Fredag 31 juli

Tänk att det är sista dagen i  juli, dagarna bara går och går.
Jag gick upp 8 i morse, dyngtrött. Jag tror att jag skaffat mej ovanor...detta att sova länge på morgnarna
Kl  9 var jag på Bj-näs VC sen for jag hem och städade skafferiet och några andra eftersatta utrymmen.  Det blev lite av varje som åkte i soporna. Satt ute en stund och lyssnade på minbok med  Mari Jungstedt, ganska bra. Åkte ner på stan, strosade omkring ett tag, lite småshopping bara. 
Hem till hushållet och gjorde en Quiche Lorraine (!!) Ja ja, det är en vanlig hederlig skink- och ostpaj.
Men-- jag som alltid gett Umeå MVG, dom har inte ens ringt idag efter min provtagning!
Nu är jag inte glad. Men dom ringer väl på måndag.
I kväll har vi invigt  röken som Ante har införskaffat, 10 st aborrar (Elin drog upp dom största) blev ordentligt rökta. Provsmakat = godkänt!
Sen blev det bastu och nu är det godnatt fast klockan bara är 2130.
Så är det!
Höres i morron!
Viv


Torsdag 30 juli

Hej svejs!
Vilken solig och  varm dag! Har legat ute en stund i min solstol och lyssnat på en bok, men jag brände mej nästan, så det var bara att gå in i skuggan.
Huden är nog känsligare än vanligt, jag är alldeles röd.
I kväll har vi varit till Yvonne & KG på  middag. Mats & Monica var också där, trevligt med mycket och god mat.
Hemma igen och jag känner bara för att lägga mej i sängen, kanske läsa nåt eller bara prata.......
I morgonbitti ska jag till Björknäs VC och ta standardproverna, hoppas att dom håller sej innanför gränsen.
Får veta det när Anna från Onkologen ringer på eftermiddan.
Suss gott allihop!
Viv


Onsdag 29 juli-Grattis Sara!!

Hej!
Maken kom hem vid 23-tiden och då var det bara att sova på söta örat. Vaknade vid 9, trött som en gris, men jag hade ju lite att stå i innan jag hämtade Elin för vi skulle ju fira Sara idag. Hämtade Maria i Unbyn kl 11 och sen bar det iväg till Björkskatan. Lilla stora Sara, magen rakt ut, nu är det nära....
Efter presenter och kramar åkte vi med blåklockan till Luleå GK och där vi åt en jättegod fiskgryta med hemlagad pot.mos. Himla synd att man är så liten i maten!!
Nåväl jag tröstade mej med ett par snygga och lagomstora brallor i shoppen.
Körde hem Maria och sen Elin och sen hem för en liten sovstund, skönt.
Cyklade tillbka Kärrans cykel och tog en promenad från Trångfors, det var väldigt härligt.
Väntar nu på att Ante och Elin ska komma hit med sin fiskefångst, jag hör båtmotorn, då ska jag rensa aborre och vi ska röka den i morgon.
Som ni förstår så mår jag trots mina dåliga värden, ganska bra, håller mina tummar att jag är så här pigg en och en halv vecka till för sen blir det dom ordinarie två veckornas återhämtning.
Slutar här med att önska er godnatt!
Viv+VB


Tisdag 28 juli

Tisdag?? Det känns som söndag, ute och parta med tjejerna brukar man ju göra på lördagar, men nu är det ju semester så då har veckodagarna ingen betydelse. Nåväl, jag har haft en kli-ig natt, förmodligen torr i skinnet, så jag kostade på mej att sova till 1020. Dock var kroppen sliten och trött så jag avstod golfen. Städade badrummet i lugn och ro, slängde en massa saker från kylen och skafferiet som datumet utgått, det är ju rötmånad.
Sen har jag varit ute i solen och vattnat lite blomster och målat nästan färdigt i bastun. Ante och Elin kom med mjukglass, supergott!
Men åh, vad trött jag blev, hade tänkt leverera tillbaka cykeln till Kerstin men det blev en 2-timmars sovstund i stället.
Nu är jag pigg igen,  sitter och väntar på maken som är på väg från Uleåborg. Han har spelat bra idag igen!!
Sen är det god natt!
Hon som bor överst!


