Fredag 26 nov

Fredag och maken har varit ledig hela dagen, mycket sällsynt.
Vi drog iväg till Piteå med Karin & Roger, killarna skulle shoppa och vi skulle få titta på, mycket märkligt.
Rolf körde, Roger satt fram och vi bak och löste världsproblem, mycket trevligt.
Väl framme så skulle det ätas, alla fyra beställde tacotallrik, alla kunde äta utom jag,
det var för starkt för min såriga mun, mycket tråkigt.
Vi delade upp oss i två lag, plötsligt var man utan blåslampa, mycket befriande.
Samlades sen för kaffe och lite slisk, mycket välsmakande.
Efter en god middag  som bestod av färsk smörstekt torskfilé, pressad potatis och ägg & dillsås har vi njutit av Skavlan, mycket underhållande
så väntar sängen som är väldigt inbjudande.
God natt alla nära och kära.
Överstinnan

Torsdag 25 nov lön!

Ja, det är lön för dom flesta men inte för dom som väntar bidrag från Försäkringskassan, dom kommer den 27:e.
Idag har jag fått besked  från Roger ang.  röntgen igår och det var GODA nyheter! Förtjockningen runt lungsäckens väggar har minskat betydligt och det i sin tur betyder att Sutenten har "tagit" denna gång. Så det  blir att fortsätta  med samma om en och en halv vecka. Man ska inte ändra ett vinnande koncept.
Jag är så glad, jag hade  väntat det värsta och var förberedd på det.
Biverkningarna fortsätter  att "frodas" men  förhoppningsvis så mattas det ner under hand.
Nu ska jag sova gott!
Gläds med mej!!!
Kram/Viveka

Onsdag 24 nov

Igår fyllde maken år, ja åren går ju även  för honom ha ha! men inte orkade jag gå upp innan han vaknade!
Nåväl han fick uppvaktning på kvällen av många vänner, det blev även tårta  mm.
Idag har jag varit till Sunderbyn på datortomografi och jag hoppas på ett positivt besked från Roger i morgon. For en sväng till syster Yvonne i Gammelstad och sen på stan. Men det känns som om jag inte ska köra bil, ögonen faller bara igen hela tiden. Vet inte om jag var särskilt trött idag eller om det är nåt annat.
Men nu är jag tillräckligt trött för att landa på bäddan.
Godnatt på er alla!
Överstinnan

Måndag 22 nov Grattis Bitte!

Steg upp i svinottan(halv 8), det kändes som om jag inte sovit en blund. Men jag skulle ju på Bj VC och ta prover. Hoppas på ett besked från urologen, blodvärdet och dom neutrofila (det vet väl alla vad det är eller?)
Sen fick jag besök av min syster och  Sylvia från "Sylvias hästar" i Mariebäck. Trevligt.  Sen kom det en fe med ett trollspö och gjorde mitt hår i ljusa slingor! Tänk vilka  goda feer det finns.
Men finns det nån som kan ge mej lite energi så jag orkar vara vaken en hel dag. Nu är det tungt på den fronten.
I morgon fyller maken år så jag vill ju vakna före honom i morgonbitti så jag kan gratta honom innan han åker till jobbet.
Så det är bäst att knoppa in.
Sov gott alla  nära och kära/Viveka

Lördag 20 nov

Vilken eländig dag. Har tillbringat hela förmiddagen på toaletten. Vet ej om det  är(var) magsjuka eller  nån sorts biverkning av Sutent. Trodde in i det sista att vi inte skulle kunna åka till Bitte & Nisse på middag. Men efter några Imodium och typ coca cola så lugnade det sej.
Vi fick jättegod älgstek med tillbehör. Kunde väl inte äta så mycket men jag har då fått behålla det jag stoppat i mej.
Nu är vi åter hemma. Tack för skjutsen Stina & Ville och tack för sällskapet Ulla!
Igår var Klara här och fixade igång telefonin via Bredbandsbolaget. Tack tack kära barnbarn, du är bara bäst!
From måndag kan man börja använda det. Det ska tydligen vara mycket billigare än andra operatörer.
Nu väntar en nyvädrad, renbäddad och härlig säng!
Sov gott alla mina kära vänner och  familj!
I morgon ska jag ut på en promenad, längtar......
Viveka

