Måndag 30 maj

Klockan tio i morse landade  Superpuman  och Nisse, Bitte och jag steg ombord. Vackert väder och glada i hågen begav vi oss mot Ljuså. Men först  en tur runt stan. Det är länge sen jag åkte med i hkp. Piloter denna gång var Johan Eriksson, Micke Bergdahl, samt "han-man-inte-klarar-sej-utan" Mats Ådemo.
Vi landade så småningom i Ljuså och där bjöd Bitte & Nisse på lunch. Vad sägs om grillad älgfilé med tillbehör? Supergott. Efter kaffe och fikabröd och pratstunder var det dags att återvända. Tänk vad tiden går fort när man har roligt!
Hemma igen gick jag en promenad och det var skönt.
Nu vän tar en dusch och sängen
Godnatt/Viveka
Bitte
Glada Nisse

Söndag 29 maj! Grattis alla mammor inkl mej själv.

Börjar med gårdagen. Sov uruselt natten mot, hosta, ångest, alla trista tankar......var så trött , så trött. Margareta, sköterska kom vid12-tiden och bara det att måsta lägga om bandaget varje dag är så frustrerande, man kan inte gå ut, måste invänta....nå nu är ju inte det hela världen, men när jag låg på soffan och beklagade mej och grät så ringde Roger. Ja då var det ju kört, visste ju vad han skulle säga, för det har han ju sagt så många ggr tidigare.
Då berättar han att Afinitor har gjort tumörerna betydligt mindre.....på båda sidorna!!!! Ja då grät jag ännu mer.....av glädje förstås, kunde inte tro att det var sant.
Ja, sen for vi till Mårtens fest i  Sävast, öppet hus fr kl 15. Vi hade jättekul. Men vi var dubbelbokade så det blev att lämna festen tidigare. Men visst är det så att man ska gå när det är som roligast.?
Vi kom till Roffe och Anette vid halv åtta , där fick vi grillad röding, öring och lax, kaffe och en schnygg-tårta,även den ett konstverk.
Idag, söndag, ja då var det MORS DAG och min födelsedag.
Alltså vilken uppvaktning! I åtta timmar har det strömmat in gratulanter, underbart trevligt. K-G hade gjort två goda pajer och jag några till och sen blev det TÅRTA. Ja nu vet ni vilken tårta vi har satt tänderna i och den smakade fantastiskt.
Jag har fått många presenter och massor med blommor och jag har fikat av alla fina sorter som Mona bakat.
Tusen tack alla ni som gjort min dag så trevlig!
Kramar i massor!
Viveka

Torsdag 26 maj

Men alltså!
Här vaknar man i godan ro, väntat in Klara som skjutsat mej till S-byn för DT kl 10. Det första som händer är att jag ramlar nerför trappan, slog mej så i benet, men efter några tårar så gick det över, nästan. När vi var färdiga med sjukhus och lite annat så åt vi lunch på Kinarest. Hem till huset och fika hos Marg,och när vi sitter även där i godan ro så ringer det på dörren och in kommer Yvonne , Marlene och Ulf. Med sej har dom en tårta! Det är inte vilken tårta som helst utan en fantastisk skapelse. Ska försöka få in en bild. Helt underbar!
Inte nog med detta så  har min underbara granne Mona bakat flera sorters bröd, från bullar till det allra finaste och läckraste bakverken. Man blir stum, att man får vara så här bort(för)skämd!!
Så  nu kära vänner kom hit och fika på söndag!
Jag & TÅRTAN

Tisdag 24 maj

Ja nu går dagarna på 190. Skrev jag i söndagsmorse? JO. just det!
När vi kom hem från Luleå kom Bitte & NIsse och hämtade upp oss fvb till Ljuså-till"kojan" Hallå, vilken då koja? Ett timrat jättefint hus med en stor uppstoppad björn inuti, maffigt!
Vi satt i solen och fikade, plötsligt var ju klockan 6 och vi vände hemåt. Blev bjuden på pizza, tusen tack kära vänner! Med magen sprängmätt åkte vi vidare till Ågärdan, där vankades smörgåstårta och kaffe men då var det stopp, vi orkade inte mer en ett glas juice. Men tack tack för presenten! Karin och Roger förberedde sin Thailandsresa. Dom är på väg nu  flera timmar försenade....
Måndag var stora väntardagen! Först kl ett kom sköterskorna och la om mitt bandage,  gjorde sen fredagens middag, renkalvsadel med hasselbackspotatis, mycket gott!
Idag tisdag skjutsade Mona mej hit och dit på stan, gulliga Mona. Köpte två buskar och en kruka på Fagernäs, sen byxor på Berlins, sen satt hon och väntade på mej när jag var hos tandläkaren, vilka vänner man har!
I kväll har Ulla från Frisyr varit här och klippt mej och gjort brynen och allt var en överraskningspresent från syster, bror och systerson med resp. Gissa om jag blev paff?
Och sist men inte minst kom Bitte (svägerska) med två chokladtårtor, gluten och laktosfria, så nu kan ni alla "drabbade" komma och fika på söndag!
Fantastiska dagar eller hur?
Nu väntar maken och sängen!
viveka