Måndag 27 juli

Vilken trevlig dag!
Efter knepiga (mar-)drömmar inatt vaknade jag redan ½8, skulle ju till Bj.näs VC 0830 så det var bara att gå upp.
Tog lite prover och sen lite småpyssel innan jag hämtade Kärran. Vi hade ju bokat  speltid tillsammans med Bitte och Anette 1130.
Spelet gick väl så där, bättre har man väl spelat i sina dar, men om man tänker på omständigheterna så...
Hemma igen vid 1430, värmde upp bastun och då kom då tjejerna med Kärran vid rodret och vi badade och tog en öl med lite tilltugg. Samtal från Umeå i vanlig ordning, vissa prover är fortfarande jättedåliga så  jag fortsätter med antibiotika några dagar till.
Båttur tillbaka till Kärran för en härlig grillafton. Jättetrevligt bara man hade orkat hela kvällen. Lånade Kärrans cykel och nu är jag klar för sängen.
Maken har ringt från Uleåborg, han har spelat som en gud, 68 netto. 40 poäng. Mycket bra jobbat!!
Planer finns för en golftur i morgon, får väl se hur formen är då.
Godnatt!
Viv

 


Söndag 26 juli

Goderafton på er all bloggläsare!
Behöver jag nämna att jag sovit länge idag igen? Det är då konstigt vad det går bra att somna om fast man tycker att man är utvilad. Vi somnade ju som jag befarade i soffan igår kväll, tänk att det inte går att ligga ner och titta på TV. Men den som sover...........
Har pillat lite med krokarna till bastun och lyckats spika upp dom så det ser bra ut. Allt utan missöden, bara det är ju en bedrift. Karin och Roger kom på besök, tack snälla för den goda rökta fisken som säkert räcker i två dar för mej. Maken åkte ju iväg med killgänget till Finland i eftermiddags, så han fick äta middag nån annanstans. Har i allfall lagat en älggryta som han får när han kommer hem igen.
Sitter pall vid vår ordinarie dator och jag har lyckats få in dom flesta e-mailadresserna som gick åt skogen när vi formaterade om datorn. Skulle ju givetvis ha kopierat över dom på en sticka, men  man kan ju inte komma ihåg allt.
Jag har mått bra idag, inga kända symtom på infektion eller liknande, jag äter ju antibiotika, så jag hoppas att det hjälper. lite trött, det blir inga långa stenbärarturer i Pagla ännu...
Den förargliga kolsyrebrännskadan är läkt och jag har lärt mej en läxa, se till att det inte är stock i munstycket!
Nu hoppas jag att det är fint väder imorgon, för vi tjejer ska spela golf och sen blir det bastubad.....
Men först ska jag på provtagning på Björknäs VC.
Det är så tyst i huset, men överstinnan är ännu vaken..men inte så länge till!
Lev  väl!
Viv


Lördag 25 juli

Hej igen!
Igår var det fullt upp, hade inte tid att skriva nåt.
Marlene och Ulf åkte iväg vid 11-tiden och då började vi med biltvätt & städ. Måste ju hålla efter min lilla pärla. Vi hade ju bröllopsdag så det var ju en lagom sysselsättning. Två samtal från Umeå bekräftade att en del av mina värden var jättebra, medan en del var riktigt dåliga. Jag får nu antibiotika i förebyggande syfte, ska äta det i dom två veckor jag har kvar av denna omgång av Sutent. Hoppas verkligen att jag klarar av det.Jag är ju lite sliten och trött men mår ganska bra ändå.
Jag fick 10 stoooora röda rosor av maken och han fick en stooor kram med puss därtill.
Senare på kvällen kom Kärran & Kjell och vi cyklade till Brännastrand och åt middag. Vidare tilll Bodensias uteservering för ett glas vin.
Kvällen avslutades med "Lier", Kärran vann, jag och Kjell somnade på kökssoffan......
Idag har vi sovit länge. Men vi har roat oss med att måla bastun klart och den blev så fin, rökpörte med lite blågrå knutar och dörr. Mycket fint. Nu är vi så trötta och lite hungriga också så det får bli en pizza  som vi delar kärleksfullt på........
Kvällen ska vi tillbringa liggande i soffan.
Kram till er alla!
Fru Andersson


Torsdag förmiddag

God förmiddag!
Vill bara lugna er som är orolig över min hand, den mår bra idag. Jag har haft på nåt kleggigt och kompress i natt, så nu ser det bra ut, bara lite ont.
Ska passa mej för den gräddsifonen i fortsättningen.
Det är lite svårt att skriva med mina fina långa naglar.......
Om en timme kommer Ulf och Marlene och då ska vi åka till Åsa. Det blir inget sola idag, det är molnigt.
Vi höres inan natten är här.......
Överstinnan.


