Sista dagen i aug.

Goder afton på er folks!
Har jobbat hela dagen, snabba ryck, lite pyssel inför 50-årsjubiléet. Biverkningarna frodas men jag hade ork att putsa 2 fönster  och dammsuga när jag kom hem. Sen blev det dusch och te med maken.
Glädjebesked: Jag har bokat en resa till Cypern, vi åker på måndag! Hoppas hoppas hoppas att jag mår så pass att jag kan njuta av resan. Jag längtar efter sol och värme. Nog för att det har varit fint här länge men då har jag mest legat under täcket och frusit.
Jag ska kontakta Umeå imorgon och försöka få ner dosen av Nexavar, så blir det kanske lite lindrigare.
Det känns härligt att ha detta att se fram emot.
Nu ser jag fram emot sängvärmen......ska till jobbet imorgon eftermiddag.
Gute nacht!
Hon översti.


Söndag 30 aug

Hej hej! Det blev en lång dag igår.
Rolf och Kjell kom i mål kl 20 och efter det blev det prisutdelning. Vi satt troget kvar för Kärran och Bitte  låg på delad 1:a plats. Grattis tjejer det gjorde ni jättebra!
Killarna spelade bra, dock utan pallplats.
Middagen hos Kärran och Kjell påbörjades kl 23, vi är verkligen continentala, vandrade hem kl 01. Sovit till 11, jätteskönt.
Vi har mest slappat idag, en liten sväng på marknadsområdet, åt lite thaimat, känner av begynnande blåsor i munnen och en trötthet i kroppen. I 26 år har jag gått / sprungit uppför alla 72 trappsteg här, men nu känns det plötsligt så tungt, får mjölksyra efter bara en trappa.
Jag skulle aldrig ha läst broschyren "mycket vanliga biverkningar" heshet,blodvalning,håravfall,illamående, viktminskning,huvudvärk, klåda ja visst räcker det nu?
Jag ska jobba i morgon så jag kommer att skippa allt sånt skit och låtsas som ingenting och hoppas på att det funkar.
Vi tog en långpromenad och badade bastu efteråt, det var väldigt härligt, men inget älvdopp för mej, jag fryser för mycket.
Funderar allvarligt på en resa till ex Cypern redan nästa vecka det skulle verkligen vara skönt........vi får se hur det är om några dagar.
Nu är det sängdags!
Godnatt!
Överstinnan


Lördag 29 aug---regn, regn

En hel abetsvecka till ända redan, jag har jobbat tre dagar denna vecka, mycket kul. Allt känns som förut.
Som jag befarade så jobbade maken full dag igår, men det gick ingen nöd på mej, jag hade Marlene, Ulf och Yvonne på lunch, det var trevligt. Sen for jag ut  och kollade skördedagarna, fint väder. Hämtade Blåklockan i Luleå och sen for vi med Dagny till Tolvmansängen där vi inmundigade surströmming med ALLA tillbehör. Vaknade vid 9 åt frukost och sen bar det iväg hemåt. Rolf spelar tävling i detta vansinnigt dåliga väder. Tur att jag avstod. Var ut en snabbis på marknadsplatsen och köpte åkerbärssylt. Nej nej inte till mej, jag äter inte sånt, min kusin i Hedlanda beställde.
Nu ska jag vila mej en stund, ska följa Kärran till Sävast och prisutdelning.
Sen blir det middag i Trångfors.
Jag har blivit så hes, tror att det är en biverkning som anlänt, i övrigt mår  jag bra.
Ha en fortsatt trevlig helg!
Viveka