Söndag 22 maj, grattis Åsa & Lars bröllopsdag, 12 år

Fredag: En verkligen rolig dag. Långlunch hos Ingela, från 12- 17, med sex glada damer. Som vanligt fick vi jättegod mat. Tusen tack för alla  glada skratt och en underbar dag.
Lördag: vaknar tidigt, efter frukost omläggning av det jag har på hö axel, det pyser ju ut vätska hela tiden så nu är det omläggning varje dag, vilket är väldigt enerverande. Dessutom blev det inte bra , det blev skavsår på nyckelbenet så jag fick åka till Stadsvikens vårdcentral och lägga om det igen. Varför vi for dit var för att vi skulle tillbringa veckoslutet på hotell i Luleå.
Nåja det gick ju bra till slut, hann inte shoppa det jag tänkt men det var kul ändå.
Väl inne på hotellrummet stod det en flaska skumpa i ishink och väntade.....
Ut på stan en snabbis, åt gott på Waldorffs,vila lite innan bion, men vi ändrade oss och gick på Bishop Arms träffade Pucken(pilot på HKP), hade en jättetrevlig kväll. otroligt att man orkade till kl 2330.
Sen badade vi skumbad......det var länge sen....underbart!
Nu har vi ätit hotellfrukost och nu bär det iväg hemåt.
Tack käre make för ditt iniativ till denna helg!

Jag mår så bra!
Kram/Viveka

Torsdag 19 maj

Det blev en snabb visit på 51:an. Dom tog inte ens tempen på mej, jag sov över där kan man säja. Men, men  man får vara glad att man fick en säng där, för eftersom jag tillhör 43:an och egentligen ska dit varje gång, men hellre vill vara på "min gamla avd" så är det ju skönt att dom fixar boendet där. Dom t o m flyttade på en kille så jag skulle få egen sal, med prinsessmadrass......
Träffade Majvor fd Andersson från Vuollerim, det var hennes man dom flyttade, så vi fick en pratstund.
Nu har vi, Klara och jag, skjutsat syster till Kallax sen for vi till Mockträsk och fikade.
Nu ska jag lägga mej och VILA innan tvättmaskinen är färdig.
Frid och fröjd!
Viveka

Tisdag 17 maj, Norges nationaldag!!

Tro det eller ej, jag finns på sal 7 Avd 51. Det är läckaget i ryggen som spökar, det är tydligen inget att göra åt det. Bandaget på axeln blir jätteblött av spinalvätskan. Men jag mår inte dåligt av att ligga här och bli ompysslad. Det är faktiskt mysigt med alla gulliga läkare och sköterskor. Hostan är nästan borta och pumpen är sänkt till 0.3. Hoppas att jag slipper smärtgenombrott pga detta.
Men nu måste jag sova, har varit vaken två nätter av olika orsaker. Jag får inte drabbas av några personliga kriser för då mår jag så mycket sämre.
I morgon fyller dotter Åsa  år! Otroligt att barnet mitt har blivit 47 när man själv bara är drygt 38 !Hon firar sin dag i Turkiet med sina svägerskor.
God natt alla nära ovh kära.
Viveka

Måndag 16 maj

Vaknade tidigt igår morse, redan ½8 och min värld rasade......den som jag litat och trott gott om har svikit mej........
Vilken hemsk natt, har inte sovit en blund. Dessutom har vänster lunga  gurglat och knorrat och jag har hostat och hostat (blod).
Inte nåt vidare. Men jag har stått på benen idag  i alla fall och följt med Karin och Marg till Luleå.
Syster har lagat middag!!
Skulle precis gå och lägga mej när jag upptäcker att bandaget på axeln är rejält vått och det får det inte vara så nu väntar jag på distriktsköterskan som fn är i Harads ska komma hit.
Det är troligen bubblan med spinalvätska som jag har på ryggen som pressar ut vätskan. Hm man är snart expert på detta.
Höres senare!
Viveka

