Onsdag 28 april

Tjoho!
Eftersom jag hade telefonen i bilen på förmiddagen igår så kunde dom inte nå mej från Onko i Umeå. Men idag ringde Anders, proverna var JÄTTEBRA, ingen sänka, allt bara bra. Ja jag mår ju som förr i världen, får bara nåen enstaka djupdykning ibland och då är det bara att lyda och lägga sej ner och sova, det är det enda som hjälper.
Jag har jobbat hela veckan och jag har haft fullt upp. Det är ju det omtalade nya systemet PRIO som tar all tid.
Men idag har jag varit på en långpromenad i kylan, en timme prick. Sen badade jag bastu...nästan en timme! Tänk vilket jobb man har, allt detta på arbetstid, inte illa!
Nu är jag ledig till nästa onsdag, undrar hur jag ska få tiden att gå....
Jag har ju sytt mer än hälften av alla jackorna, väntar bara på nästa omgång och om jag får betalt för förra leveransen.
Nu har Dagny (husbilen)fått komma ut i ljuset, maken håller på fixa kyskåpet som krånglade förra året, vi ska nog  åka till Kronidan i helgen och då tar vi husbilen, det är så enkelt att ha sitt eget boende.
Vi har fått en ny liten släkting, kusin Anders och Aew har fått en liten  flicka, grattis, grattis! Men på fredag ska vi få träffa Idas och Henriks lille Felix, ska bli mysigt.
"Underskatta inte det lilla, det kan vara fröet till något stort!"
Kram på er alla!
Överstinnan

Söndag 25 april

Ja nu har vi kommit hem från Ammarnäs där vi varit sen i fredags. Underbart trevligt och naturligtvis jättegod mat. Systerdotter och hennes Ulf bor i Kvarntorp Ammarnas, ganska nära potatisbacken, dom odlar sin potatis där, och har renoverat sitt hus, en Norrbottensgård (Västerbottens-) till rena utställningshuset. Skulle absolut platsa  i en inredningstidning! Sen har dom den finaste hund vi träffat på länge, kan allt och är bara 5 månader. Helt otroligt!
Vi har solat grillat och badat bastu och bara haft det mysigt.
Nu är vi hemma igen. Men i fredags när jag vaknade badade jag i svett och mådde så dåligt så jag var väldigt osäker om vi skulle åka eller inte. For till frissan kl 8 och en timme senare låg jag platt i soffan och sov till ½ 12. Sen blev det bättre.
Nu ska jag jobba i morgon och det känns bara bra.
Ha en trevlig kväll,
Överstinnan.

På jobbet 22 april

Hej!
Igår var det 5 år sen jag fick min anafylaktiska chock när vi var  i Arvidsjaur på väg till Hemavan och skidåkning.  Expertisen tror att det var den som triggade igång min njurcancer. Att immunförsvaret bler ordentligt nedsatt. Tur att man inte vet nåt i förväg. Konstiga minnesdatum man har. Är inne på min 2:a vecka med Sutent och jag mår bra. Kanske kroppen vänjer sej med dessa piller?
Det går  bra att jobba nu, det blir  tre  hela dagar och två dagar uttag ledighet per vecka. Det blir ju lite mer klirr i kassan.
Annars går man i väntans tider...på det nya golvet och "nya" köksluckor. Man kan  ju inte annat än att vara positivt inställd till Wiksténs för igår fick vi en inbjudan till "Extravaganza" en musical på Western Farm den 14 maj. Middag och Show.....gratis är gott...eller hur?
Innan dess är det 60-årskalas i Umeå, min kära väninna Gunilla ska vi fira den 8 maj  och i morgon åker vi till Ammarnäs till systerdottern och hennes man. Det är mycket nu, man kul. Det känns som man kan planera lite nuförtiden.
nu ska jag rigga om och gå ut med stavarna.
Div- och skvadronsassistenten.

Måndag 19 april.

Intensiv dag. Mötet med A. Wikstén gick enligt plan. Vi får en ny matta i kök och hall samt luckorna i köket omlackerade. Och allt detta utan protester. Härligt! Ska bli underbart  att slänga ut alla trasmattor.
Sen åkte jag upp till Vuollerim. Först lunch med X-et, sen fika hos mamma sen ett kort besök  hos bror och svägerska i Konidan. Kom hem vi 18-tiden, och nu har jag sytt två omg gardiner och två örngott.
I morgon blir det jobb, vi har arbetsmiljömöte,lite pyssel med det för jag är skyddsombud. Men det går nog bra.
Jag mår så bra nu, fönsterna är putsade och blommorna har fått ny jord så vad mer kan man begära?
Nu väntar maken och sängen.
Sov gott alla nära och kära.