Torsdag 27 aug

På jobbet, igen, underbart! Känns så skönt att vara "Back In Business" och få skämma bort mina killar igen. Jag tror att jag är saknad, dom säjer då så iallafall.
Hade en liten dipp igårkväll när jag inte ens kunde äta palt som jag längtat så efter. Men numer tycks man ju överleva allt, även utan palt. 
Började tänka på hur eländigt egentligen allt varit. Det har varit som ett vacum sista tiden. Jag hade ju faktiskt 35-40 tumörer i lungsäcken och på alla hinnorna runt högra lungan. Jag har nog förträngt hur allvarligt detta har varit och kanske fortfarande  är. Jag är väldigt imponerad av medicinen trots att den var min fiende  tidigare i sommar, att den kan riktas enbart mot tumörerna och inte till övriga vitala blodkärl.
Tänk vad forskningen har gått framåt, det har ju jag fått erfara nu.
Hade tänkt ut och plocka blåbär i helgen men jag tyckte så synd om thailändarna så jag köpte 4 kg rensat för 140 kr, det var värt varenda öre. Har bakat 4 blåbärskakor, bra att ha i frysen när mina bloggvänner hälsar på!!
Hör och häpna, vi är lediga både maken och jag i morgon, det är vad vi tror ikväll, men imorgon är en annan dag!!
Eventuellt blir det lunch tillsammans med systerdottern från Ammarnäs, we will see.........
Kram och God Natt!
Hon som har bott översti i 26 år!

Onsdag 26 aug.

Tänk att det känns nästan som förr i tiden. Nåja förr och förr, men för ett år sen i alla fall.Jag har varit på jobbet hela dagen, utan att säcka ihop efter några timmar. Har fått (tagit på mej) en massa uppgifter inför  Hkpskv 50-årsjubileét nästa vecka. Kul att vara delaktig.
När jag var i Umeå och fått Nexavar ordinerat så fanns inte medicinen hemma nånstans så den blev beställd till Laxen i Boden och dom blev ombedda att sms:a när den kommit.. Strax efter ringer personal därifrån och undrar om jag verkligen ska ha den för den är ju så dyr!!! Man häpnar!
Medicinen kom igår och dom glömde bort att  skicka sms så jag hade nog inte fått den idag om jag inte kände det på  mej och åkte dit och kollade. Så först nu ikväll har jag tagit mina första två piller. Får väl se hur det går i fortsättningen.
Jag kokade iallafall palt när jag kom hem men kunde inte förmå mej att äta, men maken blev glad, han bjöd med en ensam arbetskompis från Arjeplog. Jag är trött och har frossa och svettningar, jag som ska jobba 50%.........
Men imorgon är en annan dag, då är jag säkert pigg igen.
Blåklockan är fortfarnde hos Dahlqvist  Bil så jag får hålla tillgodo med "råttan"
Önskar er alla en riktigt god natt.
Överstinnan med Vita Blixten

Tisdag 25 aug --lön??

Lön? Ja inte blir det mycket av den varan när man är sjukskriven och dessutom när det dras för karensdagar som dom redan har tagit i mars. Konstigt i all ära. Men det är ju småsaker i detta läge. Jag har, i mitt nya liv, varit  till Luleå och lämnat Blåklockan på service och lite annat småpyssel så jag fick låna en liten grå råtta, en I10, med tom tank. Åkte ut till jobbet och kramades i massor. Det känns underligt på nåt sätt, man har lite svårt att fatta att man kanske får leva i alla fall.  Har tagit en lång skön promenad runt broarna och lyssnat på min bok.
Igårkväll var vi mest tysta och fundersamma, men vi tog lite rött och badade bastu och sen sov vi väldigt gott.
Inga problem med att gå upp tidigt.
Jag önskar att alla som varit och är i min situation får chansen att uppleva den lättnad man känner när man får ett sånt positivt besked som jag fick igår....man bara gråter när vännerna ringer och när jag läser alla härliga kommentarer i  min blogg.
I morgon ska  jag till Luleå igen, hoppas på att få tillbaka min bil. sen kör jag till jobbet igen, jag ska börja 50% fr o m idag tror jag, har redan pratat med försäkringskassan.............
Jag har även minskat mitt morfinintag, låter väl positivt, eller?
nu väntar sängen!
Kram & hej!
Överstinnan

