som vill in måste ringa så får ni koden, välkommen!
For en snabbsväng på stan, maken fyller ju år i morgon så han ska få en Ardbeg av min syster och lite kroppsnära saker av mej.
Ikväll har vi varit till Bitte ochNisse på fika, inte vilket fika som helst när det är hos "flickorna Enberg" dom är duktiga på att baka.
Nu är det hög tid för sänggående, har sovit så dåligt inatt så jag hoppas på bättre resultat kommande natt.
God natt alla som fyller på  energin i min kropp!
Viveka

Måndag 21 nov

Som sagt, dagarna går och man försöker roa sej så gott det går. Men jag har och har haft så himla ont i högra lungan. Ville prata med Roger, dels om detta men också svaret på DT. Man är ju orolig..
I torsdags när Meeri var här och bytte kassett så måste det ha blivit nåt fel för pumpen har tjutit i ett. "kassetten lös", "luft i slangen" mm mm så jag har bytt och bytt, skruvat lös och börjat om. Tror inte att jag har fått rätt dos i och med det. Nåväl allt har sin övergång!
I fredags åt vi gott och tittade på TV och lördag trotsade jag smärtorna och följde med golftjejerna, först på Kinarest. sen på Strajk Alley. Jag var hejaklack, för jag kunde ju inte bowla, tre av mina fingrar på högra handen har stora sprickor, inte alls skönt. Men det var kul, man glömmer bort det onda för en stund.
Idag ska Mona G och jag åka buss till Luleå, ska ansluta till F21-pensionärerna på Bishop Arms, ska bli kul.
Skål och ha en trevlig måndag.
Viv

Torsdag 17 nov

Fortfarande lika varmt, men snart är nog vintern här så det gäller att njuta av åtminstone vädret, för idag och nu ikväll har jag såna smärtor som jag inte haft sen i juli. Meeri var här och tog prover och gjorde det övriga som nu går på rutin. I ärlighetens namn så skulle jag kunna fixa detta själv, inte proverna men det andra.
Men det gäller att bita ihop för vi var 4 kvinnor som bestämt att äta lunch och sen gå på dagbio. Vi åt på Kina och sen hade jag en tid på Folktandv. innan bion. Filmen hette "Igelkottens elegans", en mycket märklig film, jag somnade två ggr.
Nu har jag tagit flera bolusdoser och det gör ingen skillnad så jag  lägger mej med tre Panodil så blir det nog bra.
Med hopp om att jag är någorlunda smärtfri imorgon så säger jag God natt alla!
Viveka
Glömde berätta att jag hittills har ätit tre juniorostburgare och dom smakade förträffligt! Har kommit över min skräck..

Tisdag 15 nov

Fortfarande förhållandevis varmt ännu. Tankarna går tillbaka till 1973......
Sov länge idag,(inget larm från pumpen) förmodligen behövde jag det, ibland är man ju uppe vid 7 och ibland 11, så är det.
Efter mitt vanliga pyssel, dvs, frukost, toalett, diska, duscha, bädda sängen och ev dra en repa med dammsugaren, så for jag och Marg iväg hit och dit i  lilla staden och kan ni tänka er, jag åt min tredje lilla hamburgare på 6 år! Kändes konstigt men väldigt gott, så nog har man missat en del på dom åren.
Alltid har man ett gäng medeltunga kassar att brottas med uppför trapporna. Men oftast är det nån snäll granne som förbarmar sej och bär.. idag var det lugnt.
Gjorde en knäck-äppelkaka som vi åt efter köttsoppan, vilken vi inmundigade tillsammans med våra grannar Toril. Per och Klara.
Nu är man duschad och klar..vad går upp mot en nybadad 65-åring?
Godnatt alla ni, ute och inne/Viveka

Måndag 14 nov

Ja när klockan ringde 0600 var det bara att påbörja strump-på-dragningen. Det är inte klokt vad hårda dom är. Skulle nog fixa det själv men jag har sprickor, stora, i mina fingrar. Så imorse tog jag påmej tunna gummihandskar men det gjorde lika ont och så börjáde det att blöda så illa. Det värsta är att det går inte att sätta på plåster för det sitter inte kvar. Nog om detta!
Började koka älgben som så småningom blev köttsoppa.
Har varit på DT  på fm. Skulle ha druckit 1½ liter vatten innan men det klarade jag inte av så det blev  en halv och det var då inte nån som hade några åsikter om det. När jag sen kom till centralhallen (vet inte om den kallas så) så får jag se en bekant nacke......jag ropade Roooger!! Han vände sej om och svarade: Viveeeka och precis när vi skulle falla i varandras armar så blev vi stoppade av hans Floridaförkylning....attans! han ringer mej i veckan så får vi prata, det ska bli mysigt! Visst låter det som om jag vore kär? Kanske det. Jag har ju sagt att i mitt nästa liv så heter jag fru Brännström. Tänk vad tur att man har fantasin kvar! Efter ett magert shoppande for jag förbi syster och svåger i G-stan och drack kaffe.
Nu är jag duschad och färdig för sängen, strumporna avtagna, bara det är en pärs!
Har Skypat med Sabina och Marlene, härligt att se och höra dom live!
Alldeles nyss började min morfinpump att larma, det stod 1816 i display-fönstret, ringde sköterskan, härliga Jill, hon ringde vidare och ingen visste vad och varför. Tog ut batterierna och satte in  dom efter en stund och då funkade det, tekninens under! Får väl se ( och höra) om det tjuter inatt, då måste jag ringa.....
Godnatt alla glada!
Viveka