Onsdag 22 juli

Som vanligt har jag sovit länge. Det känns som det är välbehövligt.
Har inte gjort så  mycket idag, cyklade ner på stan för lite shopping och sen for jag till Anna  för nagelfix. det blev jättebra.  Lagade lite mat och sen kom Marlene och Ulf  och åt med oss.
Säg den glädje som varar beständigt, jag skulle  fylla gräddsifonen med en patron och då pyste allt ut i min hand, jag fick en kolsyrebrännskada! Helvetes ont!
Och jag som mått så bra hela dagen.
Nu ska jag lägga mej med min bandagerade hand. Godnatt!
Viv

J-E och Irenes silverbröllopsdag, 21 juli

Grattis, grattis käre bror och svägerska!
Vi har också bröllopsdag snart, fast bara 5 årig.........
Den här dagen har varit full av händelser. Vaknade kl 10, full av energi, fileade 1 kg strömming, tog hand om gårdagens tvätt, torkade golven, for och handlade, ja jag har varit i en fenomenal form trots mina dåliga värden. Kan det vara fel på deras mätinstrument tro? Fast jag blev lite seg på eftermiddagen, tog mej en tupplur på  drygt en timme, skönt. Sen kom Marlene och Ulf och jag blev beordrad att sitta ner på en stol. Marlene har bakat två sorters matbröd och Ulf har lagat jättegod stekt strömmingsfile med grädd-löksås. Lite sellerimos och potatis till, mumsigt. Jag åt jättemycket!
Gubbarna har badat bastu och vi tjejer har pratat livet med ett glas vin i handen ............
Nu har gästerna/personalen åkt "hem" till Luleå och maken har gått på bäddan så nu är det snart min tur att krypa ner i sängen.
Härlig dag, hoppas på en skön och lång natt.
Kram och godnatt!
Överstinnan + VB

Måndag 20 juli

Ja då har en ny vecka börjat, alltså andra sutentveckan. Cyklade till Björknäs VC i morse, Ljuvligt väder. Kokade rabarberkräm till Lars när jag kom hem. Åsa kom och fikade, kul med en liten pratstund med dottern.
Hade tvättid mellan 12 och 17, så jag fick allt från min svettiga säng och från husbilen tvättat och torkat ute i sommarvinden.
Äntligen en klipptid hos min favvo Hanna, fick mej även en cykeltur dit. Håret har blivit som pansar av medicinen. Under tiden ringde sköterskan från onkologen och berättade att mina värden var dåliga, dom funderar på att avbryta behandlingen igen. Jag hoppas verkligen att jag klarar 4 veckor den här gången. Men jag är extremt infektionskänslig, kan snart inte vistas bland folk längre.
Vi har haft besök av min systerdotter Marlene och hennes Ulf. Dom kommer hit i morgon också och då ska dom laga mat och baka, underbart.
Nu ska jag samla ihop den lilla mängd vita blodkroppar jag har och krypa till kojs.
Suss gott alla mina vänner.
Viv & VB