Umeå måndag 24 aug

Tusen tack allla ni som hållit era tummar för mej! Datortomografin visade att tumörerna är "så gott som" borta. Helt otroligt! Jag tror knappt att det är sant!
Dock är mina värden mycket dåliga, dom vita har gått ner ytterligare, nu till 1.8,och blodvärdet är för lågt.
Har fått en ny medicin, Nexavar, som ska förhoppningsvis ge färre och lindrigare biverkningar. Det blir 4 tabl/dag och povtagning varannan vecka och man kan göra lite längre uppehåll då och då, så nu ska jag snart tillbaka till jobbet!!
Jag är alldeles matt av beskedet, trodde naturligtvis det värsta .
Igårkväll var vi hos Gunilla och Sune. Vi fick älgbiff och nyplockade kantareller, supergott, samt nån mörkröd dryck i höga glas. Skulle vara bra för blodet sas det!?
Det blev en lång skön promenad tillbaka till hotellet och sen väntade den sköna sängen.
Nu har vi ätit lunch på hotellet och är på väg hemåt.
Jag är omtumlad av lycka!
Kram, kram!
Viv

Söndag 23 aug

Ja nu är vi åter i Umeå. Sa just, att det är inte som att åka och bo på hotell för nöjes skull. Hotell Björken- fortfarandee klingar det pensionärshem i mina öron. Nåja dom är väldigt trevliga här och det är  ju bara en natt, denna gång. Det är väldigt jobbigt att vänta på att höra vad onkologen har att meddela.
Men åter till gårdagen. Jättekul att spela "O-touren" fast det har blivit en väldigt "stor" tävling med många deltagare, vi blev faktiskt 30 st. Jag spelade med Roffe Enbom Peter L och Lotta Berglund. Killarna turades om att dra min golfvagn och servade mej hela tiden så att jag skulle vara pigg till festen på kvällen-- och det var jag-- vi kom hem kl 0210! 
Vi spelade väl medelmåttigt, vi varken vann eller förlorade! Men priser fick vi iaf.
Det är länge sen jag orkade hålla igång så länge och sent. Nu blev det ju inget steppande för min del men ändå!  Somnade som en stock och vaknade kl 10. Möte vid  stranden innan vi begav oss hitåt.
Nu ska vi snart  bli hämtade av Sune och Gunilla för vi är bjudna till dom på middag. Ska bli kul.
Kramisar!
Viveka med make.

Lödag 22 aug

O-tourens dag. Ja idag ska vi spela den omtalade tävlingen. Får väl se om orken håller i 18 hål. Tur som är så är allt på "skoj-basis". Sen blir det surströmming hos Kicki och Peder.
Igår fick vi träffa familjen Sara, Pontus och bebisen, som inte fått sitt namn än. Vi hade "soppteater" här, 16 glada hungriga trängdes runt bordet och det gick alldeles utmärkt. Kvällen avslutades redan kl 21. Trött, trött. Vaknade  ½4 i morse och passade på att läsa tidningen, somnade om vid 6-tiden.
Jag har fortfarande ont i örat och lite i halsen, men det ska tydligen enl Umeå inte göras nåt åt. fick provsvaren i fredags eftermiddag, blod- och vita hade gått ner rejält, därför är man mer sliten än vanligt. Väntar med spänning på svaret  jag ska få av onkologen på måndag. Jag gruvar mej.
Må gott och trevlig helg på er alla!
Viveka

