Söndagkväll 27 febr

Godafton gott folk!
Tråkigt, men det har kommit till min kännedom att några ur min vänkrets har synpunkter vad det gäller min sjukdomsrehabilitering. Vad menar jag nu? Jo, påpekanden  som att allt går i 150 för mej, att jag flänger runt mm mm  att jag borde lägga mej ner och vila mer än vad jag gör så skulle jag hålla mej frisk längre. I detta läge har det absolut ingen betydelse om jag sitter eller går, tumörerna finns där i all fall.
Men det ska jag säja, om jag inte får  "låtsas" att jag är frisk och göra saker och ting i min egen takt då är det lika bra att lägga in sej på Sunderbyn. Jag är så glad och lycklig varje dag jag är någorlunda pigg, att jag kan ta en promenad eller gå på varmvattengympa på torsdagkvällen, att jag själv kan åka tll ICA och handla mm. När jag är trött och sliten lägger jag mej i soffan och vilar/sover ett par timmar.
Det skingrar faktiskt tankarna  på eländet om man får göra nåt annat än ligga ner och grubbla.
Tids nog kommer jag att befinna  mej på palliativa avd  men till dess så får ni se mej på stan eller på en bio kanske?
Hur man än gör så har man ändan bak!
Men TACK alla ni andra som uppmuntrar mej i eländet.
Godnatt
Viveka

Kommentarer
Postat av: Siv

Gomorron min vän!! Strunta i det du gör vad du känner för och orkar med... Ha en bra dag i den sköna temperaturen... Kram Siv

2011-02-28 @ 05:03:41
Postat av: Kina och Alf

Hej Viveka! Ja, jag säger då det. Man är iakttagen och förväntas bete sig och se ut på ett visst sätt. Det hade jag rätt roligt åt själv när jag hade hästsvans efter pensionsdagen. Det passade sig verkligen inte ansåg malisen. Men man bryr sig bara om dom som man respekterar. De andra struntar man i. Man behöver guskelov inte peka dig på näsan hur du ska leva. Det sköter du så bra själv. Och framtiden den kommer en dag i taget. Carpe Diem!

Kramar från ett vintrigt Hammarbyhöjden!

2011-02-28 @ 07:49:31
Postat av: Gunilla Söderqvist

Hej min vän! Det finns många i vår omgivning som har lättare att leva livet åt andra än att leva sitt eget liv.Men fortsätt ta vara på livet och vad det har att ge! Hoppas du får en bra dag nu när våren ligger i luften.För min del ska jag försöka komma mej ut på en skidtur.

Kram till dej.

2011-02-28 @ 08:17:09
Postat av: Anonym



Hejsan. Fortsätt att göra det du kan och vill

Vi höres / Åsa

2011-02-28 @ 08:26:38
Postat av: Rigmor

Hej Vivecka!Ja tänk vad en del har lätt för att tycka åt andra,det gäller tyvärr många saker och beslut man tar i livet.Önskar jag var lika duktig som dig dig med promenader och allt annat du orkar med trots allt.Själv hinner jag (tar mig inte tid)

bara hälften av allt jag vill göra.

Kämpa på och sköt om dig Kram Rigmor

2011-02-28 @ 09:19:04
Postat av: Siw

Hej Viveka!

Visst ska man leva så länge man har livet! Ett långt, långt liv utan innehåll är inte mycket att

trakta efter. Livet är inte alla dagar som gått,

utan de dagar man minns. Så. . kämpa på med allt du trivs med! Jag tycker att du gör alldeles rätt.

Snart börjar vårkänslorna spira. Härligt!

Varm kram/Siw

2011-02-28 @ 10:05:45
Postat av: Ingela

Hej min vän!

Du vet hur mycket,jag beundrar Ditt go.Önskar bara att man hade lite av Din energi.Har även sett när Du inte mått bra.Carpe diem!Du vet vad jag sagt om vänner, de ska man berikas av.Du berikar mig mycket.

Bamsekram Ingela

2011-02-28 @ 11:30:48
Postat av: Jea

Nä men? Haha! Så man ska vara passiv?! Herre jessus! Ja det finns då folk till allt!...

Men tyvärr är liknande kommentarer sagda av folk som egentligen inte har en aning om liv/ sjukdom/ livskvalité.

Tänka sej, det finns folk som ligger platt länge av andra normala virus å "liknande" där man egentligen KAN å BORDE röra på sej...