Söndag 19 juli

Vaknade 0710, toanödig, dock inte utsövd. Somnade om under makens varma täcke till närmare 10.
Nu måste jag berätta: Rolf ringde till en kompis i Skåne och han visste precis hur man skulle sätta upp vindskyddet. Vi hade ju satt det upp och ner. Huxflux så satt det uppe som det skulle. Konstigt att det inte följde med nån instruktion.
En fantastiskt solig och varm dag i allafall. Det blev ju ingen golf idag så vi passade på att sola lite bakom vårat nya vindskydd. Vilken skillnad på värme det blir. Tog en liten cykeltur innan vi packade ihop och drog ut på stan. Vi skulle äta på Capsicum, men det var naturligtvis stängt, så det blev en liten bit pizza i stället.
Det har varit en underbar helg, lugnt och fridfullt, trots att gubben spöat mej i både skitgubbe och golf.
Men han måste ju få vinna nån gång han också.
Nu har vi duschat och är redo för sängen, ska bara hälla upp rabarbersaften jag kokat.
Måste upp tidigt, för jag ska lämna prover på Björknäs VC i morgonbitti.
Vi ska fortsätta lyssna på Paasilinnas "Uppdrag-Skyddsängel" innan vi somnar.
Kram & Godnatt.
Överstinnan ......


Arvidsjaur 18 juli

Vaknade kl 8 men det var alldeles för tidigt för mej nu för tiden. Somnade om till 10. Ingen brådska ut på golfbanan, den står ju kvar. ut på byn, lite shopping till husbilen, matta, vindskydd(som har en alldeles egen story) sen blev det golf, 18 hål, inga problem utom dom vanliga!Jag kände inte av operationen så mycket, får väl se hur det är i morgon, lite ledbruten kanske. Rolf däremot spelade jättebra, 72 netto. Efter en härlig varm dusch åt vi grillad suovas, potmos, kantarellsås, jag åt en stor(!) portion. Nu har vi varit på en promenad runt området för att se hur man lämpligast sätter upp ett vindskydd, vi har nämligen fått  en massa pinnar och rör som nog inte passar till ett vindskydd utan mer till ett förtält. Men inte en enda en av alla dessa ekipage har ett vindskydd. Så det är till att vänta till på måndag när Rolf ska hit och jobba.
Nu väntar en kopp java och jordgubbar med grädde. Synd bara att ingenting smakar som det brukar.
Vi har ingen TV med oss så nu måste vi roa oss själva. Det blir väl skitgubbe igen. Nu ska jag faktiskt klå gubben! I morgon är det tävligar hela dagen så då ska vi passa på att gå på auktion här i byn.
Ni må ha det bra allihop som läser min blogg, jag har det ganska bra, bara lite lite biverkningar...
Kramizar//Viv

Fredagkväll- Arvidsjaur

Hej å hå!
Nu är vi i Arvidsjaur, Camp Gielas, maken bjöd på min favoritrink Gin & Tonic och den smakade BLÄÄ, all smak  har förändats i munnen. Men det finns ju vin! Vi cyklade till kåtan på middag, Jag åt hälften av en  babyspareribs och  det var helt perfekt. Vi hade ett gäng tyskar, 24 pers, som bordsgrannar. Dom åt en 6-rätters middag, herregu, vilka matvrak!!!
Det blåste nästan storm, med mina mått mätt. Vi får hoppas att det lugnat sej til i morgon när vi ska försöka spela.
På tal om spela, Rolf har spöat mej i skitgubbe 4-2 och det är illa, jag är nog inte i form, det är nog inte bara speldjävulen som som ockuperat min kropp........
Nu ska vi sova på söta örat i våran Dagny.
Godnatt!
Håll tummarna för min sving i morgon!
Nederstinnan...med make
Vivvan

Fredag 17 juli

Nä nu är allt  huller om buller. Ingen ordning med skrivandet och sömnen har  belägrat min kropp, skärpning anbefalles!!
Jag blir ju alldeles dagvill när jag inte skriver varje dag.
Gårdagen var jättebra, jag kokade äppelmos innan min lilla ängel vaknade, sen for vi till Mockis och plockade jordgubbar, 10 liter, inte illa!
Ante och Elin for iväg och fiskade, dom fick 9 fina abborrar denna gång (Kjell ställer upp med rökningen) medan jag och maken badade bastu och stekte renskav på murikkan.
Klara och Mats kom och åt med oss. Dom har formaterat om vår dator, tusen tack, jag är helt oduglig på sånt.
Elin flyttade hem igår, det blev så tomt, men hon kommer kanske tillbaka nästa vecka om jag mår bra.
Herrskapet A somnade på soffan och vi vaknade vid ½2-tiden, förflyttade oss till sängen och fortsatte sovandet till....1115 idag!!!!!   Det är inte klokt, men kroppen behöver väl denna vila tror jag. Men Rolfs kropp då? Ja han går ju upp så tidigt varje morgon, han behöver nog sova ut han också..
Nu ska vi packa för vår resa till Arvidsjaur, ska prova på att spela lite golf, om svingen sitter där trots min stora operation.
Får önska er alla en trevlig helg, jag återkommer naturligtvis..........
Överstinnan blir nu Nederstinnan för ett tag......
Viv