Söndag 13 nov Grattis Mats, 48 år idag!

Promenerade igår ner på stan. Det var svinkallt,var på Enter ochfikade. Dit ska man gå om man känner sej ensam och vill träffa folk. Så vi träffade en hel del, bla Jan & Anneli och vi fick skjuts hem av dom.
Den var vi på middag  hos Eva, Ante och Elin. Mycket trevligt, god mat Tack tack!
Idag blir det inte många knop, ut på en liten promenad möjligen.
I morgon blir det DT å då får man se vad det blir för resultat av det.
Annars går tankarna till Vuollerim och brorsans grannar som  ställt till det. Ett mord på så nära håll skakar om...
Ha  en trevlig dag!
Viveka

Torsdag 10 nov

Mycket att skratta åt idag! Var på teater i Luleå igår, en riktig höjdare, "Evigt Ung". Vi drog iväg lite tidigare så vi hann äta middag. Å jag var såååå sugen på vårrullar så jag var helt inställd på Waldorfs när det finns Bistro Norrland! Hur kan  man bara va så trög? Jag hade ju hellre hoppat över rullarna och fått njuta av den  vackra utsikten over norra hamn isf att bli inlåst i Strand Gallerian, eller hur?
Nå vi hann ju till föreställningen började men det var knappt.  Då börja rolig komma.......å roligt blev det i alla bemärkelser..till slut.  Men det tar jag en annan gång.
Vaknade tidigt i morse när pumpen larmade för "Low battery" så sen har jag varit igång. Syster Ulla kom och bytte kassett och bandage. Hon är bra gullig, lilla Ulla. Lite herrbesök har förgyllt min dag innan Marg och jag drog till ReturIdé, Dollar och Coop. Hem med en himla permitet för att hinna till invigningen av Centrum Torget, vilken var mycket elegant med eldshow, musik  och fyrverkerier. Men det blev ganska kallt så vi gick in på Hanséns och åt en paj, isällskap med Eva, Felicia och Ante.
Önskar er alla en fröjdefull natt!
Viveka

Tisdag 8 nov Grattis lilla Meja 1 år!

Nyss var Fia gravid och nu är Meja  redan 1 år! Skrämmande  vad fort tiden går..
Allt går ju i raketfart, killen från Stadins var här prick ½8 och när klockan var ½ 10 satt det nya fönstret på plats. Helt otroligt, jag trodde att det skulle ta en vecka!
Idag har det varit matlagning. Tog fram 3 kg köttfärs så det blev "Vivekas paté", biffar och "Karins goda soppa"(8 liter) Ja den kommer väl till pass när det blir vinter. Man är som en hamster, samlar och samlar. Jag kan inte ha större frysar för då blir  det bara mer och mer mat... inte klokt. Var har man fått detta från? Jag har ju inte varit med om nåt krig och fått svälta..
I morgon blir det en promenad, det är ju så pass varmt sen blir det Luleå och teater..
Godnatt alla nära och kära
Viveka
En bild från Köpenhamn..världens längsta man.
Måste bara visa bild på mitt brorsbarnbarn Felix 1½ år som äter själv, även med kniv och gaffel......

Måndag 7 nov

Villken trevlig måndag! Satte ju in en tjälknöl igårkväll så den var ju klar efter 13 timmar. Slutligen 6 timmar i saltlake.
Efter allt pillerätande till frukost, gick jag till andra huset, Mona  & jag hade  skurmöte i tvättstugan. Första gången jag tyckt att sånt är kul! Vi dammsög och spolade väggar. Sen blev det fika, mer spolning och städning sen blev det lunch. Squashsoppa med nybakat bröd, mums! En sista vända ner i tvättstugan innan slutbesiktning.
Vi är så nöjda. Tänk vad lite det behövs för att man ska känna sej lite glad och smärtfri.
Förhoppningsvis får vi  nån form av ersättning, det skulle inte vara dumt att bli bjuden till Western Farm och Extravaganza...vi får väl se hur generösa WF är.
Nu ska jag måla världens kortaste naglar....alltid något.
I morgon ½8 blir det fönsterbyte i köket....
Gute nacht!
Viveka