Måndag och tisdag, 17-18 aug

Se här nu börjar man  rationalisera, två dagar på en gång.
Det blev en ganska stressig dag igår. var till VC och kollade lite prover och mina svullna ögon. Det är ödem  och även det är en biverkning av Sutent.
Åkte upp till Vuollerim och städade hennes kök och hon var på ett strålande humör, alltså solsken!
Åkte sen till Kronidan, fick jättegod köttsoppa och måndagsvin. Vi badade bastu och och pratade innan ögonen föll igen.
Upp i morse och efter frukost åkte jag till mamma igen, solsken igen, städade badrummet och mamma skulle då vila en stund. Men  kära nån vilken åska det var när hon vaknade igen!!
Det är helt otroligt hur hennes humör kan växla så.  Men efter en halvtimma va det solsken igen. Ja jag städade färdigt och åt sen middag med henne så allt var idel ädel glädje när jag lämnade henne. 
I kväll har vi ätit rökt aborre, tack Ante och Elin, med färsk mandel till. Supergott!
Nu ska jag duscha och sen väntar den sköna egna sängen!
Godnat, godnatt!
Överstinnan

Söndag 16 aug

Men kära nån, dagarna bara flyger iväg, inte bara vindskyddet och markisen! Vi skulle alltså titta på tv, det var därför vi ställde oss på CampGielas. Men inte ska ni väl tro att det funkade så enkelt, nä då försvann ljudet, då blev det fel på batteriet. Efter ett och annat skifte och byte så kunde vi då se på tv men då somnade vi. Klockan var ju faktiskt  21!! Vi sov 13 timmar i ett sträck. Det är inte klokt. Jag hade stora påsar under ena ögat. Det började regna så det blev ingen golf idag.
Efter lunchen begav vi oss på auktion. Jag ropade in en träkorg och det ingick ett strykjärn! Allt för 40 kr.
Nu är vi hemma och har ätit surströmming, lite väl starkt för min matstrupe. Men ändå. Rolf fick  överta min snaps för jag ämnar ta mej en kvällspromenad innan sängdags.
Jag känner mej lite "down" vet ej om det är några ovälkomna funderingar som hunnit ikapp mej, ska försöka springa bort dom om det går. Brukar inte tänka så mycket på min situation, men igår och idag är inga bra såna dagar. Hoppas på att det ljusnar till i morgon. Hade tänkt hälsa på mamma och städa hennes badrum i veckan. Vi får se hur det blir med det.
Jag säger som Roland( i Rolandz) "Efter regn kommer solsken"
Slutar här!
Kram/Överstinnan 

Lördag 15 aug.

Ja inte var vi uppe i svinottan i morse heller. Men vad gör det? Vi körde till golfbanan, lite folk, startade med hög svansföring, idag var det väl ändå min dag? Efter 9 hål och många regnskurar gav vi upp och åkte till campingen för att få el till bla TV:n, så nu sitter vi här och jag måste säja att jag mår BRA. Jag har tagit min första whisky på snart 6 månader, utan att det  brinner i munnen. Golfresultatet blev väl som vanligt, nånstans i mitten.
Nu ska vi duscha och sen ska vi grilla trots att det nästan är storm. Vi kan inte få upp vindskyddet, det bara flyger iväg och markisen är också på väg. Vi pratar om en resa utomlands.....över hela julhelgen..för det är ju bara 4 månader kvar........
Trevlig kväll!
Anderssons

Fredag 14 aug

Hej svejs!
Sov länge som vanligt. Undrar om min kropp behöver det eller har jag lagt mej till med en ovana?
Nåväl maken gick upp ½4 så han hade nära på gjort sitt dagsverke innan jag öppnade dom blå.
Efter lite tvätt och husliga sysslor fick jag ett kärt besök: Niclas Laestadius kom på sin fina motorcykel, bara för att hälsa på mej. Men gud vad glad jag blev. Vi fick prata av oss en god stund. Härligt! Sen packades Dagny och vi drog iväg till Arvidsjaur och raka vägen till Capsicum, detta av mej omtalade ställe som återigen hade STÄNGT!
F-n vad irriterad man blir, vi var där 1930 och dom öppnar kl 22! Vem vill äta den tiden? Så det blev lappkåtan igen, trots lite seg service..
Vi blev mätta och parkerade på ett mysigt ställe ute i skogen vid en sjö.
Somnade helt utmattade........


