Tisdag kväll 29 mars

Igår fylldes det år lite var stans, det var svåger KG, Marg och Mats, Klaras boyfriend.Grattis alla! Hade skickat en bok till KG redan i fredags och DEN KOM INTE FRAM FÖRRÄN IDAG! Har man inte orsak att bli förbannad på posten. Herre gud det är ju knappt 3 mil till Gammelstad! På eftermiddan gick jag in på Gibba och gav Mats en present och en kram,från mormor som han kallar mej.
På kvällen var vi till Marg och åt härligt goda ostar, pajer, tårta och vin. Smarrigt!
Idag har jag varit på provtagning så HAN lär väl ringa imorgon hoppas jag. Det går ju ovanligt bra med Sutent den här gången man får väl be en stilla bön att den knockar eländet i lungsäcken. Men jag är så yr, misstänker att det är kristallsjukan eftersom det blir lock ömsom högra, ömsom vänstra örat och ibland är det bra. Hörde att man kunde ha det (inget jag önskar precis) och om man ruskar på huvet så faller kristallerna på plats.
Men nu ska huvet på sin plats: på huvudkudden!
God natt alla nära och kära!
Viveka

Fredagkväll 25 mars

Så var det fredag igen.Har försökt att promenera varje dag trots min skelettvärk som givetvis är en biverkning. Men nu är det bara en dryg vecka kvar så får jag göra ett upphåll.
I tisdags var Karin och jag på dagbio, Hämnden med bl a Persbrant, otroligt stark film. Det är så praktiskt med dagbio, så mycket dag kvar när bion är klar...
Onsdag var maken och jag på en långpromenad, han hade tid för en gångs skull!
Sen blev det torsdag och besök av Marg, vi såg en film och drack te och pratade naturligtvis
Synd bara att det blev så himla kallt, stormen ven runt och över huset här igår så det blev ingen promenad. Men jag var på Garniz på varmvattengympa och det är helt underbart för arma kroppen. Bjöd damerna på semlor sen vi duschat och det var uppskattat.
Tre timmar idag  på förmiddan har jag varit på Returidé och hjälpt till. Det är så kul att se hur mycket Bodensarna kasserar. Många dyrgripar lämnas in till försäljning, tänk om det kommer in nån Picasso........
Men det är sån ordning och reda, det blir ju att köpa nån liten grej men då måste det ut nån annan sak här hemma...order från högre ort!
Sen har jag hittat  min nisch: stickar stycken av lovikka, sen tovar jag i maskinen  och när det torkat så klipper jag ut härliga inläggsulor. Dom är helt otroligt varma och sköna. Lovikkavantar är också populärt. Kul att ha nånting att göra, nåt som man orkar.
Nu ska jag orka mej i säng.... vädrat  sängen hela dagen.......rena fräscha sänglinnen...härlig kall luft i täckena
duscha och kryp ner!
Godnatt alla mina nära och kära

Lördag-söndag 19-20 mars

Uppe mitt i natten.....vi har haft gäster och sett  avsnitten 1-10 av Solsidan. Herre je vad man får skratta och det behöver man ju verkligen. Kan det bli stolligare än  det programmet? Fast väldigt mycket tänkvärt, det är inte bara påhittat, det går ju till så där  lite var stans vill jag påstå. Nåvä, vansinnigt roligt var det, kan rekommenderas!
Efter morgonbestyren gick vi en promenad i det fantastiska vädret,sen ner till stranden där maken grillade korv, jag åt en apelsin och sen somnade jag på en bänk en hel timme och det var underbart.
Fick sen besök av Anita och AnnaLisa, Vuollerim och Jokkmokk. Kul!Tack för besöket flickor gör om det snarast, helst en hel dag!
Veckan som gått har varit intensiv. Jag har mått ganska bra med tanke på doseringen av Sutenten. Torsdag var syster yster Yvonne hos mej hela dagen och det blev promenad och sen på  em var jag på varmvattengympa och det är fantastiskt skönt. Jag behöver ju inte ta i för kung och fosterland, det är härligt att bara flyta omkring.
Fredag var det vila ända fram till lunch, sen följde jag med en väninna till metropolen Harads, där vi shoppade renkött och en festivo ljusstake på loppis. Besökte ett hus, 7 rum och kök, där hade dom loppis och jag har inte stängt munnen än. Där fanns ALLT....120 kopparpannor, 120 kaffekvarnar. antika, hela väggar med väggklockor, flera hundra skedar i ramar, lappdockor,massor, äkta mattor, fioler och  PRYDNANDSSAKER........så fort jag blundar ser jag allt detta. Vet  inte i nuläget att helvetet börjar här......
Nu ska jag gå på bäddan, måste sova fast jag har bilderna från  det vita huset med blå knutar på näthinnan.
Godnatt alla nära och kära
Viveka