Lördag 14 maj

Hej!
Bäst att skriva medan man har nåt minne kvar, det är lite trassligt mellan varven.
Igår: Vaknade utvilad (som vanligt) trots att broder och jag satt uppe och pratade till midnatt.
På fm ringde Anita, klasskamrat, och bjöd oss på PALT! Men åh så gott! Vi drack vin och surrade till kl 4. Hennes systrar kom åxå det var så himla roligt.
Jag började förberda hemfärden med bussen men då fick jag åka med en bekant, som trots sen ankomst till Kronidan, höll på gå i taket, trodde inte att jag skulle komma hem alls. Men när jag tänker efter skulle jag ha kunna stannat en natt till för vi hade så kul. Tack JanE och Irene för all god mat o dryck!
Väl hemkommen hade maken lagat lax o pasta, det var åxå gott. Tittade på TV,  sen var det sängen.
Idag har vi farit runt på stan, fikat med flera goda vänner, trevligt.
Såg att spinalvätska hade läkt rejält uppe på min axel så distriktsköterskan fick göra en utryckning hit.
Nu ska vi äta mat och sen inget mer.
Jo efter middagen badade maken bastu och han skickade några sms och hann med ett samtal innan han återvände till sin väntande och ovetande fru. (!)
Nya äventyr i morgon hoppas jag.
Men Åsa reser iväg till Turkiet i morgon med sina svägerskor, härligt, skulle ge vad som helst för att åka med......
Slutar här, ha en trevlig helg
/Viveka

Torsdag 12 maj

Oj vilken dag. Vi åkte upp till Vuollerim redan klockan tio för att köpa penseer till kyrkogården. Sen for vi till mamma och åt lunch med henne, potatis och kokt saltströmming. Sen satte vi mor i en rullstol och drog iväg och planterade. Mamma pratade heeeela tiden och hon blev så irriterad om hon inte var i centrum. Nåja det gick snabbt över. Sen  fick vi fika hos Anita & Janne, härlig samvaro innan färden fortsatte till Bjärkagården. Där väntade nya vänner och mer kaffe.
Efter att ha lämnat mor i matsalen  smet vi iväg till Kronidan. Här är vi nu och vi har ätit och druckit gott och nu sitter vi och tittar på Eurovisionseländet
Allt väl med mej, tämligen smärtfri och det är ju som det ska.
Hoppas fortfarande att jag  får  lämna"Maggan" (smärtpumpen) åt sitt öde.
Lev o må alla glada bloggläsare
Viveka

Onsdag 11 maj

Återigen har jag skrivit ett långt inlägg men den här förbannade datorn slänger bara ut mej.
Ska fatta mej kort innan det händer igen. Jag har  haft tre sköterskor som lagt om insticket på axeln samt bytt kassett till morfinpumpen och det tog över en timme. Sen kom Y och KG och till sist Klara med en jättportion sushi.
Sen tog jag bussen till Vuollerim, broder  och svägerska hämtade mej vid macken och vi for till Kronidan.
Vi har ätit en jättegod fisksoppa och tittat på TV så nu väntar sängen.
I morgon ska vi plantera lite på diverse gravar och ta med mamma ut. Stor-syster är ju här i hemma från USA, så det blir säkert livat.
Godnatt
Viveka

Tisdag 10 maj

Har just skrivit ett låååångt inlägg som bara försvann ut i cyberrymden.
Nåja, måste berätta att vi var och roade oss med Lasse Berghagen på Saga igårkväll. Fantastiskt roligt, länge sen jag skrattade så, han är helt galen. Under dagen hade jag fått min morfinpump sänkt från 0,4 till 0,3 och det funkade under hela dagen, men under konserten började smärtan komma krypande så det var till att ta en extra dos som följdes av  två till under kvällen. Med ytterligare tillskott så klarade jag natten men idag kom Anna fråm smärteamet och höjde så nu känns det bra. Syster har nu åkt med bussen till Vuollerim och Yvonne och jag tog en skön promenad här ute i skogen.
Idag har jag överlåtit min lilla Blåklocka till mitt barnbarn Klara. Nog var det lite sorg i hjärtat att bli utan bil men hon har lovat att skjutsa mej och även låna bilen till mej när jag är utan morfin i kroppen. Ingen drogkörning har hon predikat den kloka Klara.
Nu ska jag lägga mej i sängen.
Godnatt alla kära bloggläsare, och ni som bara läser, skriv lite i kommentarena så jag har nåt att läsa!
Kram & godnatt!
Viveka

Söndagkväll 8 maj

Vaknade tidigt, ½8,försökte somna om för det är ju inte kul att sitta uppe ensam. Jag har en make som tycker om att sova....länge. Men slutligen blev det frukost och sen ut. Efter ett ICA-besök så har jag suttit ute och njutit av solen tillsammans med Marg. Sen fick jag besök av Nisse, Eva, Oscar och deras fina hund Mozart.
Nu väntar jag på att den äldsta ska komma hit efter att tillbringat helgen med släktingar.
Jag är nu ganska trött och synd nog ställde jag mej på vågen när jag duschat....49 kg, det är inte klokt vad det rasar fast jag äter och äter. Dessutom har jag fått liggsår i ryggslutet, ska behandlas med honungsplåster, det tror jag på.
Nu blir det lite TV innan ruschen....
Kram & hej!
Viveka
Hjördis, Yvonne och jag söndag 1 maj i Gammelstad

Lördag 7 maj Grattis Gunilla 61 år idag!