Torsdag 13 aug

God afton!
Idag har jag vaknat efter väckarklockans skränande, pigg och alert!  Jag var ju tvungen att gå upp tidigt för att beställa tid för provtagningen på VC. Fick komma kl 1050, provtransporten skulle ju gå kl 11 så det var lugnt.
Tog en  snabb promenad på 45 min, landade på VC kl 1045 och där jag sitter ser jag provrörstransporten till Sunderbyn dra iväg kl 11 och jag hade inte fått lämna mina prover ens! Varför ska det alltid vara strul? Sköterskan fick då kalla tillbaka chauffören, ta in mej för proven och höra på mitt irriterande morr och så småningom skicka iväg provrören.
Fattar inte varför dom gör allt så komplicerat. Det blev då snävt med tid, för jag skulle vara i Sunderbyn senast kl 12 för att inmundiga kontrastmedel innan datortomografin.
Men skit i allt detta tjafs, det viktigaste på hela denna dag var att jag fick gå till BB och titta på Saras och Pontus UNDERVERK! Vilken vacker liten pojke dom har gjort!
Jag fortsatte och drack mitt medel och kl 1430 var allt klart, svaret på DT kommer den 24:e i  Umeå.
Stack iväg till Luleå och småshoppade lite, jag menar, shoppade små saker!
Nu har jag pratat med många i kväll, maken jobbar än och jag ämnar att gå på bäddan alldeles strax.
Nu är det mörkt och tyst, hoppas att maken kommer hem innan jag somnar....nu hör jag lastbilens bullrande......
Vi tänker åka till Arvidsjaur i morgonkväll..med Dagny...spela golf...mysigt..
Godnatt!
Överstinnan

Onsdag 12 aug- Klara har namnsdag, grattis!

Hej! Har ni saknat mej på bloggen?
Det  blev ju så att jag åkte tåg till Abisko i måndags morse. Var vid målgången när mina härliga tjejkompisar kom in efter 11 långa mil i stenskravel.

Jag trodde in i det längsta att jag inte skulle kunna åka, men jag har mått ganska bra hela tiden, det är bara munnen som svider och det är svårt att äta och dricka. Det är ju första veckan i mitt tvåveckorsuppehåll, så jag ser fram emot att biverkningarna ska ge med sej helt. Fick kallelse till DT i morgon och återbesök i Umeå den 24 aug. Maken följer med mej då.
Vi har iallafall jättetrevligt i Abisko, vi har bott i ett 4-bäddsrum i två nätter och vi har skrattat och haft kul.
Sorgligt nog kunde jag ju inte gå med  detta året men nästa år..........
Måste beätta att Sara och Pontus  fick sin lilla pojke kl 04 den 11 aug.  Grattis, grattis!
Slutar här, imorgonbitti är det provtagning igen, får väl se om Umeå ringer den här gången, dom har ju missat två gånger nu.
Godnatt på er alla!
Viveka

Söndag 9 aug

Ja så är dom gifta, Rolfs dotter Sofie och hennes Johan.Det var igår kl 1830 i Margaretetorps Wärdshus bröllopet ägde rum. Rolf var där och enligt utsago var det ett mycket vackert bröllop. Men som sagt, jag kunde tyvärr inte deltaga m a a  min dåliga hälsa.
Nu är det söndagkväll och jag ska hämta maken på Kallax senare.
Dagen på befälsvägen har varit varm, Ingela kom och vi kämpade på i hallonbuskarna en stund. Men nu ska jag inte plocka nåt mer.
Idag tog jag det sista pillret för denna gång och det dröjer väl några dagar innan mina värsta biverkningar ger med sej.
Avvaktar til imorgonbitti om jag åker tåg till Abisko och möter flickorna. Allt beror på dagsformen.
Det är ju så varmt och jag tål inte solen så bra så jag håller mej mest inomhus.
Nu ska jag ta mej en liten siesta.
Kram & hej/Viv