Onsdag 15 juli

Helt ofattbart så har jag sovit till 1030 i morse. Visserligen var jag uppe en sväng vid 6-tiden, men ändå!
Elin vaknade strax efter, vi fikade och sen tog vi med oss Margarete till Evas Konst-iga café där vi shoppade loss lite. Efter kaffe och bullar for vi till mitt jobb, jag hade sån stor längtan............nä jag hade lite jag skulle pyssla med. Handlade lite nödvändigheter på Maxi sen hem och laga mat.
Nu har vi badat bastu, men jag känner inte för nåt dopp i älven nu, är lite stukad och trött. Sutenten har attackerat min kropp, det känns så välbekant obehagligt.  Hoppas bara att det inte blir lika häftigt som tidigare, för vi planerar att spela golf i Arvidsjaur, vi gör ett nytt försök...
Nu är snart dags för sängen.....
Kram & godnatt!!
Viv

Tisdag 14 juli

Hej !
Det blir lite hipp som happ med mitt bloggande nu. Det är så mycket på G just.
 Jag var till Björknäs VC och tog prover igår och mina trombocyter hade gått upp till 326, men dom vita var för låga. Ändå fick jag börja med en ny omgång Sutent, denna gång 25 mg. Hoppas att dom inte ger såna biverkningar. Vi var bjudna på middag hos Anette och Rolf i går, grillat  och gott. Kom hem jättesent.
Idag har Elin och jag cyklat till Kjell och Kärran med våra fina abborrar. Kjell har rökt och vi har provsmakat. Jättegott!
Nu håller vi på med lite rabarberjox, saft och kräm....det är ju sommar!
Kram till er alla!
'Viv

Söndag 12 juli

Hej på er kära vänner!
Igår var det fullt upp därav inget bloggande. Vi hade allmän bilvård i stort sett hela dagen. Jag tömde min gamla trotjänare på prylar som jag behöver till den nya lilla pärlan. Alltså nog blir det ledsamt värre när jag ska skiljas  från cittran. Den går ju så bra. Hur kan jag bara? Nej, det finns ingen plats för nostalgitrippar här nu, här ser vi bara framåt!
Ante var också här och tvättade sin bil, full aktivitet bakom husknuten. Jag tycker att det är kul att städa bilen men det tycker absolut INTE min son. Har erbjudit mej att fixa hans bil men jag får inte det, han tycker nog att jag är klen.
Efter reconden åkte vi  till Karin och Roger (han har just fyllt 60), Elin hade bakat en kaka så vi fikade lite. Sen hem i full fart, våra gäster, Kjell, Kärran och Viktoria var på ingående, vi skulle ju grilla och bada bastu. Allt funkade bara bra och bastubadet var populärt värre, vi var riktiga älvdoppare.
Det blev rätt sent, men jag mår så bra nu, lite sprickor på tungan, kan inte äta/dricka nåt varmt, inte kryddat eller bubbligt, men det blir bättre och bättre.
Idag sov vi länge och när Elin och Ante for ut med båten för att fiska så for vi en snabbis till Kronidan.
Träffade min brorsdotter med familj, det var länge sen vi sågs. Jättetrevligt.
När vi sen kom hem anlände fiskarna med 12 abborrar. Dom är saltade nu och ska rökas i morgonkväll. Mums! Får passa på att äta nu innan nästa behandlingsperiod startar, för då går det dåligt, man har definitivt ingen god smak i den såriga munnen.
Nu är det dags för sängen.
Godnatt, godnatt!
Viv

10 år sen---10 juli----Grattis Åsa 50 år!