I morron är det ett år sen jag opererades i Umeå. Tiden  går.......


Söndag 18 april

Vilken helg! Vi har varit så präktiga, fy vilket tråkigt ord! Men det har tvättats bilar och meningen var att Blåklockan skulle få på sommarskorna men då började det stora snöfallet. Man ska inte dra igång nåt sånt, man river bara ner oväder. Nåväl källaren blev städad och förrådet på övreplan. Jag hann med en ordentlig promenad också. Det känns mycket bättre med andningen nu. Min sänka  är väl fortfarande 85 men det bekymrade inte onkologen så då bryr jag mej inte heller.
I morgon är jag ledig och då ska jag fajtas med Anders Wikstén, jag vill ha en ny matta inlagd i kök och hall och det vill förmodligen inte Anders. Men den har legat nu i  ungeär 24 år så det är dags!
Efter det har jag planer på att åka till Vuollerim och hälsa på min mamma. Det är ju ett tag sen.
Annars rullar det på, jag har sytt(justerat) drygt 60 jackor nu och det lär väl blir några till och sen ska jag ha betalt! Det torde nog bli det svåraste. Men skam den som ger sej. Jag är ju inte känd för det.
Nu ska jag fälla ihop ögonen och sova. Mitt morfinplåster håller effektivt smärtan borta. Byter var tredje dag, skonsamt för magen. Har drabbats av samma  som Ante har, laktosintolerans. Mår betydligt bättre på allt som är laktosfritt. Ingen big deal när man kan åtgärda bekymren, eller hur?
Suss gott alla.
Sömmerskan.

Torsdag 15 april

Jag förstår om ni tror att jag lagt ner min blogg för att jag inte skrivit på länge. nej det har jag inte, det är bara det att det är fullt upp dagar kvällar och nätter!!!
Håller på att "läsa in" ett nytt system på jobbet och det tar all kraft, inte bara av mej, utan av de flesta. Så fort man lärt sej  nåt bra så ska det bytas ut.
Jobbade måndag, tog prover på HSA och det visade sej att minsänka var alldeles för hög, 85, och man ska ha  mellan 2 och 12 tror jag. Alla andra prover var jättebra. Lyssnade på ÖB:s tal och alla fnissade i smyg för han lät som Peter Sellers i Rosa Pantern!!
Sen var det uppaktning av min måg Lars, Grattis grattis!
Varje kväll går det några timmar att sy på uniformerna, mitt projekt, men snart är jag färdig och hoppas naturligtvis på bra betalt!
Tisdag jobbade jag och vi hade besök av Chefen Hkpflottiljen och lyssnade på hans tal till fotfolket, åh vad trött man blir!
Onsdag när takeländet var färdigt så putsade vi fönster maken och jag. Herre gud så svart det blir av alla värmeljus men det är det värt. Städat väggar och golv så nu ska jag gulla med A Wikstén så vi får en ny matta i kök och hall.
Idag har jag följt med Karin till Kalix fvb till IKEA. Lite folk lugnt och stilla och bara lite shopping. Har sytt några timmar så nu är det snart godnatt.
Tomorrow is another day, ska väl hitta på nåt bus hoppas jag.
Önskar er alla en god natt!
Överstinnan

Söndag 11 april

Grattis Sabina som fyllde 19 år igår!
Igår kväll var vi bjudna till Åsa och Lars. Dotter och jag lagade stek, sadel och bogstek av rådjur. Mycket lyckat och gott, synd bara att aptiten är under all kritik.
Idag har vi suttit nere vid stranden och grillat spareribs, mycket gott trots att hälften sitter fast mellan tänderna. Solen har tagit rejält idag, härliga tider stundar tack o lov.
Imorgon ska jag jobba, hela dagen, man är ju friskskriven så det är bara att jobba på. Hoppas att kroppen  håller åtminstone till onsdag, för då kommer "min" doktor Roger tillbaka efter sin ledighet. Han måste kolla hur min lungsäck ser ut. I vilket fall som helst så startar en ny Sutentomgång i morgon.
Nu har kag bakat en kaka, vi ska få fikagäster, kul!
Överstinnan