Lördag 8 aug, Ante & Marias bröllopsdag

Ett år sen dom vigdes här ute i vår trädgård, tiden bara rusar iväg.
Igår var man sin vana trogen på VC och lämnade prover, i tron att Umeå skulle höra av sej, men dom missade  igen! Nu  har man väl rätt att bli förbannad, varför ska jag stressa  ner och ta prover som dom inte bryr sej om att kolla ens?
Skit!
Nåja vi plockade hallon, Ingela & jag, sen åt vi lunch, vi hade tänkt ut en vända till men då ville min kropp vila i stället och så fick det bli.
Cyklade iväg ½6 mötte Kjell och cyklade vidare till Lill-Eva och Peter, surströmming enl tradition. Trevligt, men ½9 ville min kropp inte vara med längre så då fick det bli taxi hem och snabbt på bäddan.
Fan, att man inte orkar nånting nu. Men det var kul att träffa det gamla goa glada golfgänget igen, trots att det blir dåligt med golf för min del. Men  många snapsvisor blev det, fast det bara blev en lille en för mej.
Idag kom Sara, Karin och Margarete och vi åkte först till Rävasten, stängt, sen till Höslaget i Avan som var en verkligt positiv överraskning. Massor med folk och aktiviteter. Mat & fika, försäljning & loppis. KUL!
Nu har jag vilatett tag  och sen kokat squashsoppa, Ante, Maria & Elin har testat. Godkänt. Nu är dom ute och äter bröllopsmiddag och sen kommer Elin  till mej. Vi ska sova tillsammans i natt. Mysigt!
Men först ska vi titta på TV och kanske spela en skitgubbe, vi får se vad det blir.
Ha det gott! I morgon tar jag sista "helvetestabletten" för denna gång.
Höres!
Viv/VB 

Fredag 7 juli

Kolla nu vilken tid jag skriver detta!  Klockan är alltså 0615!
Idag skulle jag alltså med tjejerna på Fjällräven Classic och här sitter man utan ork...urk!
Jag kunde inte somna om när jag vaknade kl 4 i morse, så nu  har jag varit en trappa ner och kramat om Toril innan hon åkte iväg för att möta Kärran och Kicki på järnvägsstationen.
I går skjutsade jag maken till Kallax fvb till Skåne och bröllop. Det fick jag också avstå från. Det är så hög infektionsrisk på typ flygplatser, så det är lika bra att bli hemma.
Jag åkte förbi på jobbet, träffade Siv. Kände mej inte lika frisk som förra dagen. Hem och tog en skön vila, cyklade till Ingela på middag. Stekt röding, färsk potatis, jordgubbar och glass.
Kära gulliga Ingela, tack för att du lyssnade....
Idag ska jag plocka mer hallon, kanske lite jordgubbar i Mockis. Får väl se hur dagsformen blir för fru Andersson.
Nä jag tror att jag lägger mej en stund, jag ska ju till Björknäs VC och ta prover igen kl 9.
Kram och godmorgon!
Viv+VB


Onsdag 5 aug igen....

Jaha nu skriver man igen. Jag for ju till jobbet, det var inte så många där men chefen var ju på plats, han är då alltid lika trevlig. Surrade på ett tag och hips vips så var klockan 1430. Fick i allafall stökat undan en del som legat och väntat på mej.
Har plockat in lite mer hallon, inte klokt vad det blir mycket av det sorten i år. Lagat lite mat åt maken och sen har vi badat bastu. Jag mår fortfarande bra fast nu är jag så trött.
God natt och sov gott.
Eder tillgivna fru Andersson