Torsdag 18 nov

Kallt som tusan i morse men det redde ju ut sej och blev en riktigt härlig dag. Hade påhälsning av Kicki vid lunchtid, men idag blev det bara fika, ingen lunch. For en vända på stan sen till  Karin och "pysselstund" med hennes barnbarn. Ja man blev som barn på nytt bland klister , papper, änglar och snören. Bakade en mjuk pepparkaka, det doftar så gott. Har legat i soffan hela kvällen, har inte mått så bra,pulsen så ojämn och magen i olag.
Hoppas på bättre status i morgon.
Godnatt alla nära och kära.
Viveka

Onsdag 17 nov

Trött som en gris när jag tvingade mej ur sängen i morse. Men allt går ju över säjs det. Min väninna Carin kom på lunch, trevligt. Sen drog vi iväg till Ullfina i Avan för garninköp. Jag stickar lovikkavantar på löpande band, det är kul. Men jag har så ont i fingrarna av medicinen så det känns verkligen när man stickar.
Fick en parfym som jag beställt via min syster Hjördis. Tyvärr blev det fel, så om det är nån som behöver en julklapp eller nåt så har jag en här till reducerat pris.
Godnatt alla nära och kära!
Viveka

Tisdag 16 nov och jag har namnsdag!

Sov länge och det var välbehövligt. Sen jag ätit frukost kokade jag squashsoppa som jag bjöd mina kära Carina på.
Hon är hemma på leave från Afghanistan. Jättetrevligt att träffas.
Nu har vi tittat på TV, alldeles för länge så jag säger GOD NATT till er alla
Viveka

Måndag 15 nov

Vilken skitnatt!! Kl 0330 hade jag inte kommit till ro. Jag kunde inte sluta fundera över livet och allt det andra.
Somnade så småningom men då ringde makens klocka.....
Efter en tidig frukost och iskalla fötter lindade jag in mej morgonrock och täcken och somnade om till halv nio.
For till Gammelstad och hälsade på, handlade lite på Ö&B sen hem.
I kväll har damerna varit på teater på Saga. "Kvinnans list" med Peter Harrysson mfl, riktikt rolig faktiskt. Och skratta behöver man....mycket och ofta.
Nu ska jag dricka te med honung och sen ska jag sova!
Godnatt alla mina vänner!
Överstinnan
PS. Det går fortfarande bra med 225 mg morfin......

Söndag 14nov

Men va nu då? Skriver två dar på raken! Har varit en bra dag, har minskat morfinplåstren från 250 till 225mg och var beredd på att öka på om det inte skulle funka, men det har inte varit nån skillnad. Bra om man kan få ner styrkan utan att bli smärt-tokig.
Vi har sovit länge idag och då menar jag l-ä-n-g-e! Efter en sen frukost begav vi oss till ett skitigt ställe och tvättade bilarna. Det gällde att stå stilla, rakt upp och ner annars fastnade man i nån dynghög. Men bilarna blev rena och fina.
Trebarnsfadern tillika tvåbarnsmorfadern Rolf firade "Fars Dag" med att i sin nya tröja, gåva av frun, nya jeans, köpt själv, laga en fantastisk god kycklingmiddag. Det var manligt!!
Har börjat tänka mer och mer på att jobba 50% och då får man ju hoppas att Sutenten inte ställer till det mer än tillåtet. Ska vänta till månadsskiftet och se hur det är då. Kruxet är att man måste sova så mycket, kroppen orkar inte riktigt hänga med från morgon till kväll. Ska in på röntgen  den 24:e. Dr Roger tyckte att jag skulle koppla bort detta med jobbet och ta hand om mej själv, vad kan han ha menat med det? Jag är ju van att ta hand om andra.....
Sen en annan sak, jag vill åka på den årliga julresan till Stockholm, men hur i hela friden ska det bli när jag inte får flyga för samme Dr Roger? Men då tycker väl ni att "Tåg är väl helt oemotstånligt"! Tycker inte jag!
Samtidigt säger densamme " Jag gillar att Du är wild and crazy". Hur ska han ha det? Man törs ju inte om man inte fått ok.
Men:
Den som aldrig begår en dumhet är inte så klok som hon själv tror!
Godnatt kära vänner/Viveka

Lördag 13 nov. Grattis Mats 47 år!