Ja idag är det 10 år sen jag och Rolf träffades! Det är sannerligen inte klokt vad tiden gått fort, är det bra eller dåligt? Det måste vara bra för det känns som det var igår, vi har då definitivt inte tröttnat på varandra!
Det har varit en väldigt annorlunda dag idag. Efter en väldigt våt natt, nä nä nä inte som ni tror, jag håller på att svettas  ut  alla helvetes gifter som belägrat min kropp, vaknade vi vid 10-tiden. Maken ledig idag, skönt, ingen stress. Elin sov också länge. Vi stack iväg till Luleå och klappade på lilla pärlan och provkörde den såklart och sen blev det affär! JAG HAR EN NY LITEN BIL!! Den är så himla söt, går under namnet Blåklockan (Tack Karin!). Vi har ju som sagt 10-årsjubileum så jag fick 4 ringar av Rolf, toppen!
Snygga,läckra,oemotståndliga, blanka,ovanliga.............sommarhjul på aluminium/cromfälg!!!!
Ja jag säger då det,karlar vet när dom ska imponera! Men jag är så glad och bilen blir ännu tuffare!Sen var vi och hälsade på min lilla "dotter" Sara som väntar sitt första barn och precis flyttat in i radhus på Björkskatan, puss och kram på lilla/stora magen.
Väl hemma- iväg igen, denna gång till Åsa i Älvsbyn, hon fyller 50 idag. Maria Hedmark plockade upp mej och Elin och så begav vi oss dit. Hon blev överraskad och glad.
Avslutat kvällen med grill vid stranden med Ante & Elin sen stundade stora bastubadet Hubert, alltid lika härligt. Men jag avstår älvdoppet än så länge. Nu myser vi bara i soffan innan sänggåendet.
Vilken underbar dag, JAG MÅR TOPPEN!
I morgon ska jag putsa Blåklockan in- och utvändigt......
Kram & godnatt





  - Blåklockan

klicka på bilden för att få den större !

Torsdag 9 juli

Goder afton folks!
Vaknade tidigt  som tusan,  0615, svetten bara dröp, var tvungen att stiga upp, sängen alldeles blöt. Månne om det är giftet i kroppen som vill ut. Nåja energin var det inget fel på, tvättade alla sängkäder, strök lite tvätt och mådde alldeles ypperligt. Wiksténs kom hit och bytte en lampa, ja allt rullade på i gammal god stil. Jag fick en hel del uträttat innan jag hämtade Elin och vi drog till mitt jobb.
Nu var det ju inte så många där men atmosfären fanns ju kvar. Fick undan lite där också och sen for vi till Klara och åt jordgubbstårta, jättegott, jag åt TVÅ bitar!! Inget fel på aptiten nu precis. Efter  viss shopping på Apoteket, nya Sutent, jag ryser vid tanken att börja en ny kur, åkte vi hem och gjorde potatismos, inget pulver här inte, och stekta strömmingsflundror, jordgubbar och grädde. Jag höll på spricka!
Rolf drog igång värme i bastun så då blev det en stunds lögning, härligt, men ingen älvdoppning för mej förstås.
Klara och Mats kom och åt resten av strömmingen, Mats tog hem vår dator för omformatering så nu är det tur att vi har dej Vita Blixten!
Maken är visst ledig i morgon så då ska vi till Luleå och klappa lite på min nya kärlek.
Men nu finns det bara ett: God natt och sov gott om nu någon råkar kolla bloggen den här tiden.
Höres i morgon!
Fortfarande  ÖVERSTINNA

Onsdag 8 juli

Hej å hå!
Ja inte kunde jag  sova längre än  kvart i sju. Fikade i lugn  och ro. Skönt att slippa äta i sängen. Startade en maskin, gjorde färdigt rabarbersaften och tog sen en promenad  medan jag  inväntade besök av kusin Anders med familj-
Sen kom dom Aew, Anders,lille Alexander och Aew´s syster. Vi  fikade och det var för  första gången på jättelänge jag tyckte det var gott med en bulle till  kaffet. Presenter skiftades,jag fick  årgångsvin i trälådor, mums. Vi har faktiskt tjuvsmakat på lite, fantastiskt gott! Men man får ju så dyra vanor vi som dicker mest lådvin..
Dagen har gått på , jag har mått relativt bra,inga extra extra, men jag är glad ändå.
Glad, ja jag har bokat  fast min lilla nyvunna kärlek!!! Ska träffas på fredag.
Nu ska jag krypa ner hos min första kärlek.
Godnatt, sov gott!
PS. Alla överstar i huset är borta..... det är bara överstinnan kvar.........