Söndag 6 nov

Vaknade UTVILAD och ganska pigg. Vi hade bestämt med våra vänner att åka till Arcus Hantverksmässa så vi drog iväg kl 11. Oj så många duktiga hantverkare det finns. Köpte lite saker som jag absolut måste ha....en  ljusstake, två ljus, en röd börs, en väska och en ny Bodum elvisp, 200 kr rabatt Yes!  Väl hemkommen så fungerade inte eländet. Det var en firma i Älvsbyn, 2 Rum & Kök, så det blir till att åka och byta, trist!
Nåja det är väl på förlust man ska leva, eller hur?
Ikväll har jag äntligen fått igång Skype, toppen nu kan jag skypa med mina släktingar i Spanien!
Nu till fredagens bilder:
Carina, Pucken & jag
Karin "trumpetar",hon fick godkänt!
Marilyn Monroe hade glömt ett par trosor.........
Carina & Herr Glader!
Mor & son.
Tu-tuttu-tu-tuut-tu......
Nu måste jag isäng!
Dunk alla energitjuvar, dunk alla glädjetjuvar! Kram alla ni andra!!
Viveka

Lördagkväll 5 nov

En trevlig afton igår. Pucken, Carina, Roger & Karin hedrade oss med ett paltbesök...nä det var vi som gjorde palten och dom stod för "underhållningen" Mycket mycket trevligt....och tusen tack Nickelilltroll för den fina schalen du kom med! Du är underbar, hur skulle det vara om jag pratade med din mamma om hon låter mej adoptera dej??
Mina barn vill ha en lillebror! 
Har varit ut på en långpromenad i diset, mörkt, varmt och skönt. Nu är kl 22 och jag ska  gå på bäddan. Tänkte lägga in lite bilder men jag gör det  imorgon.
Godnatt alla nära och kära.
Viveka

Torsdagkväll 3 nov

Tänk att det är så himla varmt och det är november.  Jag minns (!) nov 1973 vi skulle åka till Gran Canaria och den 13:e var det 13 gr varmt. Har en bild där Åsa har shorts på sej den dan! Så kan det också vara.
Itisdags var jag alltså på mammografi och tänk att det gör så ont! Åtminstone i mina förkrympta bröst, jag som hade.......
Maria och Alma kom på em och Alma detta underbarn, hon är som en solstråle hela hon, helt oblyg. Hon visade flera olika hopp och snurr som hon utövar på isen. Nu måste jag bara till ishallen nästa tävling, jag måste se "dubbel-salkov" mm mm.
Sen på kvällen fick vi trevligt besök! Toril & Thomas kom och vi fick bjuda dom på Låkta-soppa. Den blev god.
Igår for jag till Gunilla S i Luleå. Hon är höstlovssällskap åt sitt barnbarn medan föräldrarna jobbar. Hämtade mitt förbeställda nyckelskåp som jag senare monterade fast på väggen i hallen. Det blev så bra. Maken var på bowling och vi tog ett glas vin med tilltugg,  Marg & jag.
Hade svårt att komma till ro, lyssnade på en bok (tråkig). Sista gången jag tittade på klockan var den halv fyra.
Idag har två sköterskor från jouren varit här. Spolat porten, provtagning, omläggning, filter,-kassett och slangbyte.
Har putsat två fönster och justerat om lite blommor, varit ute en sväng men nu är det godnatt!
Ska sova innan halv tolv!
Godnatt alla nära och kära!
Viv

Tisdag 1 nov. Grattis Linda!

Ja grattis Linda, hoppas att Din dag blir som du önskar. Du har då fint väder iaf.Här är det ruggigt värre, men varmt för årstiden.
Idag har jag varit till S-byn och sjukgymnasten. Han mätte och grejade och har beställt  stödstrumpor från Tyskland som tydligen är så "hårda" att han ville att maken skulle hjälpa mej att ta på dom på morgonen innan han far till jobbet.....jaja vi får väl se hur det blir med det. Annars finns det ju folk i huset...IG...
Har varit till min favvofrissa Ulla och klippt mej, alltid lika bra! Var det nån som märkte att man klippt sej?? Nä...
Det blev IG....igen!
Nu är det mitt i natten och jag har sorterat och slängt en massa gamla recept, man kan inte spara på allt så istället beställde jag 6 flaskor Tommasivin  mest för att trösta mej själv!
I morgon ska jag på mammografi, inget jag ser fram emot, däremot att få besök av Maria Vinsa, det ska bli så kul.
Godnatt alla nära och kära
Överstinnan

RSS 2.0