Tisdag 15 mars, Grattis sonen Ante 45 år idag!

Grattis Ante!
Det är ganska ofattbart att man har ett barn som är lika gammal som en själv! Hur kan det vara möjligt? Men stort grattis i alla fall.
Har varit till tandhygienisten idag, skulle påbörja blekningen av mina tänder då visade det sej att underlaget till skenan hade frusit sönder på väg till Luleå! Så det var bara att börja om och det är så äckligt. Men nu är det gjort.
Medicinerna har missfärgat tänderna så jag har fått ersättning för att göra det. Bra!
Tidigare i kväll ringde ROGER. Han är så himla kul, han frågade varför jag undviker honom, jag hade ju passat på och lägga in mej på 51:an när han var i Kiruna!! Han har sån underbar humor. Det borde finnas fler av hans sort.
Han hade fått svar på proverna jag tog idag på em och dom var jättebra så nu är det bara köra på med Sutent 50 och hoppas att jag står pall med dom.
Ikväll har iv varit och fikat och uppvaktat Ante. Maria har ju fått lämna sjukhuset  och barnen var hemma och det var ju kul.
Nu är det dags att krypa till sängs  och invänta en ny fin och solig dag.
Godnatt alla nära och kära
Överstinnan
Ante och Åsa

Söndag 13 mars

Dagarna bara går och går och jag är också ute och går när det nu är sånt undrbart väder. Första gången med stavar...på länge och det var härligt.
I går lördag for vi till Vuollerim. Var först till Kurt och hämtade mitt "arv", det var över 20 st gamla pussel. Så nu jäklar ska det pusslas! Lite annat blev det också men det får bli en hemlis!Ha ha!
Kom till mamma och hon sov men hon blev jätteglad när hon kände igen mej. Efter att vi fikat så klädde jag på henne och vi tog en promenad en liten bit, hon med rullatorn och jag släpandes efter för det gick fort!
Sen var det dags för nästa besök: hos bror och svägerska i Kronidan. Härligt, för där fick vi mat, mums!
Vi tittade på melodifestivalen och sen for vi hem.
Har ju inte berättat att prov- och röntgensvaren kom i torsdags. Metastaserna har utökat, det kallas förtjockat(det är då det enda stället jag blir tjock) så därför måste jag ta större dos Sutent alltså 50 mg och så stark dos har jag inte haft sen  juli 2009. Men det går, bara man inte har så ont och det har jag inte fn. Har ju 400mg plåster och då SKA man vara smärtfri.
Nu ska jag krypa i säng men innan dess ska jag lägga in bilder på lilla mor, en med rullatorn och en bild på en nyfriserad och nyvaken mamma

Torsdag 10 mars.

Goder afton! Kom hem från Sunderbyn i tisdagskväll. Var väl lindrigt smärtfri när jag åkte hem men......så satte det igång. Nå jag hade ju extra extra att sätta in så jag klarade mej hyggligt. Jag har ju 400 mg plåster och det är ju för bara mycket. Jag hade trott att man skulle kunna trappa ner men icke det.
Syster Yvonne kom igår och vi tog en promenad ner till Dollar och det räckte för den dagen.
Så även idag, min promenad-syster kom och vi gick en låååång sträcka sen åt vi lunch på Norrigården och prom. hem. Har ändå mått bra ikväll och hoppas på samma lika i morgon.
En jättetråkigsak: en fd arbetskamrat avled idag på S-byn. Hon var drygt 1 år yngre än jag. Det är  så sorgligt vad många man känner som antingen blir jättesjuka eller så avlider dom. Vart är vi på väg egentligen?
Nu ska jag iallafall lägga mej i en renbäddad och "hela-dagen-vädrad" säng. Underbart!
Kram och godnatt!
Överstinnan