VIV


Tisdag 7 juli

Hemma!
Vad skönt att komma hem igen! Var så pigg i morse så jag blev "utslängd" från huset, och Ante min pärla hämtade mej på eftermiddan. Vi hann faktiskt med en snabb sväng på bilaffärer.. och där..... på Dahlqvist Bil stod den där.............den måste bli min!!! En Hyundai Getz -06, hur ska det gå till? Hur ska jag få råd att adoptera denna läckra lilla pärla? Kan man lägga ut en lista på Konsum? Det vore väl inte för mycket begärt? Kommer tid kommer råd, brukar mamma säja.
Väl hemkommen så blev jag sugen på Janssons, så det fick bli en snabb variant, PEKA pot gratäng, stekt lök och ansjovis. Klart!! Skitgott! Det låter som jag äter för tre nu men så är inte fallet, men lite blir det i allafall. Sen myste vi i soffan och skrålade med Uggla i Allsången och nu sover Rolf. Jag steg upp för jag hade ju missat bloggen. Nä, jag har väl lite "jetleg" fast det heter väl nåt annat i detta fall.
Har varit hos tandhygienisten på sjh. Vilken genomkörare, det är bra för den här j--a medicinen skadar ju tänderna också, så det gäller att vara på sin vakt. Nu har jag ett helt skåp fullt med preparat.
Mina armar är sönderstuckna, jag passar utseendemässigt in på nån stackare på Kvinnojouren.
Nä nu börjar han att leta mej i sängen så det är bäst att sluta.
Ska sova länge, länge........
Hipp hopp/Överstinnan

Måndag kväll.....

Hej igen!
Det märks väl att jag klivit upp ur bingen? Jag måste berätta, jag åt en liten bit fläskpannkaka (inte som gubbens) med lite SYLT och ett glas MJÖLK, jag som inte äter nåt dera, sen ringde jag  maken och beställde en PIZZA!!!! Det är det sista jag skulle längta efter i vanliga fall. Visserligen blev det bara 1/4 barncarpricosa 3e timmar senare, men gud vad gott!
Maken i chock men livet har återvänt, jag har fått matlust! Det blir bra för mina dåliga värden. Jag får fortfarande varje kväll, näring i droppform, en välling som heter Oliclinomel innehåller allt jag behöver, dock inte Cava! I vart fall, 910 kcal /påse, så numer äter jag i sömnen också. Ville bara berätta att det ljusnar..............
Godnatt!
Viv

Måndag 6 juli

HEJ!
Det känns som att jag har vänt om och är på väg tillbaka, kan faktiskt se nån form av ljusning. Men jag är tämligen upprörd över att man tillåtit att mina dåliga tromocytvärden har fått mölighet att bli ännu sämre. Absolut lägsta tillåtna värde är 165, jag hade 35! Nattsköterskan var även hon upprörd, men överkuckun här vill inte ge mej förstärkning. Nåväl jag märker ju skillnaden jag har 90 nu. Sen är ju min akärl så försvagade så det innebär svårigheter att få in en kanyl, jag som haft liknande cykelslangar, Men det var då det. Ett förslag från sköterskan var att låta operera in en Portacat. Men det sa överläkaren också nej till! Hur kan detta vara möjligt? Nej fru Andesson, nu är det dags att börja ageraProblemen i munnen har  blivit mindre, fortfarande bränner och svider det, kan inte äta nåt salt eller kryddat. Men kamomillte med mycket honung och en pepparkaka till lunch smakade bra.
Jag har äve haft min "flärdstund", te-indränkta kompresser på ögonen mot mina svullnader, lite manikyr, smink är inte till att tänke på, det försvinner in i bubblorna.........
Yvonne räddade min dag, införskaffade och kom hit, för det fanns inget kamomillte här i huset, Ante & Maria & Elin kom och åt söndagsmiddag med mej och sen kom ju maken förstås.. Han hade varit och spelat 9 hål och det hade gått bara ba. Kul! Vi är ju med i Arvisjaurs GK, det är min favorit, speciellet nu när vi är med Dagny och kan vara över helgen, så jag hoppas att det blir lite spel i sommar i alla fall.
Stackars ni semesterfirare, det blev ju riktigt kallt igen, men man måste ju inte vara ute i trädgår´n  hela sommaren, det finns mycket man kan göra inomhus.  JAG LÄNGTAR TILL JOBBET!!!!!!!!
Nu ska jag ta en liten siesta.
Svejs!/Viv
PS! Alla ni som har webcamera, anslut er till Skype, det är jättekul att prata videosamtal!!!
Har nyss  pratat med och tittat på Kina & Alf
/viv