Ja då har det gått nästan en vecka . Det har varit "full huggning"  massor med besök.  I går var vi till nya bowlinghallen och jag kunde utan besvär spela  4 serier. Vi åt en fantastisk middag på stället.
Trodde nog att jag skulle vara i sängläge idag men inte. Har inte mer ont än tidigare.
Idag har vi varit till Bensbyn  och gratulerat min systerson Mats. Trevligt.
Nu ska jag ta en promenad till Konsum och köpa gurka.
Får önska er alla en trevlig kväll
Överstinnan

Tisdag 9 nov

Stötte på en väninna som påpekade att jag inte skrivit på lääääänge och det är helt rätt. Vad ska jag skylla på?
Jag har ju inte fullt upp precis, men som jag sa ibland går jag bara runt datorn och vägrar att sätta mej ner och skriva.
Helgen har förflutit bra, gäster  i fredags och hantverksmässa på Arcus. I tron att man gör bra affärer på dessa marknader och mässor köper man då tunnbröd, rökt kött och garn och allt är 10% dyrare! Hur dum får man va?
Nåja det var trevligt att gå omkring och träffa gamla (!) skolkamrater.
Nåt som stör mej det är det nypåkomna onda som har parkerat sej på min högra sida under revbenet i höjd med njuren, den enda som jag har kvar. Fick en tid hos "min" Roger idag och han har klämt och känt och han vet inte vad det är men jag ska på röntgen pronto. Har ätit Sutent 2 veckor nu och har bara lite biverkningar. Alla värden är bra men det är inte alltid av godo. Talesättet " Ont ska med ont fördrivas" har mycket sanning i sej. För om det inte angriper övriga organ mm så tar det inte på cancern heller.
1. Tråkigt: Barnens farbror dog idag av brusten aorta, knappt 60 år.....
2. Roligt: Rolf blev morfar för andra gången igår, en flicka, 4850gr, 55 cm.
Nu ska vi äta abborrfilé.
Överstinnan

Onsdag 3 nov

Tredje november och 4 grader varmt. I somras undrade man var sommaren tagit vägen och nu kan man undra detsamma om vintern....och jag som köpt en tjock, varm vinterjacka...
I måndags var jag till jobbet och hälsade på. Jättekul att träffa "mina" pojkar, men alla var ju inte där. Men det var inte kul att åka därifrån, jag vet inte varför men jag grät floder när jag körde iväg därifrån. Det känns som jag har kommit ifrån allt eftersom jag varit borta så länge. Jag har ju lagt in om pension från 1 maj 2011 så det är inte mycket tid att spela på. Vill inte att det ska bli ett snöpligt slut.......
Min chef tycker att det är helt ok att komma och gå som jag vill och kan och det är ju fantastiskt, men jag vill ju göra ett bra jobb, inte bara vara.
Efter jobbet åkte jag till en väninna som bjöd på lunch, gott och trevligt, men då blev det gråt när jag åkte därifrån..och det räckte i flera timmar. Vilken våt dag!! Men då kom min lilla Klara och var hos mej hela kvällen, vi beställde pizza, det var gott. Vi såg en tårdrypande (!) film om en flicka som hade cancer. Det var nog inte det jag skulle ha sett, behövde nog en skrattfilm istället.
I dag har jag en hantverkare här som ska sätta upp nytt kakel ovanför diskbänken. Men han bara suckar och "har inte varit med om nåt värre"......hm, då har man inte varit med om nåt alls tycker jag.
Nu ska Klara och jag på dagbio så jag slutar med att önska er alla en trevlig dag.
Kram/Viveka

RSS 2.0