Måndag kväll 7 mars

Äntligen smärtfri!!!! Men det "kostade" fler plåster, dvs nu har jag 400 mg fastkletat på kroppen. Men hellre det än en massa piller i magen. I morgon ska jag på DT (datortomografi), det misstänks att jag har brutna eller åtminstone sprickor på några revben, vi får se. Hälsat på Maria som befinner sej på "min" avd. Men det är fullbelagt där så därför ligger jag på 51:an.
På fm fick jag besök av gulliga grannen Mona.Förutom tidning och choklad, fick jag ett jättefint ljus
Sen kom syster Yvonne med hembakt till kaffet och det har maken och jag nästan fikat upp. 
Hursomhelst så tog jag eget beslut ang. starten på Sutent den här perioden. Men så fort Roger (han är i Kiruna) är borta så är allt ett enda virr varr. Inte ens en märknig runt handleden har jag fått...hm.
Men nu ska jag sova på saken och hoppas innerligt att smärtan håller sej på avstånd.......låååångt avstånd..
Får önska alla nära och kära en riktigt god natt!
Viveka

Söndag kväll 6 mars. Grattis Fia,33 år!

Ingen ljusning på min himmel. Har varit så trött och sliten hela dagen. Fick besök av Lill-Eva på förmiddagen. Hon jobbar på neonatalavd. Det var kul att hon kom. Sen kom min syster,glad i hågen, hennes hund vann pris som bästa unghund i sin ras på premiärutställningen igår. Och till sist kom Maria,Ante, Jessica och Elin. Nej siste man var ju maken så klart.
Nu har dom aktiverat pporta-caten så jag får sprutor intravenöst och det hjälper fortare vid smärta. Undrar hur detta ska gå när jag ska hem, ingen som vet...
Nej nu hänger mina ögonlock så det är bäst att sluta. Kram till er alla!
Viveka

Lördag kväll/natt 5 mars

Efter en lugn och relativ smärtfri dag så startade eländet igen. Nu har jag fått 4 sprutor och lika många piller på 4 timmar och det verkar inte bli nån sömn i natt heller. Maken har varit här ikväll, vi har tittat på tv och ätit en massa godis.
Lunchen idag var ju som väntat en flop, några skivor skinka, kokta kalla potatisar, 1 kokt kallt ägg, rivna morötter,grädfil i en  liten kopp. Middan var ju utsökt om man jämför, stekt kycklingfilé, stuvad broccoli och ris, riktigt gott.
Mina barn har varit hos mej idag,mycket mysigt.
Nu ska jag försöka hitta en ställning så inte lungan skaver mot pleura, det är därför det gör ont.
God natt mina nära och kära./Viveka

Fredag kväll 4 mars

Befinner mej på avd 51. Det var enkelt att komma direkt in på avd när man  tillhör Palliativa, man behöver inte gå via akuten och det är ju skönt.
Hade såna smärtor när jag kom. Fick enskild sal och det tog flera sprutor innan smärtan gav vika. Hoppas att dom kan byta ut sprutorna mot tabletter så jag kan åka hem. Det är ändå ganska skönt att vara här när man inte klarar sej hemma dessutom känner jag all personal  här och dom allra flesta är så gulliga.
Maria har åkt hem på permission idag. Skönt för henne och familjen att få ha helgen tillsammans.
Nu ska jag se Let´s Dance färdigt och sen försöka sova.
Önskar er alla en god natt.
Viveka

Fredag 4 mars

Det har varit och är  dåliga dagar fn. Har sån djäv... smärtor så nu väntar palliativa på mej. Åker nog in idag mest troligt.
Natten har varit bedrövlig, har på eget bevåg höjt plåsterdosen. Synd bara att inte  "min" Roger är i tjänst.
Måndag och onsdag var jag på min styrketräning, två gånger och det blev inte fler.
Lev o må , jag lägger mej och vilar till maken kommer hem sen får vi nog åka in.
Kram/Viveka

RSS 2.0