Onsdag 5 aug. Grattis Alf och Britt-Marie

Hej igen!
Nu har jag haft en slöperiod. Inte skrivit på två dagar.
Ska bara nämna att jag gick upp 0715 och kände mej HELT FRISK!!! Kan det bero på att jag fick sluta med antibiotika igår, tröttheten bara försvann. Hoppas att det håller i sej, jag är ju inne på sluttampen på perioden.
Umeå ringde både måndag och igår(kompensation för utebliven kontakt i fredags?) Mina värden är på väg till normala utom trombocyterna som fortfarande ligger på gränsen. Men det känns bättre i kroppen.
I måndags kom kära lilla/stora Sara och vi fick hela dagen tillsammans, plockade hallon och bara myste. Toril och Kärran kom lite senare och det blev många härliga skratt. På fredagmorgon åker dom ju till Nikkluokta.....utan mej!!!
Det känns förjä....men jag ska gå nästa år.
Om jag har ork ska jag åka upp till Abisko på måndag och ta emot dom i målet. Men jag vet ju inte från den ena dagen hur kroppen är. Rolf åker på bröllop till Skåne i morgon, min bonusdotter gifter sej på lördag och jag kan inte åka med pga infektionsrisken på flyget bl a.
Igår tisdag åkte jag till Åsa på sjukbesök(inget smittsamt) sen blev det lite hallonplock. Rolf kom hem och vi rökte alla fina aborrar som Ante och Elin fiskat upp.
Vi hade en liten smakstund  med grannarna och son & sonhustru. Mumsigt!
Idag ska jag åka till jobbet och hälsa på. Det ska bli kul. Har för avsikt att börja jobba så fort kroppen säjer OK.
Vilket väder det är! Ska bli 25 grader idag, jag kan tyvärr inte sola, men det gör ingenting.
Kram & hej!

Söndag 2 aug

Godkväll på er alla! Men ni kanske redan sover sött i era sängar. Behöver jag säga att jag sovit länge och väl? Har så ont i kroppen,i opertionsområdet, alla muskler, vete sjutton vad det beror på. Jag bestämde mej för att ta en ordentlig långpromenad. Lång & lång men ändå, det var välbehövligt. Maken for och spelade golf med Kärran, jag fixade inte att spela idag. Kjell var också "sjuk", han har så ont i en armbåge. Men vi kom oss inte för att hitta på nåt, han och jag.
Jga har tvättat sänglinne och hängt ut i solen , då började det att regna. När skuren var över klädde jag mej i overall och stövlar och begav mej in i hallonbuskarna. Det är ju så mycket brännässlor, fy vad det gör ont på händerna! Fick ihop drygt tre liter. Ska plocka lite i morgon också. Men först ska jag umgås med Toril som kommit hem idag. Det blir riktigt kul, och, förhoppningsvis kommer min lilla/stora Sara hit och bara ÄR. Ska bli skönt att bara få rå om henne en dag.
Men först är det provtagning i morgonbitti, ska bli intressant att höra varför inte  Umeå ringde i fredags.
Ante och Elin  har fiskat ikväll. Det blev 25 aborrar och 1 harr. Jag har filéat 5 stora och saltat in resten som ska rökas på tisdag. Det är så himla gott, en av dom få saker jag verkligen längtar efter. Gissa hur mina händer luktar......
Nu är det natti natti för mej också. Gubben sover redan, han ska upp kl 4.
Nu är alla i trapphuset hemma, ordningen återställd. Nu kan man sova gott.
Viv
 

Lördag 1 aug

Nä, idag mår jag inte så bra som jag gjort tidigare. Jag har så muskelvärk, det tar emot när jag går. Känner mej lite febrig också. Det är bara sängen som hägrar.
Vi hade tänkt åka iväg med Dagny och spela golf, kanske Kalix eller Piteå men det känns inte bra att åka nånstans när man inte är ok.
Jag har ändå plockat 1½ liter hallon, plockade 1 liter igår. Kan inte bara låta dom falla ner. Nu har jag sovit en stund i soffan, maten fick vänta. Per och Walter kom hem från västkusten och dom fick lite quiche lorraine, det var uppskattat.
Rolf har polerat sin röda bil, den är fin, dock inte  som min.
Hoppas på att morgondagen blir bättre och mindre smärtsam.
Godnatt.
PS. Nu är alla överstar hemma, men jag bor ändå översti......../Viv


RSS 2.0