Fredag 9 april

Förstår inte varför jag är sååå jävla ledsen idag, bara gråter hela tiden.....Kan inte prata med nån, det blir bara värre. Är det månne ett steg i sjukdomens utveckling?? Skulle behöva gå ut och promenera i regnet men jag är redan så anfådd så jag vet inte om jag orkar ta mej uppför trapporna...72 steg..Förmodligen har jag väl lungsäcken full av allt möjligt. Men man gruvar sej att åka in till Sunderbyn.
Tänk hur illa det kan bli med kondisen, jag som legat i som en iller jämt.  Har absolut ingen ork, precis som förra helgen, vill bara sova och jag som  har friskskrivit mej, vilket skämt!
Nästa vecka börjar Sutentperioden igen och det känns som det inte varit nån återhämtning att tala om.
Och i köket kan jag inte vara, pga att yttertaket inte skottats ordentligt så har vi fått en vattenskada så nu har dom rivit hela innertaket och det kommer nog att ta nån vecka inna det är färdigt.
Nåja vi har ju fler rum att vara i.
Ska försöka sy lite på mitt "projekt".(Det luktar allt lite gammal militär om grejerna)
Trevlig helg!
Överstinnan

Onsdag 7 april. Grattis Siw, 56 år!

Var till jobbet en snabbis (6 tim!) igår  och levererade 21 st jackor som jag "justerat", samt tog med 7 st hem.
Och sen: jag har friskskrivit mej, inte för att jag är frisk men istf att vara 50 % bunden till försäkringskassans magra utdelning så kan jag ta ut 2½ dag i sparad tid och övertid. Det innebär samma sak dock får jag ut vanlig månadslön.
Dessutom när jag fick läkarintyget från onkologen så är jag bara sjukskriven 50%. Vet inte hur hon tänkte då.
Även om jag haft mer ont i natt så känns det bra att låtsas vara frisk och fullt arbetsför.
Nu har jag "sömat" färdigt dom 7 jackorna och får väl se om jag hämtar fler senare idag. Har ju eoner av tid på mej att fixa detta.
Annars är allt bara bra. Härligt att det börjar bli lite vårlikt, livsandarna börjar röra på sej.
Maken jobbar på som vanligt
Nu blir det skönt med en dusch och sen ut på stan.
Puss & Hej!!
Sömmerskan

Påskdagen 4 april

Fjärde april.........började tänka....blev inte lurad på 1:a april.....hm.. jag kanske blev det och märkte det kanske inte..Ja ja hoppas nån hade roligt  ändå.
Igår tog vi en promenad till Pagla skidstadion med fika mm i ryggsäcken. men jag ska erkänna, att jag höll inte på att orka gå dit, jag frös ända in i märgen förmodligen är lungsäcken full igen för det tar stopp när man andas. Vi kom fram men efter en stunds återhämtning så knallade vi hemåt och då gick det betydligt  mycket lättare. Hade dubbla jackor och så var det nerför.
Maken for och handlade det nödvändigaste och så gjorde vi palt. Inget påskbuffébord här inte! Det var gott med palt, fast jag bara orkade äta drygt en ½. Vi tittade på körslaget och slappade i soffan. Skönt att ha gubben hemma nu när det förhoppningsvis har snöat färdigt.
Nu väntar en promenad till centrum, det är ju så soligt och fint.
Önskar er alla en fortsatt trevlig påskhelg        

Långfredag, korvgrillning nere vid stranden med grannarna.                                 

.     

Långfredag 2 april

Ja ni undrar väl om jag lever när jag inte skrivit i min blogg på en hel vecka. Jo jag lever och mår bara bra. Att man har ont båda hgär och där hör väl till. Gör uppehåll med Sutent nu ska börja om  den 12 april.
Det har varit hektiskt sen jag kom hem från fjällen, både hemma och på jobbet. Har ju ett projekt på gång men det skriver jag om sen.
Det har ju varit födelsedagsfirande,KG 70 år och då mådde jag inget vidare, men  det mesta går ju över.
I går promenerade vi till Ågärdan, middag hos Karin och Roger. Idag är det bara pyssel inomhus innan vi ska ut på en välbehövlig stavgång.
Helgen kommer vi att tillbringa hemikring, kanske lite skidåkning i Klinten.
Glad Påsk på er alla!
Överstinnan

RSS 2.0