Vilken bra hälsa folk skulle ha om de bara fick ändan ur stolen hälften så mycke som du! Nej du stålfaster, kör på! Du ska ju leva ditt liv, inte göra som VISSA då tycker att man ska göra. Det finns alldeles för gott om bekväma stolvärmare redan. ;-)

"Fyll inte livet med dagar utan fyll dagarna med liv!"

2011-02-28 @ 13:48:49
Postat av: Mona

Hej vännen!

Tänk att det alltid ska finnas folk som har synpunkter på allt man gör och inte gör. De är ju fantastiskt att du fått må "bättre" och orkar med att göra en del av alla saker du vill göra. Hur kan nån se ner på de och ha synpunkter... de är en gåta. Lev o njut i nuet. Det är ju de som många skulle behöva lära sig. De är glädje för mig då jag ser dig susa förbi i bilen eller när du är ute på en promenad eller vad som helst. Underbart att du vill och orkar göra saker och inte bara lägger dig ner. Klart du ska vila dom dagarna som du ej orkar vara aktiv men då orken finns så kör på!!!

Många kramar grannen.

2011-02-28 @ 14:04:00
Postat av: Karin Jönsson

Hej

Inte bryr du väl dej om sånt s--t snack.

Den som uttalar sådant vet inget om att vara

sjuk kanske inte heller om att vara frisk.

Vi beundrar dej för ditt go. Fortsätt med det.

Kram / Vi lever medans vi lever sen blir det

något annat.

2011-02-28 @ 15:21:23
Postat av: Karina Jönsson

Hej Viveka! Du gör rätt som håller igång! Njut så länge du orkar och fortsätt vara den du är!

De andra är bara avundsjuka på vad? Vill de byta med dig? Tror inte det.



Kramar från Karina och Arvid (som snart fyller 4 år)

2011-02-28 @ 16:05:11
Postat av: AnnaLisa Nyberg

Hej Viveka! Ja om man talar så om dej då känner man inte till att man inte kan lära gamla hundar att sitta. Jag skulle nog också tro att man avundas din styrka och ditt go, trots sjukdomen. Du är fantastisk! Jag hoppas att våren är på väg och att den hemska kylan är bakom oss.

Kramar från Jokkmokk

2011-02-28 @ 19:59:48
Postat av: Göran

Hej Viveka!

Njut av vårsolen och fortsätt med det du tycker är bäst. Du kommer väl ihåg den goa vårsolen i Loukta förra våren?!!!

Kram Göran

2011-03-01 @ 09:09:19
Postat av: Ewa Klintan

Vad roligt att höra att Du tar vara på de ljusa stunderna. Det hjälper att vara en tjurskalle och inte bara ligga och känna efter. för jag tror inte på att man kan vila sig i form, Pussar och kramar från oss i Långviksmon. Vi är väl fortfarande trolovade, för jag vet inte att någon har gjort slut?

2011-03-01 @ 16:54:21
Postat av: marg

Hej min vän! Jag gläds med dig att du är så pigg och hurtig. S..t i vad folk säger och tycker. Det är ditt liv och vi är glada att du orkar så mycket.

Jättekramar marg & make

2011-03-01 @ 17:14:18
Postat av: Marléne

Kära moster, lev ditt liv i din fart. Alla ska göra som de själva vill och inte som andra vill. Vi blir ju knasig om vi skulle försöka tillfredställa alla andras behov, nä det räcker med att man försöker klara av att tillfredställa sina egna behov. Njut av livet och gör precis som du vill, kan och önskar. Håller med Jea som skriver -"Fyll inte livet med dagar utan fyll dagarna med liv!"

Kram kram

2011-03-01 @ 20:16:49
Postat av: K-G o Yvonne

Vi gläds med Dig varje dag som Du känner Dig pigg och glad över att Du orkar hålla igång. Du inspirerar andra som annars skulle sitta och deppa. Hoppas Du orkar hålla igång länge. Kramar från oss.

2011-03-01 @ 21:14:11
Postat av: Cat

Men hallå i kiosken!

Du vet bäst. Du känner bäst. Du är klokast och lever livet på ditt bästa sätt i uppförs- som i nedförsbacken! Önskar dig nedförsbacke, solen i ryggen och vinden i håret.

Kram!

2011-03-02 @ 19:04:46
Postat av: Lena

Du och ett par människor till, är mina..förebilder! Det är fantastiskt att höra/se folk som lever med en sjukdom och inte låter sjukdomen bli hela deras liv. Jag beundrar dig!

2011-03-04 @ 08:53:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0