Hoppas att Du får en fin födelsedag , Gunilla.
Idag ska jag ut ut ut, oavsett vädret, måste få frisk luft och så måste jag träna benen.
Men nu till saken: Någon har besökt mej/oss för kanske två, tre månader sen och glömt ett par svarta skinnhandskar med ett spänne över handleden  här och det är herrstorlek. Vill gärna att den som äger dom ska få tillbaka dom. Hoppas att jag hittar ägaren.
Syster Hjördis åkte till släktingar igår och ska väl upp till Vuollerim till veckan.
Morfinpumpen Maggan kämpar på och på måndag om allt är ok så kommer dom hit och sänker styrkan till 0,3, har 0,4 nu.Tänk om jag slapp morfinet helt och hållet och att syrgasen fick stå här oanvänd, det skulle ju vara toppen.
Men man ska inte ta ut nåt i förväg.
Kram & hej
Viveka

Fredag den 6 maj

Ja då är man hemma igen. det blev ett snabbt besök på 51:an. Det var ingen fara med att spinalvätska läker ut och det blivit en stor bubbla på ryggen, man får väl lita på expertisen.
Kom hem igår ialla fall och då kokade jag palt, blev ju så sugen. Min kära syster Yvonne och hennes man och Ingela kom också på palt.
Idag mår jag också bra, distriktssköterskan har varit hit och kollat bubblan och håller fortfarande koll över helgen. Känns tryggt och bra. Syster från USA är här ännu men ska åka till släktingar i Luleå om en stund.
Jag planerar att tillbringa helgen utomhus om vädret tillåter. Ska bli underbart med frisk luft.
I kväll ska vi bara luta oss tillbaka i soffan och titta på TV, det blir underbart det också.
Lev väl!
Överstinnan.

Torsdag 5maj

Hej! jävla skit, igår byttes kassetten till pumpen och det strulade lite, det var fel dos på den nya men tjejen från Pava åkte och hämtade en ny så allt var frid och fröjd. Hade många trevliga besök. Men när jag skulle gå i säng så fick jag en stor svullnad i ryggen precis där slangen går in i ryggmärgen. Kollade med distriktsköterskan och hon tillsammans med bakjouren skickade mej hit till Avd 51, igen....och jag som skulle koka palt idag! Men om allt är OK och smärtgurun Christer Ruth säger att allt är ok då sticker jag hem.
Trist att ligga här om jag inte behöver.
Elfte budet kommer givetvis in här.
Lev väl/Viveka

Tisdag 3 maj

Hej hej!
Jag fick permis från sjukhuset igår och det blev ju ett äventyr när jag skulle uppför mina 72 trappsteg utan hiss.
Men med svåger KG på min vänstra sida och jag själv med ett järngrepp i ledstången så gick det väldigt bra.
Har ju syrgas hemma men jag behövde inte ens det när jag kom upp. Mina ben blir stadigare ju mer jag går omkring och gör lite övningar enl sjukgymnasten.
Har nu en liten väska som heter Maggan hängande på axeln som pytsar ut 0,5 ml morfin/timme så jag är smärtfri, tack o lov.
Sov som en stock i natt, hade ju hållit igång hela dagen igår.och idag tisdag är jag utskriven. Syster Hjördis från USA är ju här så vi försöker göra livet så trevligt som möjligt. Men jag längtar ut!
Idag har jag haft besök av två av mina favoriter på Hkpskv, Uffe och Stefan. Väldigt trevligt, fick blommor och vi fikade och pratade ett par timmar. Sen kom Elin och Ante, mysigt....
I morgon är det meningen att personal från smärtenheten skall hit och byta kassett till "Maggan".
Men nu är det sängdags,
God natt alla nära och kära!
Överstinnan är tillbaka !

1:a maj, min första pensionsdag!

I natt har jag haft ett celebert besök, syster Hjördis, kom igår och hon har sovit här  hos mej. Så nu har vi ätit frukost. Dessutom är jag befriad från dropp ock kateter och den långa ställningen Elof som dessutom var urusel på att dansa. Nu längtar jag hem, problemet är ju trapporna men allt man vill brukar ju gå att genomföra.
Men nu är det söndag och jag gjorde min sista "arbetsdag" på Helikopter igår. Det blev ju ett snöpligt avslut för min del , hade velat vara aktiv jntill pensioneringen. Det som är sorgligt är att skvadronschefen inte har ringt mej sen aug 2010.......ej heller besökt mej. Jag trivdes så bra på mitt jobb, var ju anställd sen 2005. Så nu är den epoken över!
Nu ska jag in i duschen och mina jeans ska på! 
Kram & hej/Viveka

RSS 2.0