Fjärde juli, Klaras 22-årsdag!

Hej! Dessutom är det Amerikas nationaldag, men vem bryr sej? Här ligger man helt utslagen, låga albuminer och trombosyter. Ansiktet är igensvullet (albuminet) Munnen och halsen ja ända ner till magsäcken är full av sår och blåsor. Infektionen är komplett. Jag får näringsdropp, en sorts vit välling direkt i armen, så jag är inte speciellt hungrig.
Igår tog jag det tunga beslutet att avstå från det jag sett fram emot hela året, Fjällräven Classic. Det känns trist när vi nu kämpat på för att få ihop en fjärde tjej och nu när vi fick in Kicki i gänget, så måste jag hoppa av pga detta  helvete.
Ja, jag vet att jag måste tänka på hälsan först. Men har lite fördomar mot dom som alltid säger : "Nä jag kan inte planera, man vet inte om man lever." Ingen vet väl hur länge man lever. På så sätt kan man aldrig planera nånting. Men  jag ska försöka åka upp och möta dom när dom kommer i mål.
Inatt har jag haft konstiga drömmar, jag drömde att vi  syskon träffades i Vuollerim på en maskerad.
JanErik kom med spark och Mårten satt på, Hjördis och Yvonne hade var sin hund, en brun och en svart. Mamma var en ung och glad danserska i röd klänning med snörliv och jag själv var mitt i alltihop...........men det var som sagt bara en dröm.
Jag har faktiskt löst melodikrysset, det lär väl vara det enda plus detta inlägg jag orkar med idag.
Men jag kämpar på, jag ska ut härifrån inna nästa  veckas slut.
Tack o hej från mej denna gång!
Viveka

Hej alla bloggläsare

Hej,detta är Ante som skriver nu,som ni kanske förstår orkar inte min kära Mor blogga just nu.Hon mår ju inte så bra av sina piller,men hon är säkert igång snart igen.Hon har väldigt svårt att prata också p.g.a. all svamp i mun och hals.Jag tror inte hon orkar prata i mobilen så mycket,så skicka gärna sms eller hälsningar via bloggens kommentarer.Ha det bra alla/Ante..Hej igen,jag glömde skriva att hon helst inte vill ha besök på sjukan p.g.a. infektionsrisken och att hon är väldigt trött,hon sover hela tiden, ja de är mycke nu...men nu kan det bara bli bättre../Ante

Onsdag 1 juli

Hej!
Ännu en dag när man legat helt utslagen, jag orkar helt enkelt inte hålla ögonen öppna. Men, nu händer det saker, först så blir det uppehåll med Sutenteländet tills mina vita blodkroppar har ökat i antal och infektionen är på tillbakagång. Sen blir det att starta igen men då blir det en lägre styrka och då får man se hur jag fixar det. Allt är kaikiloppolainen just nu. Tandhygienisten har varit hos mej och testat olika bedövningsmedel för tungan och svalget där jag har blåsor  och sprickor. Jag har fått tandkräm och tandborste också. Typiskt att när man fått nått bra mot illamåede så är det så ont i munnen så  går det inte att äta ändåa att det. Men i morgon är en ny dag då kanske jag mår bättre.
Det gäller att inte ge upp, men jag måste säga att det är inte lätt. Men det militära talesättet "Allt som inte dödar--härdar" får man anamma, det är inte annat.
Nu slutar jag innan ögonen faller helt igen.
Var rädd om varandra, man vet inte hur länge man har sin familj, sina vänner, syskon.........
Kramizar
Viv

RSS 2.0